Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.12.2020 10:00 | Tip od Vás | Slovensko

Napriek ťažkému osudu srší optimizmom, ako nikto: Angela bojuje s rakovinou, ktorá sa jej trikrát vrátila

Nikto zo zdravých, si to nevie ani len predstaviť v zlom sne. Že by náš život preťala rana osudu, ktorá nám do cesty pripraví životnú skúšku, akou je diagnóza rakovina.

Vyše štyri desaťročia svojho života si to nevedela predstaviť ani Angela (49) z Bodzianskych Lúk. Sympatická žena si žila svoj obyčajný, šťastný život. Pracovala v záhradníckej firme, riešila každodenné povinnosti, zažívala radosti i starosti. A bola zdravá…

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

O pár týždňov bude mať päťdesiatku a za sebou niekoľkoročnú skúsenosť a boj s onkologickým ochorením. Ak by ste však čakali smutnú, zlomenú ženu, pravdou je presný opak. Úprimná, optimistická a veľmi obdivuhodná žena nielenže sa chorobe nepoddala, ale svojou bezprostrednou spoveďou dodáva silu, vieru, nádej ľuďom s podobným osudom, dokonca ona je tou, ktorá podporuje svojich najbližších. A nešetrí slovami chvály na lekárov a sestry komárňanskej nemocnice, ktorí ju dôverne poznajú, dokonca medzi viacerými našla svojich priateľov.

Otvoriť galériu
„Prvé príznaky mojej choroby som zistila vo februári v roku 2015, ale už štyri roky predtým som navštívila môjho obvodného lekára s tým, že mám kŕče na ľavej strane brucha,“ spomína na nevinný začiatok ťažkej diagnózy pani Angela. ,,Obvodný lekár mi povedal, že to mám z nervozity. Kŕče sa postupne objavovali čoraz častejšie, záver lekára bol aj o dva roky neskôr rovnaký, že to mám z nervov.“ Ďalšie mesiace sa už zbehli veľmi rýchlo. ,,Vo februári mi v nemocnici v Komárne zistili okrem zauzlených čriev aj nádor na hrubom čreve,“ spomína na zdrvujúce diagnózy sympatická pani Angela. „Všetky tie kŕče som mala vlastne z čriev. V tomto období som už vážila len 35-40 kg, bola som veľmi slabá a z bolestí unavená.“ Pri operácii jej odstránili 12 cm z hrubého čreva. Mala viacero nádorov, absolvovala aj operáciu zauzlených čriev a operáciu vaječníka.

 

Napriek tvrdej rane osudu sa však pani Angela nezrútila. ,,Môj život po diagnostikovaní choroby sa nezmenil. Pre mňa to nebola choroba ale stav, ktorý sa dorieši. Chorobu som si v pozitívnom zmysle premenovala na môj stav, teda som si nepripúšťala, aby ma ľutovali. Rodina a manžel po zistení mojej choroby ma najprv začali ľutovať. Môj manžel je veľmi citlivý, veľmi sa bál mojej choroby, ťažko to znášal a do dnešného dňa to znáša tiež veľmi zle. Každému v rodine som hovorila, že moja choroba je len stav, ktorý sa zmení a bude dobre,“ hovorí s optimizmom v hlase.

A optimizmus je jej charakterovou vlastnosťou. Nádej však preťala ďalšia negatívna správa. ,,V apríli 2019 na kontrolnom vyšetrení mi zistili nádor vedľa hrubého čreva, na ktorý sa liečim doteraz,“ hovorí Angela, ktorá si zaslúži za svoj prístup obrovský obdiv. Naďalej svoj boj nevzdáva a o ľutovaní nechce počuť ani slovo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mf

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Politician speaking publicly from the lectern during political rally, Nikon Z7
Gruzínsky veľvyslanec v Paríži mal na vládu vážnu požiadavku: Môže za to kontroverzný zákon
Foto
Králik našim verí: Zápasy MS pre Nový Čas tipujú zvieratá zo zoo
Speváčka minulý rok prežila obrovské sklamanie.
FotoVáš Tip
Neverný Mirgovej exmanžel: FOTO a nečakané kroky, ktoré vyvolávajú vlnu otázok! Čo to má znamenať?
Minister športu Dušan Keketi
Foto
Lukratívne priestory ministerstva športu: Lokalita Keketiho rezortu ponúka týchto 6 výhod!
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Dočká sa Palestína vytúženého prímeria? Hamas sa pri zásadnom rozhodnutí odvoláva na Izrael
Zástupcovia Muska ani platformy X, v minulosti známej ako Twitter, vyjadrenie Bieleho domu zatiaľ nekomentovali.
Muskova spoločnosť implantovala pacientovi čip do mozgu: Po prelomovom zákroku nastali problémy!
vojak
Minister vyhlásil, že iba Amerika a Európa ubránia Západ pred Ruskom: Takto sa vyjadril k brannej povinnosti
Foto
Projekt Lintnera nemá na MS páru! Privíta viacero hviezd: Slovenský dom nám môžu závidieť
Flag of Israel on the tank
Prekročil Izrael všetky hranice? K podobnej hrozbe od USA sa pridáva ďalšia krajina
Na snímke vodné dielo Liptovská Mara.
Desivý nález na Liptovskej Mare: Rybári si na hladine všimli telo! Naplnil sa najhorší scenár
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny (ilustračné foto).
Charkov sa opäť stal terčom ruských útokov: V niekoľkých domoch vypukol požiar!
V plameňoch zahynulo 8 obyvateľov paneláka.
Foto
Tragický výbuch bytovky v Prešove: Rozplynie sa sen o novej výstavbe? V čom sa ukrýva najväčší problém