Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2020 21:54 | Šport | Futbal

Pohronie sa postaralo o prekvapenie: Vicemajster zo Žiliny prišiel o všetky body

Futbalisti FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa zvíťazili vo 4. kole Fortuna ligy nad MŠK Žilina 2:1.

Úvod stretnutia bol poriadne rušný. Prvú útočnú akciu predviedli hostia v tridsiatej sekunde, po ktorej mieril do žrde Bernát. V tretej minúte sa nepresadil pred domácim brankárom Jenčom agilný Iľko. Nasledoval protiútok súpera a šanca Bimenyimanu, ktorý pálil z vnútra šestnástky tesne vedľa žrde. V desiatej minúte ho napodobnil Weir z asi dvadsiatich metrov. Pohronie sa dostávalo do viacerých pološancí, avšak aj Žilina sa snažila o útočnú hru. V 33. minúte mali tri šance domáci futbalisti, najprv strieľal Fadera, Petráš loptu vyrazil, podobne uspel aj po koncovke Blahúta, no a do tretice sa k lopte dostal Bimenyimana, avšak ten opečiatkoval brvno. Tento futbalista mieril hlavou do brvna aj o dve minúty neskôr po rohu Weira. Tretia šanca Bimenyimanu už skončila gólom. Ťažil z chyby žilinského stopéra Kopasa, išiel sám na bránku vedno so spoluhráčom Faderom, ale zodpovednosť zobral na seba a vybehnutého Petráša pokoril - 1:0.

V druhom polčase sa hostia snažili vyrovnať. Najprv to skúšal prudkou strelou z väčšej vzdialenosti Myslovič, mieril tesne nad brvno. V 53. minúte po rohovom kope Kopasa a centri na zadnú žrď hlavou skóroval Iľko a bolo 1:1. Pod Šibeničným vrchom sa hral i naďalej atraktívny a útočný futbal. Pohronie mohlo ísť opäť do vedenia po dravom prieniku Blahúta cez obrancov súpera, ale loptu poslal do bočnej siete. O pár minút ho napodobnil spoluhráč Petrák po úniku z ľavej strany a gól nebolo dopriate streliť ani Faderovi, ten mieril vedľa žrde. Chuť si však napravil v 61. minúte z ďalšieho rýchleho protiútoku. Loptu mu posunul Špiriak, Fadera prešiel cez Kopasa a obstrelil Petráša - 2:1. Kouč Žiliny reagoval na nepriaznivý stav trojnásobným striedaním, no jeho zverenci mali šancu až v 80. minúte, keď Ďuriš prehlavičkoval Jenča, lopta však putovala vedľa bránky. V závere duelu boli viac na lopte domáci futbalisti, no v poslednej minúte mohli pykať. V šestnástke nechali voľného Minárika, ktorý pálil tesne vedľa žrde. Napokon si však Pohronie umnou hrou udržalo tesné vedenie a zaslúžilo si tak potlesk vypredaného hľadiska (50 % kapacity štadióna).

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MŠK Žilina 2:1 (1:0)

 

Góly: 36. Bimenyimana, 61. Fadera - 53. Iľko. Rozhodovali: Gemzický - Ferenc, Čajka, ŽK: Petrák, Weir, Špiriak - Kiwior, 1150 diávkov (presne 50% kapacity štadióna)

Pohronie: Jenčo - Badolo, P. Pavlík, Špiriak, Župa - Blahút, Chríbik, Weir, Petrák (65. K. Matić) - Bimenyimana (40. Abrahám), Fadera (84. Pellegrini)

Žilina: S. Petráš - Vallo, Kopas, Minárik, Kiwior - Myslovič, Gono (67. Bičachčjan) - D. Ďuriš (83. Kaprálik), Bernát, Iľko (67. M. Rusnák)- Paur (67. Kurminowski)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Maďarský premiér Viktor Orbán
Telefonát Orbána a Zelenského: Na tomto sa chce Maďarsko podieľať
NAKA mala zatknúť celkovo štyri podozrivé osoby.
Chlapca (14) ktorý sa vyhrážal škole bombou, obvinili: Čo s ním bude?
(ilustračné foto)
Rozsiahly raketový útok si vyžiadal odstávku elektriny: Úrady varujú pred možnými výpadkami
K možnému koncu trénera Weissa sa vyjadril Ivan Kmotrík mladší: Čo prezradil generálny riaditeľ Slovana?
Shot of a mature man lying on his bed feeling exhausted
Deje sa vám toto v posteli? Zbystrite pozornosť: Môže ísť o prvý varovný signál infarktu
(ilustračné foto)
Polícia odhalila obrovské množstvo vodičov pod vplyvom alkoholu! Toľkoto ľudí nafúkalo v priebehu jedného týždňa
Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!