Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Filip sa pre napadnutie na ulici súdil 9 rokov, nad verdiktom krúti hlavou: Odsúdenú policajtku stále nezbavili uniformy

Policajtku Zuzanu s jej matkou a otcom humenský súd odsúdil za výtržníctvo po 9 rokoch súdneho naťahovania. Ich obeťou sa stal Filip (29) s priateľkou.

Ten si mal trojicu pohnevať po malom štuchanci pri pokladni v supermarkete v roku 2011. S už právoplatne odsúdenou policajtkou mal v minulosti súdne opletačky aj bývalý francúzsky legionár zo Sniny Jozef Staviščák. So strážkyňou zákona sa dostal do konfliktu po slovnej výmene názorov v taxíku.  

Otvoriť galériu

Takmer 10 rokov naťahovania sa po súdoch a vyšetrení u psychológov začalo bezvýznamným incidentom v supermarkete. Vtedy len 20-ročný Sninčan Filip štuchol do pani Jarmily, matky policajtky Zuzany, ako sa snažil okolo nej prejsť k druhému pokladničnému pásu. Staršia žena začala na mladíka kričať. „Len som jej povedal, nech neobmedzuje ľudí, ktorí chcú prejsť popri nej. Dodnes si pamätám, ako vravela, že ešte dnes dostanem na pysky a zavolala svojmu mužovi,“ opísal Filip. Spolu s vtedajšou priateľkou Veronikou sa vybrali s nákupmi domov. „Jarmila išla s telefónom v ruke za nami. Zrazu ku nám prišli dve autá. Z jedného vystúpila policajtka Zuzana, z druhého jej otec Dušan,“ povedal Filip. Nasledoval útok, po ktorom si mladík odniesol tržnú ranu na hlave i podliatiny na tvári. Jeho priateľka, ktorá s konfliktom nemala nič spoločné, dostala od staršej pani facku.

 

Za útok z roku 2011 súd trojicu koncom októbra právoplatne odsúdil za výtržníctvo s peňažným trestom 200 eur. Dnes už 29-ročný Sninčan Filip je rád, že po rokoch má konečne pokoj. Nad rozsudkom však krúti hlavou. „Prokurátorka žiadala vyššie tresty. Minimálne u pani Jarmily, ktorú označili za špeciálnu recidivistku. V minulosti bola odsúdená za napadnutie tehotnej ženy,“ vysvetlil Filip. Nechápe, ako sa takýto banálny prípad dokázal ťahať dlhých 9 rokov.

Policajtka zažalovala legionára

Otvoriť galériu

S odsúdenou rodinou mal v minulosti problém aj bývalý francúzsky legionár zo Sniny Jozef Staviščák. Do konfliktu so Zuzanou sa dostal ešte v roku 2008 po slovnej výmene názorov a následnej roztržke pre ich nezdvorilé správanie v taxíku. „Išli sme spoločne v taxíku. K vodičovi sa začali správať veľmi hrubo a arogantne. Upozornil som ich, že nie je ich sluha, ale on je len k vašim službám. Dokonca som im navrhol, že im preplatím cestu. Reagovali tým, že ma označili za toho legionára rasistu,“ opísal Staviščák. Priznal, že dámy následne vyprevadil z auta. Po miernej konfrontácii sa Zuzana obrátila na políciu pre údajné vážne zranenia. „Neviem prečo, ale priestupok prekvalifikovali na trestný čin a následne ma podmienečne odsúdili. Rodine som sa musel ospravedlniť a uhradiť 17,5-tisíc slovenských korún,“ priznal legionár. Staviščák zhodnotil, že čas ukázal charakter týchto ľudí. „Viem, že zákon a spravodlivosť sú dve rôzne veci. Ale tí ľudia už si zaslúžili skutočné poučenie.  V mojom veku by som už nebral spravodlivosť do vlastných rúk, lebo by to skončilo vojnou, a ja som bol v nejednej vojne,“ zakončil Staviščák.

Ako pre Nový Čas uviedlo Ministerstvo vnútra, odsúdená policajtka ešte nebola vylúčená z policajného zboru, pretože stále čakajú na doručenie právoplatného rozsudku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident Číny Si Ťin-pching a ruský prezident Vladimir Putin.
Vážne obvinenia! Desivé, akú dohodu má mať Čína a Rusko: Británia tvrdí, že má DÔKAZY
(ilustračné foto)
Európska vesmírna agentúra vybrala dve firmy: Dostanú obrovský balík a ťažkú úlohu
Old steel door that open to the outside. black and white image.
Ukrajina má málo vojakov: Začali prepúšťať väzňov, kto sa dostane von z basy?
Čierna diera
Fantastický objav! Zaujímavé, čo vedci zistili o čiernych dierach: Zásluhu na tom má aj náš rodák
Hrôzostrašné zábery z finálového duelu českého pohára.
Šokujúce zábery z Česka: Bitka fanúšikov priamo na ihrisku
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu má ťažké srdce na európske krajiny: Uznanie palestínskeho štátu je odmena za teror, tvrdí
The sun and nine planets of our system orbiting.
Dohoda je na svete! Odpad musí z vesmíru zmiznúť, podieľalo sa na tom aj Slovensko: Aká bude prax?
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Ohavné ZVERSTVO! Bratia znásilnili dievčinu († 14) a potom... Ľudia žiadajú trest smrti
(ilustračné foto)
Zavedie Poľsko povinnú vojenskú službu? Minister na plné ústa, takéto sú plány
Businessman giving bribe money in the  envelope to partner in a corruption scam with black and white tone
Škandál na Ukrajine: Ex-námestníka šéfa prezidentskej kancelárie obvinili z korupcie, čo má za ušami?
Históriou otriaslo niekoľko atentátov na premiérov.
Atentát na Fica vyvolal na Slovensku hrôzu: Históriou otriaslo niekoľko podobne šokujúcich útokov
Ilustračné foto
Poslanci rozhodli o smerovaní TASR na ďalších 5 rokov: Správna rada má nových členov