Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Trenčiansky podnikateľ bojuje za očistenie svojho mena: Drsné slová o Monike Jankovskej

Na bývalú sudkyňu a štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú sa to valí z každej strany. Nielenže sedí vo väzbe a je trestne stíhaná, obul sa do nej aj trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček, ktorého v minulosti uznala vinným z rôznych podvodov.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Aj napriek tomu, že bol právoplatne odsúdený, už štvrtýkrát sa pokúsil pred súdom očistiť svoje meno a na súd podal návrh na obnovu konania. Bývalu sudkyňu a štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú dokonca označil za hlavu gangu!

Už štvrtýkrát sa na súde domáha očisty svojho mena trenčiansky podnikateľ Ondrej Janíček. Polhodinu pred začiatkom štvrtkového súdneho pojednávania, kde sa malo rozhodnúť o návrhu obnovenia konania ním podaným, niekoľko jeho priaznivcov zorganizovalo pred budovou súdu protest. „Nechcem obnovu konania, aj keď to tak je, ale tu ide o to, že tí sudcovia, ktorí doteraz o tom rozhodovali, sú konfliktní a zvrátení a konali na pokyn Moniky Jankovskej. Preto máme aj zhromaždenie za očistenie justície,“ vysvetlil O. Janíček.

„Vtedajšia mafia sa spolčila s justíciou, nemohol som predpokladať, že takéto niečo monštruózne niekto vymyslí, bolo to zorganizované. Je to zločin, ktorý sa stal obyčajnému človeku, ktorého si mafia so sudcami vytypovala, a pripravili ma o nehnuteľnosti a o ďalší život kriminalizovaním. Urobili zo mňa zločinca! Nikdy som nebol predtým trestaný, bol to zločin justície spáchaný na mne!“ chrlil oheň a síru odsúdený podnikateľ.

 

Ťažké srdce na sudcu mal Ondrej Janíček aj tentokrát. Potom, čo zrekapituloval celý priebeh dlhoročného sporu, sa obul Janíček aj do neho. „Dôkazy ste si dôkladne naštudovali, aby ste ma vykreslili ako zločinca, tak ako to bolo aj v posledných konaniach. Dôsledne ste sa venovali prípadu, ale bolo to jednostranné a účelové, aby nebolo pochybností o tom, že som bol právoplatne odsúdený,“ vykričal v súdnej sieni sudcovi, za čo si od svojich fanúšikov vyslúžil potlesk. Sudca iniciátorke potlesku po niekoľkých upozorneniach udelil 100-eurovú pokutu.

Ako prezradil Ondrej Janíček, očakával, že sa jeho spor podarí úspešne vyriešiť. Po dvoch hodinách muselo byť však pojednávanie prerušené pre odstávku elektrickej energie. O. Janíček po skončení neskrýval sklamanie. „Očakával som, že dnes sa môj spor vyrieši. Myslel som si, že súd má dostatok dôkazov, ktoré som predložil,“ posťažoval sa pred budovou súdu. Za jeden z najdôležitejších dôkazov označil trenčiansky podnikateľ práve komunikáciu Moniky Jankovskej cez aplikáciu Threema. „Je tam opísané, že Janíček je k...t, ktorý si vždy nájde niečo nové na obnovu konania, a preto ho musíme šikanovať. Toto nie je o obnove konania, za ktoré som bol odsúdený, lebo to sa nikdy nestalo. Podstatou je nový dôkaz, že v Threeme je to všetko napísané, že Bödör spolupracoval s Kočnerom, aby ma zlikvidovali. Odkedy bola pani Jankovská odhalená v Threeme, mám pokoj. Toto je monštruózny zločin medzi justičnou mafiou a mnou, že ma chceli pripraviť o majetky,“ rozhorčoval sa podnikateľ.

Ondrej Janíček so spoločníkom vlastnili nehnuteľnosť, známy trenčiansky podnik Fatima pod Trenčianskym hradom, o ktorý podľa Ondreja Janíčka mali záujem Čongrádyovci. Tí ho podľa jeho slov násilím prinútili prepísať bar na nich. O obnovu konania žiadal v kauze vydierania, za ktorú ich pred 20 rokmi odsúdila vtedy sudkyňa Monika Jankovská. Tá bola v jeho prípade v jeho odsúdení sama zainteresovaná a spolupracovala podľa Janíčka s mafiou. Odsúdení boli za vydieranie považskobystrického podnikateľa Tibora Jurisu. Tvrdil, že Jurisa podpísal krivú výpoveď.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa
Zvolenská nemocnica začína vo svojom areáli s výstavbou nového pavilónu chirurgie.
Ministerka Dolinková zavítala do Zvolena: Miestna nemocnica spustí veľké plány
Policajti v Ružomberku žiadajú verejnosť o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody.
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vodič narazil do stromu! Muži zákona sa obracajú na verejnosť
early rush hour scene with lens flares
Opatrne na cestách: Rýchlostnú cestu úplne uzavrú! Polícia uviedla dôvod
Bývalý politik SNS sa rozčuľoval, že nič nespáchal a považuje to za politickú objednávku.
Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu: Exšéf SNS sa nedostavil! Čo sa dialo ďalej?