Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2020 08:55 | Správy | Domáce správy

Má čo vysvetľovať: U obvineného exšéfa protikorupčnej jednotky NAKA našli dokumenty z vydieračskej kauzy

Policajti pri domovej prehliadke u obvineného bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róberta Krajmera našli päť rokov staré trestné oznámenie súvisiace s vydieračskou kauzou.

Ako ďalej informuje spravodajský portál aktuality.sk, prípad sa týka veľkopodnikateľa s ovocím a zeleninou Jána Geöreögha z Trenčianskych Stankoviec. Ten podľa portálu trestné oznámenie podal pre pochybné a zrejme úplne fiktívne vyšetrovanie jemu blízkej firmy Mirach. „Bývalý funkcionár NAKA mal doma aj takmer celý spis inšpekcie ministerstva vnútra, ktorá v minulosti postup policajtov preverovala," uvádzajú Aktuality.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Prípad firmy Mirach sa podľa portálu spomína v uznesení o obvinení členov skupiny Norberta Bödöra „Podľa vyšetrovateľov mal práve  Krajmer v júni 2014 osloviť policajta Vladimíra Bistáka, aby vyžiadal od Geöreögha účtovníctvo jeho firmy Mirach. V podnikateľovi chceli podľa aktuálnych zistení vyšetrovateľov vzbudiť dojem, že má problémy, lebo firma je podozrivá z daňovej trestnej činnosti. Opak bol pravdou, obchodník s ovocím a zeleninou žiadne daňové podvody nerobil a ani operatívne preverovanie nič také nepotvrdilo," napísal portál.

Policajt Bisták mal v minulosti podľa portálu kontaktovať podnikateľa a vypýtal si od neho firemné účtovníctvo za posledné dva roky. Nepredstavil sa však vlastným menom, vydával sa za podplukovníka Kováčika. „Falošné priezvisko uviedol aj v žiadosti o vydanie podkladov. Dokonca tam napísal spisovú značku, pod ktorou polícia viedla iný, v tom čase už skončený prípad,” píšu Aktuality s tým, že podnikateľ odovzdal policajtovi účtovníctvo na CD-čku. „Potom som sa sprostredkovane dozvedel, že keď dám asi 20-tisíc, tak sa akože dozviem, čo ako je, a že keď dám 50-tisíc, tak ma očistia. Jasné, že som vedel, že ide o podvod,“ uviedol pre portál podnikateľ. Peniaze policajtovi neodovzdal a podal trestné oznámenie.

 

Portál pripomína, že Róberta Krajmera aj Vladimíra Bistáka pre prípad Mirach obvinili zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Bisták s políciou spolupracuje, stíhajú ho na slobode. „Hovorí aj o Róbertovi Krajmerovi, ktorý ho mal pri vypaľovaní firmy Mirach inštruovať,” napísal portál. Prípadom sa pritom podľa Aktualít už v minulosti zaoberala policajná inšpekcia. „Inšpekcia začala trestné stíhanie vo veci prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a podvodu v štádiu pokusu. Napokon však dospela k záveru, že nejde o nič vážne a policajtov nehnala pred súd,” dodal portál.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?