Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.10.2020 09:45 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVideo

Ukrajinec vyliezol bez istenia na UFO v Bratislave: Nebezpečné živobytie aj problémy s políciou!

Opäť sa predviedol v najlepšom svetle. Mustang Wanted (33) je mladý chalan, ktorý sa venuje urban climbingu, teda lezeniu na rôzne objekty vo veľkomestách.

Okrem mostov, mrakodrapov či antén zdoláva aj vysoké konštrukcie. Pri žiadnom kúsku nemá istenie, no mladého akrobata nebezpečenstvo skrátka baví. V hlavnom meste vyliezol na UFO na Moste SNP. Nový Čas zisťoval, čo ho k tomu viedlo a ako sa mu liezlo. Ukrajinský lezec z Kyjeva pokoril jednu z dominánt hlavného mesta. Klzkú konštrukciu mosta však zdolal bez najmenšieho zaváhania. Okrem bratislavského UFA zvládol aj 130-metrový žeriav v Klingerke, komín v Matadorke či Slavín.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Nejde však o nejakého novica. Loziť začal dávno, ešte na strednej škole. „Keď som mal 16 rokov, jedna spoločnosť kúpila odo mňa video, ktoré som si natočil popri brigáde na stavbe. Tým sa to všetko začalo. Pokračoval som v tom a postupom času z toho začalo byť moje živobitie. Od tých čias som na pohovore v normálnej práci nebol,“ zaspomínal na svoje začiatky Mustang. Dnes zarobí od 1 000 do 20 000 eur mesačne.

„To, čo ma živí, je spolupráca so spoločnosťami, pre ktoré robím videá či fotografie, resp. propagujem ich produkt. Ďalej sú to videnia na sociálnych sieťach a youtube,“ prezradil Ukrajinec, ktorý miluje adrenalín. „Od nikoho si nikdy nepýtam povolenia, kam liezť, sem-tam sa stane, že musím utiecť, alebo sa z problémov vykecám,“ doplnil sebavedomo s tým, že onedlho bude loziť v Berlíne.

 

Strach nikdy nemal

Lezec prezradil, že strach nemal nikdy. „Keď som bol mladší, boli nejaké obavy, ale tie veľmi rýchlo prešli. Možno je to aj tým, že nosím okuliare, ktoré pri lezení prakticky nevyužívam. Bez nich totiž nedovidím ďalej ako na 10 metrov,“ dodal s úsmevom. Veľa lezcov používa magnézium, aby sa predišlo poteniu či zvlhčeniu rúk, no Mustang ho ešte nepoužil, lebo ho vraj vždy zabudne. „Veľa ľudí si myslí, že som mladý, hlúpy a nezodpovedný fagan. Ja si to však nemyslím,“ povedal s tým, že vyštudoval filozofickú fakultu a za mesiac prečíta približne 7 kníh.

Otvoriť galériu
Zdroj: han/mustang wanted

Hľadal ho aj Interpol

Mustang síce nemá presný tréningový plán, no rád cvičí na hrázde alebo si zacvičí vonku v prírode. Keď však lezie na vytipovaný objekt, hrozí, že ho chytia policajti. „Veľakrát sa mi stalo, že ma chceli policajti zadržať, niekedy ujdem, inokedy schytám pokutu. Raz sa mi stalo, že som pred policajtmi fingoval epileptický záchvat a tí potom odišli,“ priznáva Mustang. Za ušami má však aj jeden väčší prešľap.

„Najzaujímavejším zážitkom bolo, keď som vyliezol v Rusku na jednu výškovú budovu, ktorá má na vrchu hviezdu natretú na žlto. Vyliezol som tam a vrchnú časť pretrel na modro, čiže to vyzeralo ako ukrajinská vlajka. Bol z toho obrovský škandál a ruská polícia ma dala na zoznam hľadaných Interpolom. Nejak sa mi podarilo utiecť a dnes už po mne Interpol nepátra. Ak by som však prišiel do Ruska, mohli by ma okamžite zatknúť,“ uzavrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martina Beveláguová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Je to tu, Trump priznal, čo by zrušil po nástupe do funkcie: Biden bude peniť od zlosti
(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
(ilustračné foto).
Tragédia počas splavu: Muž († 57) vypadol z kajaku, lekári mu už nevedeli pomôcť
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
Cena projektu sa pritom odhaduje na stovku miliárd dolárov.
Foto
Hanba na tri zimy! Postavili most, ktorý nikam nevedie: Šialené, koľko peňazí naň minuli
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu
USA pohrozili Izraelu, odkaz Netanjahua je jasný: Ostaneme v boji sami, ak budeme musieť!
Izzy problémy s menštruáciou značne komplikujú život.
Foto
Menštruácia jej robí zo života PEKLO: Lekári si nevedia rady! Jej slová zabolia aj vás
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vľavo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa vítajú na letisku v Budapešti.
Maďarsko hostí čínskeho prezidenta: Reč bude aj o jadrovom priemysle
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov