Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2020 12:57 | Správy | Peniaze

Remišová vyzvala verejnosť: Zapojte sa do diskusie, ako využiť milióny z eurofondov

Vicepremiérka a šéfka rezortu investícií Veronika Remišová (Za ľudí) vyzýva odbornú aj laickú verejnosť, aby sa zapojila do národnej konzultácie k eurofondom na obdobie 2021 - 2027.

Uviedla to vo štvrtok na tlačovom brífingu. Kontaktný formulár bude dostupný vo štvrtok poobede na stránke Ministerstva investícií, informatizácie a regionálneho rozvoja (MIRRI) SR.

Remišová zdôraznila, že v tejto oblasti ide o historicky prvú národnú konzultáciu. Ako poznamenala, partnerská dohoda sa v minulosti vždy pripravovala na jednotlivých rezortoch za zatvorenými dverami. "Eurofondy na roky 2021 až 2027, a plus tri roky, budú čerpať až tri vlády," dodala ministerka s tým, že práve preto považuje za dôležité, aby bol na prioritách, kam chce Slovensko európske peniaze investovať, spoločenský konsenzus.

Konzultácia bude mať dve formy. "V prvej forme sa inštitúcie a jednotlivci môžu zapojiť do pripomienkovania," vysvetlila Remišová s tým, že rezort majú záujemcovia kontaktovať elektronicky - adresu aj formulár ešte spresnia. V druhej forme pripravil rezort päť konzultácií pre odbornú verejnosť a jednu prezentáciu pre laickú. "Ku každej téme bude prezentácia jednotlivých cieľov, ktoré pripravujeme v rámci partnerskej dohody a v ktorej tímy odborníkov z rôznych rezortov, ktoré daný cieľ pripravovali, budú odpovedať na otázky odbornej aj laickej verejnosti," spresnila Remišová s tým, že tieto konzultácie chce uzavrieť veľkou prezentáciou a pripomienky rezort zapracuje. "Ja verím, že by sme my z našej strany mali mať pripravenú partnerskú dohodu začiatkom budúceho roka," uzavrela ministerka.

 

Na otázku, s kým by chcela prípravu partnerskej dohody konzultovať, Remišová odpovedala, že napríklad so sociálno-ekonomickými partnermi už rezort mal sériu konzultácií. "Takisto aj s neziskovými organizáciami, s ktorými sme komunikovali počas celého procesu, ale teraz to otvárame celej verejnosti a všetkým ostatným partnerom," dodala. Konzultácie by chcela Remišová uzavrieť do polovice decembra.

Od novembra chce rezort diskutovať s odbornou verejnosťou na témy Ekologické Slovensko pre budúce generácie (12. 11.), Mobilita, doprava a prepojenosť (13. 11.), Sociálne, spravodlivé a vzdelané Slovensko (19. 11.), Inovatívne Slovensko (26. 11.) a Kvalitný život v regiónoch (3. 12.). Posledné kolo sa uskutoční 10. decembra a bude pre širokú verejnosť.

Ako spresnil rezort, záujemcovia môžu zasielať svoje pripomienky na adresu narodnakonzultacia@vicepremier.gov.sk. Formulár nájdu na stránke mirri.gov.sk. Na online prezentácie sa dá prihlásiť vyplnením formulára zo stránky rezortu, ktorý treba poslať na adresu prihlaska@vicepremier.gov.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu