Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.08.2020 13:22 | Šport | Futbal
Foto

Slovan pred prvou prekážkou v Lige majstrov: Čaká ich zima a silný vietor

Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava sa už v pondelok presunú na Faerské ostrovy, kde ich v stredu o 20.00 SELČ čaká vstup do Ligy majstrov 2020/2021.

Súperom im v 1. predkole bude domáci šampión KÍ Klaksvík a tréner "belasých" Ján Kozák ml. pred odletom vyjadril túžbu úspešne zvládnuť prvú prekážku v prestížnej súťaži.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Hrá sa na jeden zápas, 18-násobný majster svojej krajiny má na svojom štadióne Djúpumýrar umelý trávnik. "Tešíme sa všetci, celý klub. Chlapci si uvedomujú, že sme rok bojovali o túto možnosť. Verím, že to bude úspešný výjazd," povedal kouč Kozák na stretnutí s médiami. Slovan získal o jeden deň na aklimatizáciu viac aj preto, že podľa miestnych pomerov musel letieť skôr.

"Je to tam trochu komplikované s pristávaním, takže sme museli ísť o deň skôr. Sú to nariadenia, niekedy je tam problém s pristátím na letisku," priblížil Kozák.

 

V dejisku zápasu budú panovať odlišné klimatické podmienky, očakáva sa teplota okolo 10 stupňov Celzia a tradičný silný vietor. Trénerovi 10-násobného slovenského šampióna v ére samostatnosti to však veľké starosti nerobí:

"Je tam iné počasie, no do zimy sa človek lepšie prispôsobí ako opačne, keby sme išli do nejakých veľkých horúčav. V tomto problém nebude, možno bude problémom silný vietor. To žiadny futbalista nemá rád. Čo sa týka umelej trávy, aj v našej lige Žilina a Trenčín hrajú doma na nej a tie zápasy sme zvládli. Určite lepšie umelá tráva ako nejaké nekvalitné ihrisko."

V predchádzajúcej sezóne hral Klaksvík kvalifikáciu Európskej ligy UEFA. V predkole hladko prešiel cez Tre Fiori zo San Marína po výsledkoch 5:1 a 4:0, v prvom kole vyradil Riterai z Litvy po výsledkoch 1:1 vonku a 0:0 doma. Vypadol až so švajčiarskym Luzernom, avšak po tesných výsledkoch - 0:1 vonku po góle z nadstaveného času a 0:1 doma. Pred rokom "belasí" vypadli v LM hneď na úvod so Sutjeskou Nikšič, potom sa ale dostali až do skupiny EL. Slovan na Faerských ostrovoch nečaká nič jednoduché, ale je favorit.

"Musíme byť odolní a myslím si, že máme kvalitu na to, aby sme ukázali, že sme lepšie mužstvo. Ale netreba o tom veľa hovoriť, treba to ukázať na ihrisku," dodal Kozák.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa