Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.11.2020 11:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Maroš Kramár už svojho tatina († 92) nikdy neobjíme: Posledné zbohom v nemocnici

Herec Maroš Kramár (61) prežíva ťažké chvíle. Uplynulú sobotu totiž prišiel o najdôležitejšieho muža svojho života, milovaného otca Jána († 92), ktorý naposledy vydýchol v jednej z bratislavských nemocníc.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako nedávno informoval Nový Čas, Kramár st., ktorý bol dlhé roky členom Divadla Nová scéna, musel byť náhle hospitalizovaný pre zhoršený zdravotný stav. Obetavo sa o neho starala nielen dcéra Janka, ale aj jeho syn, známy herec Maroš Kramár (61), ktorý sa za otcom do nemocnice napriek zúriacemu koronavírusu ešte naposledy dostal. Aj keď všetci verili v zlepšenie jeho zdravotného stavu, osud pripravil zdrvujúci scenár. Namiesto chystania spoločných Vianoc musela rodina pripraviť rýchly pohreb za prísnych pandemických opatrení.

Maroš Kramár ešte v septembri tohto roka oslavoval so svojím otcom narodeniny. Vtedy mu zorganizoval vo svojej vile na brehu jazera menšiu párty, kde okrem sestry Janky nechýbali ani dve z jeho troch detí, synovia Timur a Marko. Rodinka žiarila šťastím a Kramár st. sa tešil z prítomnosti svojich milovaných. Prešlo však pár týždňov a stav Jána sa nečakane zhoršil. Nový Čas informoval o jeho náhlej hospitalizácii v nemocnici, ktorú potvrdil aj herec Maroš Kramár.

„Otec je v nemocnici. Už som za ním bol. Má 92 rokov, takže v tomto veku je normálne, že prichádzajú aj dajaké problémy, že sa pridružia rôzne choroby a komplikácie,“ povedal vtedy herec dúfajúc, že sa otcovi v krátkom čase polepší. „Dúfam, že všetko dobre dopadne,“ veril v lepšie zaj­trajšky Maroš. Osud mal však pripravený iný scenár. Prišlo k najhoršiemu a pán Kramár st. nečakane zomrel. V rodine zavládol obrovský smútok, pretože o otca a dedka sa s láskou starali a jeho odchod ich nesmierne zarmútil.

 

Jedinou útechou je pre herca a jeho sestru Janku aspoň fakt, že sa počas zúriaceho koronavírusu a s ním spojenými opatreniami k otcovi do nemocnice dostali predtým, ako naposledy vydýchol. „Kapitola prvá... Ceny v nebi sú už rozdané,“ napísala so zármutkom Janka Kramárová, ktorá svojho otca nesmierne milovala a starala sa o neho najlepšie ako vedela.

V úzkom kruhu

Ján Kramár st. († 92) prežil krásny život, obklopený milujúcou rodinou. Tá sa s ním rozlúčila na súkromnom smútočnom obrade, na ktorom sa pre vládne nariadenia počas pandémie koronavírusu mohlo zúčastniť len pár ľudí. Ostatných, ktorí sa s Kramárom st. nemohli rozlúčiť, vyzval Maroš na tichú spomienku. „Dnes sme sa rozlúčili s mojím milovaným tatinom. Bol to úžasný človek. Budem rád, ak mu venujete tichú spomienku a zapálite sviečku na jeho pamiatku. Ďakujem.“

Nezmazateľnú stopu zanechal Marošov otec aj v mnohých iných. Smútiacej rodine kondolovali na sociálnych sieťach umelci, fotograf Jakub Klimo, ktorého spája s Kramárovcami rodinné puto, moderátor Vlado Voštinár či herečky Zuzana Vačková a Karin Haydu. Osobnú spomienku pridala dcéra slávneho herca Stana Dančiaka († 75) Zuzana: „Janko bol úžasný človek. Mala som tú česť poznať ho. Chodila som s ním po tatranských lesoch s košíkom, dávala som si s ním kávičku s rumom a koláčikom v cukrárni v Smokovci a počúvala príbehy, ktoré ani nemohli byť pravdivé. Nech odpočíva v pokoji v hereckom nebi.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šm, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo