Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2020 18:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mladík je vo štvrtom mesiaci tehotenstva: Neuveriteľné, čo sa nachádza v jeho tele

Transgenderová tínedžerka, ktorá sa narodila s mužskými pohlavnými orgánmi a vyrastala ako chlapec, zistila, že má aj funkčné ženské reprodukčné orgány. Otehotnela.

Mikey Chanel (18) z Bostonu v štáte Massachusetts, ktorý sa identifikuje ako žena, mal pocit, že sa líši od chlapcov, s ktorými vyrastal. Napriek tomu, že ho rodina vychovávala ako muža. Ešte keď bola v lone svojej matky, testy potvrdili, že Mikey sa narodí ako dievča. Avšak po narodení ostali lekári a rodičia v šoku. Mikey sa narodil s mužskými pohlavnými orgánmi.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Keď spomína na dospievanie hovorí, že ľuďom bolo jasné, že je iná. „V piatich rokoch som sa hrala s kabelkami svojej tety a dávala si rúž svojej mamy. Nikdy som sa necítila ako chlapec. Bola som dosť zženštilá a nikdy som skutočne neprešla celou chlapčenskou pubertou. Mám len malú časť chĺpkov na tvári. Vždy som mala telo ženského tvaru, s bokmi a zadkom.  V škole ma šikanovali, všetci mi hovorili, že som „transka“  od tretej triedy, skôr ako som vôbec vedela, čo to v skutočnosti znamená," hovorí tínedžerka.

Vo veku trinástich rokov sa Mikey priznala, že je gay. Avšak neskôr uvažovala, či by nemohla byť transrodová. Minulý rok podstúpila bežné testy u lekárov. Výsledky potvrdili, že má vnútorné ženské reprodukčné orgány. „Mala som zvláštny pocit po cikaní a po sexe, takže mi urobili ultrazvuk močových ciest. Povedali mi, že mám krčok maternice, vaječníky, maternicu a vajíčkovody a že môžem otehotnieť, ak chcem. Vlastne som si myslela, že to bol vtip. Ani som nevedela, že je to možné. Povedala som lekárom haha, kde sú kamery? Potom mi na obrazovke ukázali moju maternicu,“ opisuje Mikey. Mikeymu diagnostikovali syndróm perzistentného mulleriánskeho potrubia (PMDS). Je to zriedkavý stav a znamená to, že síce má človek vonkajšie mužské pohlavné orgány, no vnútorne ženské reprodukčné orgány.

 

Muž, ktorému diagnostikovali PMDS v roku 2015, si našiel krv v moči. Lekár ho varoval, že by to mohlo byť príznakom rakoviny močového mechúra. Keď sa však tieto testy vrátili negatívne, ďalšie vyšetrovanie odhalilo, že v skutočnosti menštruoval v dôsledku svojich ženských reprodukčných orgánov. Dotyčný muž, ktorý nikdy nezverejnil svoju totožnosť, sa mal podrobiť hysterektómii na radu lekárskych odborníkov. Varovali ho, že tento stav môže viesť k oveľa vážnejším a život ohrozujúcim zdravotným problémom, ak nebude liečený. Rovnakú radu dostala aj Mikey po diagnóze. Avšak potom, čo sa dozvedela, že jej mužské reprodukčné orgány sú neplodné, nemohla odmietnuť šancu počať svoje vlastné dieťa pred tým, ako podstúpi tento zákrok. „Ľudia s PDMS sú náchylní na rakovinu a nádory a riziko sa zníži, ak máte hysterektómiu,“ vysvetľuje Mikey.

„Vždy som vedela, že chcem byť rodičom. Ako malá som sa hrala s bábikami a v budúcnosti som si vždy predstavovala deti, a tak som sa rozhodla," hovorí. Následne Mikey podstúpila sériu procedúr plodnosti vrátane ICSI, ktorá spočíva v tom, že sa spermie darcu vstrekujú priamo do ženského vajíčka na oplodnenie embrya. Pretože Mikey nemala pošvový otvor, boli jej do vajíčkovodu cez brušnú dutinu implantované tri oplodnené embryá. „Nemôžem sa dočkať, keď sa stanem rodičom. Moji rodičia sa mi veľa nevenovali keď som bol dieťa, takže ja chcem byť takým rodičom, ktorým mi nemohli byť moji rodičia, chcem tu byť pre svoje dieťa,“ dodáva Mikey.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlila s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Pri zmene RTVS skončí aj šéf Machaj: Premiér tvrdí, že návrh schválil i prakticky bez pripomienok
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí