Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.10.2020 19:59 | Šport | Futbal

Ukončí Messi čakanie na gól v El Clásicu? Koeman verí, že môže byť ešte lepší

Futbalista Lionel Messi (33) je s 26 gólmi suverénne najlepším strelcom histórie El Clásica, ale momentálne čaká na gól v najsledovanejšom zápase v Španielsku už 900 dní.

Predstavuje to 425 minút odohraného času, čo je jeho najdlhší pôst v zápasoch s Realom Madrid od roku 2014. V sobotu bude mať možnosť čakanie ukončiť, v poradí 245. duel oboch veľkých rivalov je na programe od 16 hodiny na barcelonskom Nou Campe.

Tridsaťtriročný argentínsky útočník sa v El Clásico trafil naposledy v máji 2018, od tej doby trikrát vyšiel naprázdno v španielskej lige, dvakrát v pohári a z jedného zápasu ho vyradila zlomenina ruky. Tréner Barcelony Ronald Koeman napriek tomu verí, že si Messi rozspomenie na svoju unikátnu bilanciu v ligových zápasoch s Realom. V 27 dueloch totiž strelil 18 gólov a na deväť prihral. V priemere má teda bilanciu jedného bodu na zápas.

"Leo (Messi) ukázal, že je stále hladný po góloch. Pracuje na sebe, na tom, aby bol v dobrej forme, a myslím si, že môže byť ešte lepší. Som veľmi rád, že je súčasťou tímu, jeho prístup je príkladný. Budem rád, keď sa presadí aj v zápase s Realom, kde už dlhší čas na gól čaká," povedal holandský kouč po utorkovej výhre Barcelony v Lige majstrov nad Ferencvárosom Budapešť. V ňom Messi strelil gól a stal sa prvým hráčom, ktorý v milionárskej súťaži skóroval v šestnástich ročníkoch v rade.

 

V úvodných štyroch dueloch španielskej ligy sa však Messi trafil iba raz. Horšiu bilanciu mal len v úvodných štyroch zápasoch sezóny 2005/06, kedy neskóroval vôbec. Možno aj kvôli tomu Barcelona v posledných dvoch ligových dueloch neuspela, so Sevillou doma remizovala 1:1 a v Getafe prehrala 0:1.

Fanúšikov Barcelony navyše trápi ďalšia nelichotivá séria. Od marca 2015 dokázala na Nou Campe vyhrať jediný zo siedmich zápasov s Realom. V októbri 2018 zvíťazila 5:1, u čoho ale kvôli zlomenine ruky Messi chýbal. Argentínčan preto čaká na domácu výhru v El Clásico už päť a pol roka.

"Messi je stále Messi, nemyslím si, že by mal problémy so strieľaním gólov. Možno je to tým, že po krátkej prestávke medzi sezónami potrebuje čas," myslí si jeho sedemnásťročný kolega z útoku Anssoumane Fati.

Priaznivcov Barcelony ale môže hriať fakt, že Real v poslednom týždni dvakrát hanebne zlyhal na domácej pôde. Minulú sobotu prehral 0:1 s ligovým nováčikom z Cádizu, v stredu potom v Lige majstrov podľahol 2:3 Šachťaru Doneck. V milionárskej súťaži prehral navyše už tretíkrát v rade, čo sa mu stalo naposledy v roku 1986.

"Nemôžeme strácať čas tým, že sa budeme ľutovať. Je dobre, že sa Clásico blíži. Nezabudli sme hrať futbal. Zápas s Barcelonou je vždy špeciálny a my budeme pripravení," uviedol stredopoliar Realu Luka Modrič.

"Máme zápas každé tri dni, ale to nie je výhovorka. Musím nájsť to, čo nás zase urobí silnými, a budeme vyhrávať. A mám na to len pár dní," doplnil ho kouč Zinedine Zidane.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!