Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2020 07:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Syn hudobníka z Drišľaku skončil v rukách polície: Ľútostivé slová na súde! Prečo som to urobil

Poslali ho do väzby! Už pár dní po lúpežnom prepadnutí a streľbe v kolibe na Štrbskom Plese je jasné, kto je za tým. K činu sa priznal 29-ročný Pavol z Vranova nad Topľou, ktorý je synom známeho hudobníka z Drišľaku. Podľa slov jeho advokáta sa ku skutku priznal. Čo ho dohnalo k zúfalému činu?!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Už po 48 hodinách po lúpežnom prepadnutí známej koliby na Štrbskom Plese mala polícia v rukách zlodeja. Lupič pri prepadnutí koliby síce hovoril po poľsky, ale bol to len nepodarený krycí manéver. Policajti zakrátko zistili, že je z okresu Vranov nad Topľou. Prekvapením pre všetkých bolo, že

V piatok putoval pred sudcu, kde sa ku všetkému priznal. „Obvinený sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad bol vzatý do väzby z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie súdu je právoplatné,“ vyjadrila sa po skončení pojednávania hovorkyňa súdu Ivana Petrufová.

Oľutoval to

Strelca zo Štrbského Plesa pred súdom obhajoval známy popradský advokát Tibor Bašista. Potvrdil, že jeho klient sa pred súdom ku skutku v plnej miere priznal a oľutoval to. „Povedal, že išlo o skratové konanie, ospravedlnil sa všetkým poškodeným a je mu to veľmi ľúto. Prijal to zodpovedne a rozhodnutie súdu uznal, ide do vyšetrovacej väzby a vzdali sme sa sťažnosti proti väzbe,“ zdôvodnil Bašista. Hovoriť o skratovom konaní však podľa niektorých nie je na mieste. Všetko bolo zrejme dopredu premyslené. Po príchode z Vranova nad Topľou na Štrbské Pleso sa tu nejaký čas zdržiaval a pripravoval na svoj čin. Podľa svedkov však bol veľmi nervózny, čo bolo vidieť aj na trasúcej sa ruke, v ktorej držal zbraň. Tá bola v legálnej držbe.

 

Hráčska vášeň?!

Prevádzkar Jozef, ktorého pištoľou priamo ohrozoval, sa mu snažil vo všetkom vyhovieť, napriek tomu vystrelil. Z miesta činu ušiel na aute z požičovne, ktoré si požičal na svoje meno. A tak bolo len otázkou času, kedy ho chytia. Po zadržaní políciou sa dlho k činu nechcel priznať. Zrejme až nezvratné dôkazy a pobyt v cele predbežného zadržania spôsobili zmenu a nakoniec vyšiel s pravdou von. K zúfalému činu ho vraj dohnala jeho hráčska vášeň a dlhy.

„Zabudol, že už nie je doba kešu a veľmi veľa ľudí platí kartami. Nepočítal ani s duchaprítomnosťou a profesionalitou personálu. Odišiel s 1100 eurami a nejakými vecami možno v rovnakej hodnote. No tým si pobabral naozaj celý život. Neviem, či mu to stálo za to. Pre mňa to bol dvojitý šok, lebo ľudí z kapely poznám,“ povedal pre Nový Čas Jozef Bendžala, riaditeľ hotela, ktorý prevádzkuje Kolibu.

Manažér známej kapely sa k prípadu veľmi nechcel vyjadrovať, odvolávajúc sa na to, že má informácie len z druhej ruky. Čo-to povedal len o jeho otcovi. „Nehrá už v skupine. Skončil pred dvomi-tromi mesiacmi. Nemusím vám hovoriť prečo, sám sa tak rozhodol,“ uviedol stručne pre Nový Čas.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste