Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.09.2020 10:10 | Šport
Foto

Legendárny cyklista Zabel vie, čo Saganovi uškodilo: Toto sú dôvody Petrovej slabej formy

Vzdal to pred koncom. Peter Sagan (30) mohol pred sobotňajšou časovkou získať ešte dovedna 90 bodov v bodovacej súťaži na Tour de France, napriek tomu pred samotným štartom hodil uterák a svojmu úhlavnému nepriateľovi Samovi Bennettovi (29) zagratuloval k zisku zeleného dresu.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii
Sobotňajšia časovka bola za 20 bodov, záverečná etapa za 50 a šprintérska prémia tradične za 20. Pred štartom individuálnej časovky Sagan zaostával za írskym lídrom Samom Bennettom o 55 bodov a tak si dobre uvedomoval, že prípadné víťazstvo v bodovacej súťaži by sa už rovnalo zázraku. „Gratulujem Samovi Bennettovi k jeho zelenému dresu na tejto Tour de France,“ napísal Peter Sagan na instagrame. „Robili sme v tíme, čo sme mohli, vydali sme maximum. Pokúsim sa ešte o víťazstvo v poslednej etape v Paríži,“ doplnil trojnásobný majster sveta.

Zabel: Uškodila mu korona

Narušenie dlhoročnej suverenity Sagana v boji o zelený dres na TdF sa pokúsil vysvetliť predchádzajúci rekordér v tejto obľúbenej súťaži na „Starej dáme“ Nemec Eric Zabel. „Peter bol počas blackoutu zavretý v Monaku, kde žije. Prísne nariadenia spôsobili, že nemohol dostatočne trénovať vonku. Podobný problém mali aj iní jazdci, ktorí bývajú v rovnakom regióne. Druhá vec je jeho vek. Prehupol sa cez tridsiatku. Bodovačke kraľuje takmer desať rokov, nemôžete očakávať, že bude donekonečna. Doteraz mal zaužívaný systém prípravy pred Tour a pre koronu ho musel zmeniť,“ povedal pre Pravdu držiteľ šiestich víťazstiev v bodovacej súťaži na TdF.

 

Sagan kraľoval zelenej súťaži na Tour de France s jednou výnimkou (v roku 2017 ho diskvalifikovali a predčasne musel ísť domov) od roku 2012 a výsledkom je rekordných sedem víťazstiev. Pre cyklistický svet je už dávno synonymom zeleného dresu na najslávnejších pretekoch, ale jeho rekordná séria sa musela raz prerušiť. Neznamená to však, že v budúcnosti si víťazstvo v súťaži rýchlosti nemôže prinavrátiť. Bude však záležať na jeho motivácii a tiež pozícii v možno novom tíme. Zmluva v nemeckom družstve Bora-Hansgrohe sa mu končí v závere roka 2021.

Privara: Prajem si aspoň jednu výhru

Víťazstvo v záverečnej etape by Tourminátorovi doprial aj šéf Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara. „Bolo by skvelé, ak by sme sa mohli s Peťom tešiť aspoň z jedného etapového víťazstva. Ideálne by bolo, keby vyhral tú poslednú – legendárne Champs-Élysées v Paríži. V jeho športovom životopise by sa to krásne vynímalo. Bola by to taká čerešnička na torte,“ zasníval sa Privara.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia