Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.08.2020 12:55 | Šport | Futbal
Foto

Slovan o nakazenom hráčovi mlčí: Všetky indície ale smerujú na jediného

Futbalisti Slovana Bratislava vstúpia v stredu o 20.00 SELČ do Ligy majstrov 2020/2021 v súboji 1. predkola na Ferských ostrovoch proti domácemu KÍ Klaksvík bez viacerých stabilných opôr, ale s jasným cieľom postúpiť.

A to aj napriek nepríjemnosti s jedným pozitívnym testom na koronavírus v kádri.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Trénerovi slovenského majstra Jánovi Kozákovi ml. nebudú k dispozícii pre zdravotné ťažkosti Vladimír Weiss ml., Moha, Dávid Holman a Erik Daniel.

"Necestujú Moha, Holman a Weiss. Z dôležitejších hráčov títo traja. Ďalší hráči zo širšieho kádra sa do nominácie nezmestili," povedal kouč "belasých" ešte v pondelok, keď Slovan odletel do dejiska duelu. Klubové vedenie v rovnaký deň podvečer potvrdilo dva pozitívne prípady u jedného hráča a jedného zamestnanca klubu, ktorí s výpravou neodcestovali a sú v izolácii.

 

Nakazený futbalista nastúpil v sobotu v ligovom zápase proti Zlatým Moravciam. Jediným futbalistom belasého kádra, ktorý necestoval na Faerské ostrovy a v sobotu nastúpil v zápase proti Zlatým Moravciam (2:1), bol Vladimír Weiss mladší. Podľa informácií portálu Šport.sk je to práve 30-ročný Bratislavčan, u ktorého bola potvrdená nákaza ochorenia Covid-19 a musel teda ostať v povinnej domácej karanténe.

FC ViOn Zlaté Moravce tak nenastúpi na stredajšie stretnutie Slovenského pohára proti Podkoniciam, mužstvo museli ísť do karantény.

"Na duel na Faerské ostrovy odcestovali v pondelok popoludní s výpravou Slovana výlučne osoby, ktoré mali potvrdený negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Môžeme oficiálne potvrdiť, že jeden hráč a jeden zamestnanec klubu boli pozitívne testovaní na Covid-19. Obaja majú len mierne symptómy ochorenia, boli okamžite izolovaní a všetky procesy boli koordinované s ÚVZ SR. ŠK Slovan Bratislava postupuje v súlade s UEFA protokolom Return to play," uviedol Slovan.

Hrá sa na jeden zápas, 18-násobný majster Faerských ostrovov má na svojom štadióne Djúpumýrar umelý trávnik. V predchádzajúcej sezóne hral Klaksvík kvalifikáciu Európskej ligy UEFA. V predkole hladko prešiel cez Tre Fiori zo San Marína po výsledkoch 5:1 a 4:0, v prvom kole vyradil Riterai z Litvy po výsledkoch 1:1 vonku a 0:0 doma. Vypadol až so švajčiarskym Luzernom, avšak po tesných výsledkoch - 0:1 vonku po góle z nadstaveného času a 0:1 doma. Aktuálne domáci ťahajú sériu piatich ligových výhier (2:0, 2:0, 6:0, 7:0 a 6:0), v tabuľke sú druhí, no s lídrom HB Tórshavn začiatkom júla prehrali na jeho pôde 2:6, keď stretnutie ovplyvnili dve červené karty KÍ.

Pred rokom "belasí" vypadli v LM hneď na úvod so Sutjeskou Nikšič, potom sa však dostali až do skupiny EL. Slovan na Faerských ostrovoch nečaká nič jednoduché, ale je favorit. "Musíme byť odolní a myslím si, že máme kvalitu na to, aby sme ukázali, že sme lepšie mužstvo. Ale netreba o tom veľa hovoriť, treba to ukázať na ihrisku. Súpera sme si analyzovali, vďaka internetu máme k dispozícii dostatok kvalitných materiálov. Musíme dopustiť čo najmenej štandardných situácií, na Faerských ostrovoch po nich v lige padá možno aj 80 % gólov. Verím, že nám skúsenosti z uplynulej sezóny a skupinovej fázy, kde sme držali krok so silnými protivníkmi, pomôžu a budeme ešte o niečo silnejší a najmä skúsenejší než pred rokom," povedal kouč 10-násobného majstra SR v ére samostatnosti, ktorého víkendová ligová prehra na pôde Zlatých Moraviec 1:2 neznepokojuje: "Tento zápas sme si rozobrali a už naň nemyslíme. Sústredíme sa len na Ligu majstrov."

V dejisku zápasu budú panovať odlišné klimatické podmienky, očakáva sa teplota okolo 10 stupňov Celzia a tradičný silný vietor. Trénerovi Slovana to však veľké starosti nerobí: "Je tam iné počasie, no do zimy sa človek lepšie prispôsobí ako opačne, keby sme išli do nejakých veľkých horúčav. V tomto problém nebude, možno bude problémom silný vietor. To žiadny futbalista nemá rád. Čo sa týka umelej trávy, aj v našej lige Žilina a Trenčín hrajú doma na nej a tie zápasy sme zvládli. Určite lepšie umelá tráva ako nejaké nekvalitné ihrisko," dodal Kozák.

"Je trochu špecifické, ale len dobré, že letíme o deň skôr než obvykle. Bude tam chladnejšie než v Bratislave, na čo sa musíme pripraviť. Hrá sa na jeden zápas, čo je pre nás niečo nové, no berieme to ako fakt a uvedomujeme si, že tu nie je priestor na chyby. Urobíme maximum pre úspech a víťazstvo," povedal krajný obranca Jurij Medveděv.
Zápas povedie ako hlavný rozhodca Nór Kristoffer Hagenes. Tak ako všetky predkolá, okrem play off, sa bude hrať za zavretými dverami bez divákov. V priamom prenose duel odvysiela RTVS na Dvojke.

1. predkolo LM 2020/2021, streda 19. augusta, 20.00 SELČ, na jeden zápas:

KÍ Klaksvík - Slovan Bratislava /rozhoduje: Kristoffer Hagenes (Nór.), priamy prenos RTVS/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!