Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2020 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Ubytovacie zariadenia po Slovensku ponúkajú riešenie pozitívne otestovaným: Kam môžete ísť do karantény?

Vyjde vám pozitívny výsledok a nechcete sa vrátiť domov?

Rôzne zariadenia na Slovensku ponúkajú možnosť ubytovania počas povinnej 10-dňovej karantény, pričom zoznam všetkých nájdete na stránke ministerstva dopravy. Nebude to však zadarmo. Koľko vás na osobu vyjde takýto pobyt, čo všetko je v ňom zahrnuté a ako budú dodržané hygienické normy?

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Žiar nad Hronom - Garni Hotel Fellini

Cena: 400 € + plná penzia 200 €

 

Žiarsky hotel má k dispozícii 11 izieb. „Jedna izba je pre jednu osobu, resp. manželský pár alebo rodiča s dieťaťom. Strava je plná penzia. Je zabezpečená dodávateľsky v plastových obaloch. Ešte sme si to nespresnili, ale výber by mohol byť z troch jedál. Môžu si objednať aj nákup v supermarkete.

Otvoriť galériu

Z izieb nebudú môcť vychádzať. Izba sa nemôže ani upratovať, keďže tam nemôže nikto vstúpiť, teda ani personál. Ubytovaní dostanú upratovacie prostriedky a môžu si upratať sami. Cena za noc je 40 eur a 20 eur za stravu: raňajky, obed a večera. Na izbe majú vlastné sociálne zariadenie so sprchovým kútom, k dispozícii je televízor a zadarmo Wi-Fi,“ povedala prevádzkarka Veronika (29).

Trnava - Hotel Holiday Inn

Cena: 470 € + plná penzia 130 €

Známy trnavský hotel ponúka desaťdňovú karanténu za sumu do 500 €, pripláca sa plná penzia či druhá osoba. „Každá naša izba má samostatnú kúpeľňu s vaňou, komfortnú posteľ, písací stôl, malú chladničku, televízor a Wi-Fi pripojenie,“ vyratúva Vladimír Mičko z Holiday Inn Trnava. A ako budú dodržané hygienické normy a koľko ľudí je takto možné prijať?

Otvoriť galériu
Trnava - Hotel Holiday Inn
Zdroj: holiday inn trnava

„Pre daný účel sme v tejto chvíli vyčlenili 70 izieb. Čo sa týka hygienických noriem, tým, že sme boli jedným z hotelov, ktoré zabezpečovali povinnú štátnu karanténu počas prvej vlny, máme všetky postupy a nariadenia prostredkované štátom riadne osvojené a budeme sa nimi a aj všetkými aktuálnymi nariadeniami riadiť aj v tejto druhej vlne,“ vysvetľuje s tým, že bude zamedzený kontakt chorých hostí so zamestnancami, jedlo sa bude donášať pred izbu bez možnosti kontaktu s hosťami.

Hokovce (okr. Levice) - Hotel Park Hokovce

Cena: 550 € (plná penzia)

V cene desaťdňovej karantény v obci pri Leviciach je ubytovanie a plná penzia. Každá izba je vybavená televízorom, v hoteli je pripojenie na Wi-Fi zdarma. „Izby sú rôzne, každý má bývať sám, ale ak sú rodinní príslušníci alebo z jednej domácnosti, tak môžu byť aj dvaja na izbe, k dispozícii máme 75 izieb,“ prezradil Štefan Piri z hotela Park Hokovce.

Otvoriť galériu

Dodáva, že zariadenia, ktoré ponúkajú možnosť absolvovať karanténu, nemajú určený špecifický režim (zásady) pre ubytovacie zariadenia poskytujúce karanténne ubytovanie zo strany ÚVZ SR . „Uplatňujú sa len opatrenia, ktoré sú vydané a platné aj pre ubytovacie prevádzky, pričom bude potrebné zabezpečiť a zvýšiť hygienické opatrenia vo vybraných oblastiach a pri ukončení pobytu osoby v karanténe,“ vraví.

