Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2020 14:15 | Správy | Domáce správy
Foto

Policajti mali na proteste čo robiť! Kotlebovci odmietajú rešpektovať lockdown: Sme slobodní ľudia

V Bratislave sa aj napriek zhoršujúce sa pandemickej situácii na Slovensku konal v sobotu napoludnie protest proti vláde Igora Matoviča (OĽANO) a proti pandemickým opatreniam.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Na Hodžovo námestie pred Prezidentský palác prišlo niekoľko stoviek ľudí. Väčšina z nich nemala na sebe ochranné rúška. Nemali ich ani poslanci Národnej rady (NR) SR za ĽSNS Marian Kotleba a Milan Mazurek, europoslanec Milan Uhrík (ĽSNS) či bývalý parlamentný poslanec Peter Marček, ktorí sa postavili pred ľudí.

Rečníci spochybňovali protipandemické opatrenia, testovanie ľudí na ochorenie COVID-19, ochranné rúška, vakcínu i očkovanie. "Myslia si, že sme otroci, pokusné králiky a že nás budú testovať novou vakcínou," povedal Mazurek. COVID-19 nazval chorobou, ktorá je pre väčšinu ľudí takmer neškodná. "Keď prídu s nejakými lockdownami, tak to nebudeme rešpektovať, lebo sme slobodní ľudia," povedal na námestí poslanec NR SR. Ak sa ľudia nepostavia za svoju slobodu a neprestanú rešpektovať nariadenia, tak budú podľa neho pripravení o posledné zvyšky práv.

Protestujúci kričali protivládne heslá. Kotleba vyhlásil, že vízie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) rozkladajú vlasť. Vládna koalícia si podľa neho spravila z Ústavy SR trhací kalendár a núdzový stav chce vyhlasovať, ako len chce.

 

Protest monitorovala aj polícia. Na mieste boli i ťažkoodenci, ktorí po skončení sa akcie mali podľa medializovaných informácií zasahovať a zadržať pritom niekoľko osôb. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave ešte pred protestom pre TASR uviedlo, že pripravilo bezpečnostné opatrenie, ktoré je zamerané na ochranu života, zdravia, majetku občanov a verejného poriadku. "Do bezpečnostného opatrenia bol vyčlenený dostatočný počet policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície. Policajti situáciu monitorujú, priebežne vyhodnocujú a budú postupovať v zmysle zákona," uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave Veronika Martiniaková.

Polícia avizovala, že v prípade spáchania priestupku v súvislosti s porušením opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva SR môže príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva sankcionovať osobu do výšky 1659 eur a v blokovom konaní do 1000 eur.

"Ak sa na tomto zhromaždení zúčastní osoba pozitívne testovaná na ochorenie COVID 19, ktorá nedodržiava karanténu, dopúšťa sa trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby (trestná sadzba štyri až desať rokov)," uviedla Martiniaková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Apríl 2024: Premiéra dokumentu o veľkolepej kariére skupiny Bon Jovi.
Jon Bon Jovi už 35 rokov ľúbi jednu ženu: Nikdy som nebol svätý, ale nebol som ani hlupák
Nákupné centrum vo Varšave zachvátil požiar.
Foto
Mimoriadna situácia vo Varšave: OBROVSKÉ nákupné centrum zachvátil požiar! Strecha sa už zrútila
Bude proti Kazachom prievan v zostave? Takto to vidia experti!
Uštrikovala si „repliku“ svojho priateľa, vrátane jeho intímnych partií.
Foto
Chýbal jej chlap, a tak si ho vyrobila: S DETAILMI sa vyhrala! Tie FOTO musíte vidieť
Podľa sivých ponožiek v športových sandáloch má Gigi asi české korene.
Foto
Aha, ako topmodelka Hadid oslavovala narodeniny: Gigi, už nemáš 15 rokov!
Bývalý tréner našich hokejistov Vůjtek: Pozrite sa, čo robí na dôchodku...
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Izrael spustil útoky v Pásme Gazy: O život prišli dvaja lekári
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Požiar rafinérie vo Volgogradskej oblasti: Čo ho spôsobilo?
Zámorskí fanúšikovia naložili Slafkovskému: V NHL by si dostal pokutu a stopku!
Veľkú cenu Eurovízie si odnáša domov švajčiarsky spevák: Jeho meno poznáte z rozprávky
Na podujatí v Bardejove sa žiakom ZŠ Ľ. Podjavorinskej darilo. Dosiahli niekoľko prvých miest.
Foto
Dvaja telocvikári vychovávajú na Luníku IX víťazov súťaží: Ich slová hovoria za všetko
Nemocnica
Dostal prasaciu obličku a po dvoch mesiacoch zomrel: Lekári si mysleli, že vydrží oveľa dlhšie