Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.09.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Ďalší zvrat! Wisterovej ex vyhlásil osobný bankrot: Kto teraz zaplatí súdne trovy?

Ďalší zvrat v prípade, ktorý je akoby vystrihnutý z dramatického filmu! Známa moderátorka Vera Wisterová (43) prežívala od októbra minulého roka doslova peklo.

Jej izraelský exmanžel Jeremy Hulsh (41) totiž v tom období uniesol ich synov Harlowa (8) a Thea (6) z bratislavského nákupného centra do Ameriky. V tom momente sa začal drsný boj o návrat chlapcov na Slovensko, kde majú trvalý pobyt. Vera nakoniec súdny spor vyhrala a svoje deti si odniesla domov. Jeremy však mal podľa rozhodnutia súdu zaplatiť všetky súdne trovy, a to vo výške až 382-tisíc eur.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

On so sumou ale nesúhlasil a podľa najnovších informácií vyhlásil osobný bankrot! Wisterová deväť mesiacov žila v strachu o milovaných synov. Tí sa nachádzali so svojím otcom v Amerike, kam ich Hulsh uniesol ešte v októbri minulého roka. Vera pravidelne lietala za chlapcami a na americké súdy, ktoré rozhodovali o tom, či sa vrátia na Slovensko.

Nakoniec sudkyňa Virginia M. Kendall rozhodla v prospech moderátorky a tá si 29. júla priviedla synčekov domov. Exmanželia sa ešte v auguste stretli formou videohovoru s mediátorom, čím sa chcel súd vyhnúť odvolaciemu konaniu, ktoré by sa začalo vzhľadom na Hulshovo odvolanie. Nový Čas sa len pár dní dozadu dostal k spisu, ktorý jasne hovorí o tom, že napriek obrovským nezhodám a dlhoročným ťahaniciam po súdoch manželia uzavreli dohodu.

 

Stále však visí vo vzduchu zaplatenie súdnych trov. Astronomická suma 382-tisíc zahŕňala čiastkové náklady napríklad na ubytovanie, letenky, právnych zástupcov, posudky... Podľa našich informácií mala podať Vera žiadosť na americký súd o priznanie týchto nákladov strane, ktorá súdny proces prehrala, a tým je práve Jeremy. Ten sa do platenia nehrnul a s armádou právnikov sa obul do viacerých položiek. Podľa neho bola napríklad hodinová sadzba Veriných právnikov z elitnej právnickej kancelárie premrštená.


Dôležitý dokument

Najnovšie sa však Nový Čas dostal k spisu, v ktorom sa jasne píše - Jeremy vyhlásil osobný bankrot 1. septembra. Moderátorkin exmanžel uviedol, že má do 49 veriteľov. Okrem toho spomína, že má dlžoby. Jednej advokátskej kancelárii má dlhovať 16 642 dolárov (14 136 eur, pozn. red.) a voči kancelárii Verinej advokátky Joy M. Feinberg má dlh 436 055 dolárov (370 386 eur, pozn. red.).

V dokumente sa okrem toho bráni, že nemá žiadne vozidlo a v osobnom vlastníctve má len mobil, tablet a notebook, oblečenie v hodnote 150 dolárov a hotovosť 100 dolárov. Ďalej priznáva, že na dvoch bankových účtoch má dokopy 2 000 dolárov a v akciách má 1 500 dolárov. Po sčítaní všetkých položiek má tak Wisterovej exmanžel majetok 4 100 dolárov (3 482 eur, pozn. red.).

V dokumente sa objavuje aj informácia, že mu jeho mama v minulosti dala 800 000 dolárov (679 521 eur, pozn. red.) na pokrytie právnych nákladov a nákladov na život. Súd teraz bude rozhodovať o tom, aké budú ďalšie kroky v prípade zaplatenia súdnych trov.

Nový život

A zatiaľ čo Jeremy vyhlásil osobný bankrot, Vera na Slovensku začína odznova. Chce urobiť za mesiacmi plnými strachu a bolesti hrubú čiaru. Venuje sa svojim chlapcom naplno, pretože pre nich žije a oni jej dávajú zmysel bytia.

Ako to funguje na slovensku

Marek Benedik, advokát
- Osobný bankrot je podľa slovenského právneho poriadku zákonom upravený proces, ktorým sa fyzická osoba môže oddlžiť od svojich dlhov. Je to možné dvomi spôsobmi, alebo príde o všetok majetok a tento poslúži na čiastočnú úhradu dlhov, alebo si majetok zachová a svoje dlhy spláca podľa splátkového kalendára. Je to spôsob, ako vyrovnať dlhy a začať od začiatku. To v podstate znamená, že pohľadávky dlžníka (vrátane pohľadávok na náhradu trov súdneho konania) sa neuspokoja v plnej výške, resp. nie v lehote splatnosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, mah, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie
Anna Záborská
20. rokov v EÚ: Záborská bola pri rokovaniach, dnes má o budúcnosti jasnú predstavu: Je za zrušenie veta?
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Napätie medzi Ruskom a Ukrajinou by sa dalo krájať: Obe krajiny hlásia masívne útoky a vážne škody