Senec - Penzión Senec

Otvoriť galériu

Možnosť ubytovania má aj penzión v Senci. Podľa prevádzkovateľa Milana Budaya majú 15 izieb, celkovú kapacitu 36 lôžok a všetko je pripravené do najmenších detailov. „Recepcia je ohradená plexisklom. Recepčná ubytovaného privíta za zábranou, odovzdá občiansky preukaz, ten sa vydenzifikuje na pripravenej nerezovej tácke. Dostupné sú dezinfekčné prostriedky aj rukavice. Strava sa bude podávať pred dvere izby. Nemáme problém doručiť ubytovaným všetko, čo budú potrebovať, či už lieky alebo potraviny. Samozrejme, rodinní príslušníci môžu priniesť ubytovaným osobné veci. Veľa ľudí si už ubytovanie rezervovalo, záujem je veľký,“ vraví.

Horný Smokovec - Grand hotel Bellevue

Otvoriť galériu
Horný Smokovec - Grand hotel Bellevue
Zdroj: Grand Hotel Bellevue

Známy hotel v Hornom Smokovci na deň vyjde 80 eur v prípade jednej osoby, v prípade dvoch ide o sumu 120 eur denne. K tomu patrí aj plná penzia. „Strava sa bude podávať na príručných stolíkoch, ktoré pred izbu prinesie náš personál, keď odíde, ubytovaní si ju prevezmú. Po zjedení zase ubytovaní vynesú taniere späť na stolíky. Keď personál stolíky odvezie, chodba sa vydezinfikuje ozónom,“ vysvetľuje pravidlá riaditeľ hotela Miroslav Warhol s tým, že izby sú vybavené na úrovni štyroch hviezdičiek. „Každá má televízor a vlastné sociálne zariadenie. Niektoré aj balkón. Sme pripravení reagovať okamžite, v prípade potreby k nám hostia môžu prísť hneď v sobotu a dostanú už aj večeru,“ dodáva.

Bratislava - Hotel Expo

Otvoriť galériu
Bratislava - Hotel Expo
Zdroj: Incheba

Pozitívne testovaným dokážu s ubytovaním pomôcť aj v hoteli v hlavnom meste. Kapacita je 20 izieb a 40 lôžok, v prípade potreby sa však toto číslo dokáže dvojnásobne navýšiť. „Pre pozitívne testovaných sme vyčlenili samostatný vchod a samostatnú prijímaciu kanceláriu, nebudú prichádzať do kontaktu s nikým iným. Ubytovaným sme pripravení zabezpečiť lieky alebo lekársku pomoc či záchrannú službu. Ak k nám na recepciu donesú príbuzní veci, vieme ich ubytovaným zaniesť. Do zóny, kde budú ubytovaní, vstupujú naši zamestnanci v respirátoroch a v ochranných odevoch,“ hovorí manažérka zariadenia Drahomíra Leskovská.

Žilina - Hotel Holiday Inn
Cena: 600 € (plná penzia)

Ubytovanie ponúka aj štvorhviezdičkový žilinský hotel Holiday Inn. Jeho zamestnanci boli rovnako nápomocní aj počas prvej vlny pandémie, počas ktorej sa postarali o 500 ľudí. „Zúčastnili sme tohto projektu aj pri prvej vlne, vtedy to bolo trošku iné, organizoval to štát a aj rozdeľoval repatriantov. Teraz je to na dobrovoľnej báze, vzhľadom na to, že už sme skúsenosti mali, tak sme sa rozhodli, že opäť priložíme ruku k dielu, pomôžeme spoločnosti a najmä ľuďom, ktorí ak budú pozitívne testovaní a nechcú byť v jednej domácnosti so svojou rodinou, môžu využiť naše služby,“ prezradil manažér hotela Michal Michalek s tým, že sú pripravení aj na riziko, ktoré to so sebou prináša.

Otvoriť galériu

„Nevieme, aký bude záujem, ako to celé dopadne. Skúsenosti z prvej vlny sú, veľa ľudí sa aj informuje. Ak bude ktokoľvek chcieť prísť, je lepšie, ak si pred tým zatelefonuje, musíme sa tiež pripraviť a ochraňovať našich zamestnancov, ale ak sa niekto rozhodne, že príde, vieme to zorganizovať,“ vysvetlil s tým, že sú ochotní podať pomocnú ruku a záujemcom ponúkajú samostatné izby s televíziou, wi-fi a so servisom na izby. „Pred každou izbou je stolík, kde naši zamestnanci prinesú jedlo tak, aby neboli v kontakte s hosťami, ktorí sú pozitívne testovaní,“ uzavrel manažér hotela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi