Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.08.2020 17:36 | Šport | Futbal

Hancko o náročných rokovaniach: Ostať bolo jedno z mojich najväčších prianí

Pred dvoma rokmi odišiel zo Žiliny do talianskej Florencie, no v miestnom tíme AC Fiorentina si Dávid Hancko pripísal iba päť štartov a po roku zamieril do hosťovanie do Sparty Praha.

Tam sa síce v jesennej časti pomalšie rozbiehal, no v jari pred aj po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu sa stal nedeliteľnou súčasťou obrany pražského tímu. S krajanom Lukášom Štetinom vytvoril stopérsku dvojicu, s ktorou mali súperi veľké problémy. Niet divu, že klub aj hráč mali záujem o pokračovanie v spolupráci. Sparta však chcela s talianskym tímom vyrokovať lepšie podmienky ako zaplatenie opcie 5 miliónov eur. Podarilo sa, Hancko zostáva v Sparte ďalší rok, opäť na hosťovanie.

"Rokovania boli ťažké a som rád, že to dospelo k záveru, že ostávam v Sparte. Bolo to jedno z mojich najväčších prianí. Som veľmi šťastný, že môžem pokračovať v tomto klube, čaká nás veľké množstvo výziev. Druhá vec, ktorá ma teší, je, že Sparte môžem byť k dispozícii hneď od úvodu, že nebudem naskakovať do rozbehnutého vlaku. S chalanmi cestujem aj na sústredenie do Rakúska, kde budeme makať, aby sme dosiahli naše ciele,“ prezradil slovenský reprezentant Hancko v rozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).
Slovenský bek verí, že sa mu v Sparte podarí nadviazať na záver sezóny 2019/2020. "Všetci dúfame, že opäť budeme oslavovať nejakú trofej. Najšťastnejší by sme boli, keby sme spravili ľuďom radosť aj na úvod sezóny a postúpili do základnej skupiny Európskej ligy. Môj osobný cieľ je, aby som na sebe pracoval a futbalovo sa posúval na vyššiu úroveň,“ pokračoval Hancko a priznal, že zotrvanie v Sparte bolo pre neho prioritou. "Po tom, aká dobrá bola uplynulá sezóna v Sparte, tak som cítil, že to bude pre mňa najlepší krok. Je to veľký klub a všetci sme šťastní, že sa nám po šiestich rokoch podarilo získať trofej, keď sme triumfovali v Českom pohári. Naši úžasní fanúšikovia si tento úspech zaslúžili. Verím, že im opäť budeme prinášať radosť,“ poznamenal.

 

V ostatných dňoch mal Hancko problémy s kolenom a podstúpil aj liečbu injekciami. "Teraz čakám, kým sa mi dá do poriadku, ale trénujem na jeho zosilnení. Dôležité je, že sa cítim celkom dobre a verím, že o pár dní už budem na sto percent fit a na sústredení v Rakúsku budem naplno zaberať,“ prezradil.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia