Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2020 07:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Syn hudobníka z Drišľaku skončil v rukách polície: Ľútostivé slová na súde! Prečo som to urobil

Poslali ho do väzby! Už pár dní po lúpežnom prepadnutí a streľbe v kolibe na Štrbskom Plese je jasné, kto je za tým. K činu sa priznal 29-ročný Pavol z Vranova nad Topľou, ktorý je synom známeho hudobníka z Drišľaku. Podľa slov jeho advokáta sa ku skutku priznal. Čo ho dohnalo k zúfalému činu?!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Už po 48 hodinách po lúpežnom prepadnutí známej koliby na Štrbskom Plese mala polícia v rukách zlodeja. Lupič pri prepadnutí koliby síce hovoril po poľsky, ale bol to len nepodarený krycí manéver. Policajti zakrátko zistili, že je z okresu Vranov nad Topľou. Prekvapením pre všetkých bolo, že

V piatok putoval pred sudcu, kde sa ku všetkému priznal. „Obvinený sudcom pre prípravné konanie Okresného súdu Poprad bol vzatý do väzby z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie súdu je právoplatné,“ vyjadrila sa po skončení pojednávania hovorkyňa súdu Ivana Petrufová.

Oľutoval to

Strelca zo Štrbského Plesa pred súdom obhajoval známy popradský advokát Tibor Bašista. Potvrdil, že jeho klient sa pred súdom ku skutku v plnej miere priznal a oľutoval to. „Povedal, že išlo o skratové konanie, ospravedlnil sa všetkým poškodeným a je mu to veľmi ľúto. Prijal to zodpovedne a rozhodnutie súdu uznal, ide do vyšetrovacej väzby a vzdali sme sa sťažnosti proti väzbe,“ zdôvodnil Bašista. Hovoriť o skratovom konaní však podľa niektorých nie je na mieste. Všetko bolo zrejme dopredu premyslené. Po príchode z Vranova nad Topľou na Štrbské Pleso sa tu nejaký čas zdržiaval a pripravoval na svoj čin. Podľa svedkov však bol veľmi nervózny, čo bolo vidieť aj na trasúcej sa ruke, v ktorej držal zbraň. Tá bola v legálnej držbe.

 

Hráčska vášeň?!

Prevádzkar Jozef, ktorého pištoľou priamo ohrozoval, sa mu snažil vo všetkom vyhovieť, napriek tomu vystrelil. Z miesta činu ušiel na aute z požičovne, ktoré si požičal na svoje meno. A tak bolo len otázkou času, kedy ho chytia. Po zadržaní políciou sa dlho k činu nechcel priznať. Zrejme až nezvratné dôkazy a pobyt v cele predbežného zadržania spôsobili zmenu a nakoniec vyšiel s pravdou von. K zúfalému činu ho vraj dohnala jeho hráčska vášeň a dlhy.

„Zabudol, že už nie je doba kešu a veľmi veľa ľudí platí kartami. Nepočítal ani s duchaprítomnosťou a profesionalitou personálu. Odišiel s 1100 eurami a nejakými vecami možno v rovnakej hodnote. No tým si pobabral naozaj celý život. Neviem, či mu to stálo za to. Pre mňa to bol dvojitý šok, lebo ľudí z kapely poznám,“ povedal pre Nový Čas Jozef Bendžala, riaditeľ hotela, ktorý prevádzkuje Kolibu.

Manažér známej kapely sa k prípadu veľmi nechcel vyjadrovať, odvolávajúc sa na to, že má informácie len z druhej ruky. Čo-to povedal len o jeho otcovi. „Nehrá už v skupine. Skončil pred dvomi-tromi mesiacmi. Nemusím vám hovoriť prečo, sám sa tak rozhodol,“ uviedol stručne pre Nový Čas.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: iglu

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!