Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.10.2020 15:55 | Šport | Šport mix

Matej Tóth pred Dudinskou päťdesiatkou: Izolácia od rodiny

Dudinská päťdesiatke bude mať v sobotu 24. októbra nezvyčajný jesenný termín, ale zvyčajného účastníka. Trojnásobný miestny víťaz Matej Tóth (37) má pred sebou vidinu splnenia olympijského limitu v Tokiu.

Skúsený 37-ročný chodec si nepripúšťa, že po kvalitnej letnej príprave nepokorí čas 3:50:00 h, ktorý je potrebný pre účasť na budúcoročnom olympijskom sviatku v Japonsku. Tóthov osobný rekord rovnako pochádza z Dudiniec, v roku 2015 tam zvíťazil vo skvelom čase 3:34:38 h.

"Úloha číslo jeden je splniť limit. Keď prídem do cieľa v čase 3:49:59 h a rýchlejšie a budem hoci aj desiaty, budem spokojný, lebo splním svoj cieľ. Samozrejme, ak budem cítiť, že sa mi ide veľmi ľahko, nebudem sa brániť ani možnosti zabojovať v závere o čo najlepší výkon a umiestenie," povedal Matej Tóth v rozhovore na špecializovanom webe atletika.sk.

Tóth potvrdil, že je zdravotne v poriadku a celkovo sa cíti veľmi dobre. Keďže podmienkou účasti v Dudinciach bude negatívny test na koronavírus, ani v tomto smere úradujúci olympijský víťaz nechce nič podceniť. Dokonca sa na istý čas odsťahoval od manželky a detí, aby sa čo najviac izoloval.

 

"Nechcel by som skončiť celoročnú drinu a neľahké úsilie zorganizovať toto podujatie pár hodín pred štartom len preto, že budem pozitívny na COVID-19. S manželkou Lenkou sme sa smiali, čo všetko sme ochotní urobiť pre naplnenie mojich cieľov a úloh. Keďže ona je učiteľka v materskej škôlke a stretáva sa s deťmi aj rodičmi, naše dcérky chodia tiež do školy, nechceli sme riskovať, aby som sa nakazil. Preto som sa na pár dní odsťahoval. Zostal som však v Banskej Bystrici. Naši známi mi veľmi ochotne ponúkli prázdny byt, kde mám teraz pokoj a všetko, čo potrebujem," vysvetlil Tóth.

V Dudinciach sa elitný slovenský chodecký reprezentant predstaví po pätnásty raz. Aká bude jeho taktika v prvých pretekoch na 50 km po vyše roku - od vlaňajších majstrovstiev sveta v katarskej Dauhe? "Podľa posledných tréningov a mojich pocitov si myslím, že asi začnem o niečo rýchlejšie ako je základné tempo na splnenie limitu. Definitívne rozhodnutie však nechám až na sobotu. Platí však, že minimálne do 30. kilometra chcem ísť s rezervou. Ak sa mi aj potom pôjde pocitovo dobre, môžem sa 'vybúriť' v závere," dodal Tóth na webe SAZ

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?