Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Šokujúce reakcie Slovákov na Kňažkov príspevok: Pre COVID-19 sa na neho spustila vlna agresivity

Herec Milan Kňažko (75), ktorý je už ôsmy deň infikovaný vírusom COVID-19, musel byť pre vážnosť svojho zdravotného stavu hospitalizovaný v nemocnici na bratislavských Kramároch.

O situácii informoval verejnosť včera prostredníctvom sociálnej siete. Jeho oficiálne vyjadrenie, ktoré je zároveň výzvou na dodržiavanie protiepidemiologických opatrení, však vyvolalo rozpoltené reakcie. Zatiaľ čo mu jeho fanúšikovia prajú čo najrýchlejšie uzdravenie, iní si myslia, že herec klame a pred verejnosťou tak len hrá svoju rolu.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii

„Som COVID pozitívny. Stav sa zhoršil a som v nemocnici,“ informoval herec verejnosť predvčerom v poobedných hodinách. Svoje vyhlásenie doplnil o apel voči dodržiavaniu opatrení pandemickej komisie: „Vyzývam všetkých, aby nezľahčovali situáciu a rešpektovali nariadenia vlády a zdravotníkov. Prežil som desiatky chrípkových ochorení, ale COVID neprajem dokonca ani tým, ktorí tieto bludy šíria.“ Zatiaľ čo mu tisíce fanušikov želajú skoré uzdravenie a čo najrýchlejší priebeh zákernej choroby, našli sa aj takí, ktorí herca označili za klamára.

„Takto manipulovať ľudí... Veľmi smutné. Ale nie prekvapujúce, herci vždy hrajú len svoju určenú rolu,“ napísal jeden z neprajníkov do umelcovho statusu na sociálnej sieti. „Táto falošná choroba je očividne najnebezpečnejšia pre hercov. Teda pre ľudí, ktorí nám niečo hrajú. Aspoň vieme, na ktorej strane stojíte. Proti ľudstvu,“ útočne reaguje ďalší. Mnohí v tom tiež pre herca vidia možnosť zárobku: „Bohvie, koľko mu za to dali, aby napísal, že je nakazený,“ zneli šokojúce vyjadrenia Slovákov. Kým však ľudia komentovali Kňažkov status na sociálnej sieti, on zatiaľ bojoval o prinavrátenie svojho zdravia vo vysokých horúčkach.

Otvoriť galériu

Ťažký boj s koronou

Názory na pandémiu sa u ľudí rôznia a tak isto spoločnosť rozdeľujú aj opatrenia, ktoré vláda zavádza kvôli ochrane ľudí pred vírusom. S podobnými tendenciami teda automaticky prichádza aj nedôvera voči pacientom. Predovšetkým pri známych osobnostiach sú negatívne aj pozitívne názory o to hlasnejšie.

 

Našťasie má herec na druhej strane aj podporu mnohých fanúšikov: „Prajem Vám skoré uzdravenie. A ďakujem, že nás o svojej skúsenosti informujete. Len zodpovednosťou a solidaritou môžeme túto epidémiu poraziť,“ napísal jeden z fanúšikov. Veľa síl mu prajú aj jeho kolegovia Milan Lasica a Oľga Feldeková, ktorí mu včera prostredníctvom Nového Času vyjadrili podporu.

„Želám mu veľa zdravia, nech sa dá dokopy,“ praje hercovi Lasica. S hospitalizovaným Kňažkom sa nám dnes podarilo skontaktovať. V telefóne znel jeho hlas, ktorý značil, že sa herec necíti najlepšie: „Nevládzem, lebo mám stále veľmi vysoké horúčky,“ povedal Kňažko, ktorý bojuje zo všetkých síl. Na ďalšie otázky už ani nedokázal odpovedať. „Teraz nemám pomyslenie na nič,“ dodal.

 

Za útočnými reakciami je vždy nevyriešený osobný problém

Zlatica Bartíková, psychologička

- Takýto človek sa sám nemá dobre, takže dobré nevie priať ani druhým. Dokonca ho vnútorne poteší, že ten druhý sa má možno horšie ako on sám. Nerieši svoj vlastný emocionálny život, aby odstránil toxickú emóciu, ktorú v sebe má. Zrazu sa cíti byť povolaným a sám seba pasuje do pozície mentora, ktorý poučuje. Nespracovaná bolesť tak býva prekrytá hnevom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: spm, Marika Eisler Studeničová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo