Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.11.2020 12:00 | Správy | Politika

Neslýchané! Tajná koaličná rada v nemocnici počas zákazu návštev: Čo riešili v noci u Kollára

Môžu všetko?! Kým väčšina Slovákov má zakázané navštíviť svojich blízkych v nemocniciach, predseda parlamentu Boris Kollár (55) si zo svojej nemocničnej izby spravil rokovaciu sálu.

Pod rúškom tmy si v utorok k lôžku zavolal svojich koaličných partnerov. Okrem predsedu vlády Igora Matoviča (47) sa na tajné rokovanie dostavili aj Veronika Remišová (44) a Richard Sulík (52). O čom spolu hovorili a prečo dostal predseda parlamentu výnimku návštev?

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Šéf parlamentu Kollár sa už mesiac zotavuje z vážnej dopravnej nehody, ktorá ho pripútala na nemocničné lôžko. Napriek tomu sa snaží úradovať a navštíviť ho mali už aj viacerí stranícki kolegovia. Na rokovanie do Nemocnice sv. Michala si však v utorok pozval svojich partnerov z vlády.

Fotografovi portálu eReport sa podarilo zachytiť premiéra Igora Matoviča, predsedníčku strany Za ľudí Veroniku Remišovú aj šéfa SaS Richarda Sulíka, ako vychádzajú zo zdravotníckeho zariadenia v centre Bratislavy. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby od 30. októbra nebol prísny zákaz návštev v nemocničných zariadeniach. „Týmto krokom reagujeme na nepriaznivý vývoj epidemiologickej situácie,“ uviedol RÚVZ.

 

Nevidia problém

Napriek platným zákazom predseda SaS Richard Sulík nevidí problém v tom, že navštívil Borisa Kollára. „Bol som tam pozvaný a bolo to konštruktívne a veľmi dôležité,“ uviedol. Ako sa zdá, Kollár má v nemocnici patriacej pod ministerstvo vnútra na ružiach ustlané. Šéf rezortu školstva Branislav Gröhling uviedol, že má samostatný vchod aj režim. Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá bola na tajnej schôdzke, dokonca hovorí o samostatnom trakte. „Nestret­li sme tam žiadnych pacientov. Boris Kollár aj po úraze riadne pracuje a bolo to riadne pracovné stretnutie,“ vysvetľovala vicepremiérka.

Pochopenie pre takéto politické spolčovanie však neprejavil jej kolega z vlády, minister zdravotníctva Marek Krajčí. „Za tejto situácie to nie dovolené, mohlo sa to riešiť aj iným spôsobom, napríklad online,“ dodal. Ku kritike sa pridal aj hlavný hygienik Ján Mikas. „Pokiaľ viem, máme zákaz návštev s výnimkou vážnych stavov, keď je na návšteve kňaz alebo blízka rodin,“ uviedol Mikas s tým, že nevie o žiadnej výnimke vo vyhláške, ktorá by dovoľovala koaličným partnerom návštevu Kollára.

Budú padať hlavy?

Premiér tvrdí, že si overoval, či zariadenie môže navštíviť. „Predtým, ako som bol pozvaný, mi bolo povedané, že je to samostatný trakt a môžem tam ísť,“ obhajoval svoju prítomnosť Matovič. Ministerstvo vnútra hovorí, že aj v ich nemocnici majú návštevy stopku. Môžu sa však udeľovať výnimky. „Každý prípad sa, pochopiteľne, posudzuje individuálne a o povolení či nepovolení návštevy vždy rozhodujú ošetrujúci lekár a primár oddelenia,“ uviedli z rezortu vnútra.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk, fsz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zrážka na priechode pre chodcov v Bratislave.
Nešťastie v Bratislave: Vodič zrazil dievča na priechode! Museli ju prevážať do nemocnice
Zrážka dvoch áut v katastri Turian si vyžiadala štyroch zranených.
Foto
Nebezpečná nehoda pri Martine: Muž sa zrazil s políciou, zranilo sa niekoľko osôb! Desivé FOTO z miesta
Catholic priest on altar praying with hands joined during mass service in church
Telá rozrezané na kusy a vydieranie: Odvážny biskup bojuje s gangmi, uniesli ho?! Nové správy
(ilustračné foto)
AktualizovanéFoto
Dopravné obmedzenie na diaľnici: Na mieste je polícia! Čo sa tam stalo?
Na archívnej snímke z 19. apríla 2024 dym stúpa zo sopky Ruang v indonézskej provincii Severné Sulawesi.
Najvyšší stupeň varovania! Strašidelné dianie v krajine: Uzavreli aj letisko
Atrakcia je lákadlom aj v noci.
Váš Tip
Ikonická spievajúca fontána v Košiciach je po rozsiahlej obnove v prevádzke: Neuveríte, akými technológiami disponuje!
Varovanie pred búrkami
Užívajte si teplo, kým môžete: Počasie sa POKAZÍ! Kedy príde radikálna ZMENA?
Spoznávate chlapca na fotke?
Foto
FOTOhádanka: Viete, kto je tento rozkošný chlapec? Dokázal veľa aj napriek vážnej nehode
Ilustračné foto
Útok Číny?! Desivé, čo sa malo stať v Juhočínskom mori: To neznie dobre
(ilustračné foto)
Veľké nešťastie na svahu! Zrazili sa dvaja lyžiari, český občan († 66) neprežil
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Vážna nehoda pod Tatrami: Zrazili sa tam 3 vozidlá! Cesta je uzavretá, zasahovali hasiči
Foto
Vlhová sa s mamou TAKTO vyšantila v kuchyni: Momentálne jem všetko, čo vidím!