Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.12.2020 15:06 | Správy | Domáce správy

Poslanec Blaha prišiel pred Vianocami o milovaného otca († 75): Zomrel známy novinár na koronavírus?

V utorok vo veku 75 rokov zomrel novinár, spisovateľ a člen Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Milan Blaha.

Na sociálnej sieti o tom informoval jeho syn, poslanec Národnej rady SR Ľuboš Blaha (Smer-SD). Milan Blaha pôsobil vo viacerých médiách na pozícii redaktora, moderátora či komentátora. Okrem toho sa venoval aj publikačnej činnosti.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Blaha opísal na Facebooku veľkú bolesť zo straty otca. ,,Neuveriteľne to bolí. Nedá sa to opísať. On nebol len otec. On bol tatinko. Bol môj najlepší priateľ. Každý deň sme sa spolu rozprávali. Každý deň. Bol pre mňa tým najväčším vzorom a neexistujú slová, ktorými by som vyjadril, čo pre mňa všetko znamenal. Nikdy som nestretol človeka, ktorý by mal v sebe viac človečiny ako on. Priviedol ma k filozofii, k politike, k ľavici... aj s mojou maminkou stáli vždy pri mne," podelil sa o pocity zarmútený poslanec.

Na konci príspevku priznal, že sa s otcom pred jeho smrťou nemohol rozlúčiť. Viac vysvetľuje status politika a publicistu Eduarda Chmelára, ktorý napísal, že Milan Blaha mal koronavírus. ,,Vedel som, že si chorý, vedel som, že si v nemocnici, vedel som, že bojuješ s covidom a navždy mi bude ľúto, že si mi už nestihol zdvihnúť telefón. Vždy ťa trápili spory, ktoré boli medzi mnou a tvojím synom. Tie spory sa dnes skončili a zostala len spoločná úcta k tebe. Česť tvojej pamiatke. Bol si skvelý láskavý človek a takto si ťa budem vždy pamätať," odkázal do neba.

Kto bol Milan Blaha?

 

Milan Blaha sa narodil 23. septembra 1945 v obci Dubovce v okrese Skalica. Bol redaktorom Nového slova, týždenníka Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska. Po Novembri '89 spolupracoval s denníkom Slovenská republika, ktorý pod pôvodným názvom Republika začal vychádzať 1. marca 1993 a od 12. mája 1994 niesol už spomínaný názov Slovenská republika. Milan Blaha v ňom pôsobil aj ako šéfredaktor.

Za vlády Vladimíra Mečiara bol tiež hovorcom Najvyššieho kontrolného úradu v období, keď na čele úradu stál nominant Združenia robotníkov Slovenska Štefan Balejík. Milan Blaha pôsobil istý čas aj v Tlačovej agentúre Slovenskej republiky. Písal do ľavicovo orientovaného časopisu Slovo a spolupracoval s viacerými rozhlasovými a televíznymi stanicami. Bol moderátorom Rádia Regina, takisto ako moderátor diskusných relácií pôsobil v televíziách VTV a TV Luna. Moderoval tiež politické diskusie na Nautik TV.

V rokoch 2008-2010 bol Milan Blaha jedným z moderátorov večernej diskusnej relácie Na tému, ktorú vysielala RTVS od začiatku jesennej sezóny 2008. Po prestávke sa Blaha s reláciou Večer na tému vrátil na televíznu obrazovku opäť v roku 2010. V roku 2011 sa ako člen petičného výboru angažoval v petícii občanov proti transformácii štátnych nemocníc na akciové spoločnosti.

Milan Blaha sa 6. februára 2018 stal novým členom Rady pre vysielanie a retransmisiu. Nahradil Mojmíra Mamojku, ktorému sa 13. decembra 2017 skončilo funkčné obdobie a stal sa sudcom Ústavného súdu SR. Milana Blahu nominovala Únia slovenských novinárov, v tajnej voľbe mu odovzdalo hlas 65 zo 120 prítomných poslancov NR SR. Milan Blaha je autorom resp. spoluautorom kníh Životná filozofia - šport, Qui credit, cogitat. Kto verí, premýšľa, či Jadrová elektráreň Mochovce - ako to bolo? a viacerých ďalších titulov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr, lum

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!
Viete, kto je na fotografii?
Foto
FOTOhádanka: Poznáte malé dievčatko na obrázku? Je z neho slávna herečka, za muža má Japonca
Vysídlení Palestínčania z mesta Rafah z juhu Pásma Gazy prichádzajú do mesta Dajr al-Balah v strednej časti Pásma Gazy.
Ľudia v panike utekajú z Rafahu, boja sa útoku Izraela: Hrozivé slová z OSN
Sebastianova diagnóza vystrašila celú rodinu.
Foto
Sebastian sa vycikal vo vani a vodu sfarbila krv: Z toho, čo spravili lekári, mame trhalo srdce!
(ilustračné foto)
Na toto odborníci čakali 10 rokov: Merania v okolí bane Turów prekvapili aj ministra
Bratia sú rozhádaní a Harry (vľavo) navštevuje domovinu len vtedy, keď musí.
Foto
Kráľ Karol III. spravil to, na čo jeho synovia čakali: Harry pukne od závisti!
Švédsky premiér Ulf Kristersson.
Toto Putin určite dosiahnuť nechcel: Švédsky premiér to povedal na plné ústa
Módna návrhárka za svojím najlepším priateľom smúti.
FotoVáš Tip
Módna návrhárka Rebecca Justh predvádza na pláži v bikinách postavu bohyne: Neuveríte, že už má 67 rokov!
Na hrobe politika Wolfganga Schäubleho niekto vykopal jamu.
Desivý nález pri hrobe exministra Schäubleho: Ľudia sú zhrození, rieši to polícia