Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.12.2020 11:37 | Šport | Šport mix
Foto

V slovenskom lyžovaní to poriadne vrie: Fyzické napadnutie pracovníčky SLA?!

Napätie! Vojna! V slovenskom lyžovaní to v posledných dňoch poriadne vrie. Dlhoročné problémy vyústili do situácie, keď v utorok, keď najväčšia slovenská hviezda Petra Vlhová (25) opustila členstvo v Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Členstvo opustili piati zo šiestich členov predsedníctva alpských disciplín spolu so 46 športovými klubmi, ktoré v sebe združujú 1 317 členov.

Vzápätí Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky odobralo Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA) štatút národného športového zväzu. Krátko na to SLA na svojom faceboovom účte zverejnila informáciu, že v priestoroch sekretariátu SLA bola fyzicky napadnutá pracovníčka sekretariátu.

„Do priestorov sekretariátu SLA neoprávnene vnikol Peter Bendík st. a dve ženy, ktorým asistoval kameraman TV Markíza napriek tomu, že boli upozornení, že je sekretariát z technických príčin zatvorený – čo je uvedené na stránke SLA, pretože zamestnanci sekretariátu pripravovali podklady pre kontrolu z Ministerstva financií.

 

Štáb Markízy nerešpektoval upozornenie pracovníčky sekretariátu a vnikol do priestorov sekretariátu s cieľom natočiť senzáciu. Pri tomto neoprávnenom vniknutí do súkromných priestorov asociácie bola fyzicky inzultovaná pracovníčka sekretariátu SLA a boli porušené pandemické hygienické opatrenia, nakoľko v priestoroch sekretariátu sa mohli nachádzať len osoby zo sekretariátu,” uviedla SLA na Facebooku.

„Hneď pri hlavnom vstupe do budovy ma na recepcii pracovník bezpečnostnej služby upozornil, že predsedníctvo SLA si neželá a zakázalo všetkým osobám, ktoré smerujú na sekretariát SLA osobné návštevy,” ozrejmil Peter Bendík st., ktorý pre denník Pravda opísal samotný priebeh ukončenia členstva v SLA.

„Aj napriek tomu som sa dostal k dverám SLA, kde som bol prekvapený, že na nich už chýbali tabuľky s označením inštitúcie a pracovných hodín. Následne som zaklopal na dvere. Pracovníčka SLA mi otvorila so slovami, že od štatutárov SLA má zákaz prijímať a potvrdzovať akúkoľvek poštu smerujúcu na sekretariát SLA,” pokračoval.

„Na moju výzvu o snahe odísť a potvrdiť oznámenie o ukončení príslušnosti (členstva) fyzickej osoby, nakoniec štatutár pán Garaj sa odhodlal mi ju prevziať a následne aj písomne a pečiatkou potvrdiť, situácia sa vyhrotila a bola extrémne nervózna,” dodal Peter Bendík st.

„V súčasnosti všetci pracovníci organizácie SLA majú zákaz komunikovať s akýmikoľvek členmi SLA, taktiež čokoľvek podpisovať a prijímať na sekretariáte SLA, pričom chcem podotknúť, že občianske združenie Slovenská lyžiarska asociácia má byť otvorenou občianskou organizáciou, kde vstup a výstup z tejto organizácie je slobodnou voľbou každého člena – jednotlivca OZ-SLA,” uzavrel.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia
(ilustračné foto)
Šokujúci krok Japonska kvôli nevychovaným turistom: Zakážu najväčšie lákadlo dovolenkárov!
Thoughtful female high school student sitting at the desk in the classroom and looking away with hand on chin.
Po prvé alebo za prvé? Odpoveď nájdete TU! Pravopis si nemýľte s češtinou
Vďaka role Julesa v Pulp Fiction bol nominovaný na Oscara.
FotoVáš Tip
Do bratislavskej reštaurácie zavítal svetoznámy herec Samuel L. Jackson: Čo si objednal?
Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Ako obstál Slafkovský v hodnotení draftových jednotiek? To snáď nemyslia vážne!
Withdraw cash from an ATM.
Neďaleko Bratislavy vykradli bankomat! Na mieste zasahuje polícia
Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej