Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.07.2020 11:30 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Prípad najdlhšie nezvestnej Slovenky sa dočkal rozuzlenia: Rýchly zákrok polície, pátranie po Silvii už odvolali

Po 19 rokoch konečne došlo k rozuzleniu prípadu. Slovenka Silvia (35) ušla z rodičovského domu ako 16-ročná s vtedajším frajerom. Jej mama Božena (60) z obce Hul ju naposledy počula v telefóne až rok po zmiznutí. Silvia bola najdlhšie nezvestnou osobou na Slovensku, kým sa v marci nečakane neozvala zo Španielska mame. Tá si dokonca myslela, že už nie je nažive.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Nezvestná Slovenka ešte v marci zavolala mame, že je v Španielsku a rada by prišla domov. „Keď mala Silvinka 16 rokov, odišla s takým priateľom. Zbalila si veci, že niekde idú, a viac sa nevrátila. Ozvala sa mi po roku, žili spolu v Žiari nad Hronom, ale on ju musel niekde držať, lebo odvtedy nič,“ uviedla jej mama pre Nový Čas ešte v máji. „Po desiatich rokoch sa jej priateľ obesil vo väzení, dcéra sa však nenašla. Ja som už stratila všetku nádej, až sa ozvala v marci, že je v Španielsku. Nemá však žiadne doklady a nechcela ísť na políciu. Bála sa, že by mala nejaký problém. Ona však nič neurobila,“ tvrdila ustrarostená mama Božena.

„Nechcela do telefónu nič povedať, ale odvtedy sme v kontakte, aj fotky poslala. Podľa mňa sa jej niečo stalo, veď ako mohla tak dlho žiť bez dokladov a dostať sa až do Španielska? Ale všetko je dobré a povie mi, keď konečne príde a objímem ju. Mám ešte dve deti, ale nikdy som na ňu neprestala myslieť,“ dodala pre Nový Čas Božena.

 

Polícia overovala totožnosť Slovenky

O finálnom objasnení prípadu informovala v utorok na sociálnej sieti samotná polícia. "Policajný zbor tento rok v máji pri príležitosti Medzinárodného dňa nezvestných detí zverejnil sériu statusov v súvislosti s danou témou na svojej facebookovej stránke. Vôbec takýmto najstarším prípadom bola nezvestnosť Silvie Z., ktorá sa stratila v roku 2001 ako 16-ročná. Pred 19 rokmi odišla zo svojho domu v okrese Nové Zámky bez dokladov, o dva mesiace neskôr zatelefonovala mame s tým, že je v Španielsku so svojím priateľov a odvtedy sa jej už neozvala. Vykonané previerky doma a v zahraničí v spolupráci so zahraničnými partnermi nepriniesli žiadne výsledky," uvádzajú muži zákona na sociálnej sieti s tým, že prelom nastal vo chvíli, keď sa v deň zverejnenia statusu o nezvestnej na linku 158 ozvala jej mama s informáciou, že ju dcéra telefonicky kontaktovala ešte pred mesiacom. V rovnakom čase polícia dostala na svojej facebookovej stránke správu od iného občana s ďalšími informáciami o jej možnej lokalizácii.

Otvoriť galériu
Polícia dodáva, že Silvia poslala svojej mame dve fotografie, na ktorých mala byť. Aj napriek tomu, že mama bola presvedčená, že ide o jej dcéru, Policajný zbor priamo nezvestnú informoval o ďalšom nevyhnutnom postupe s cieľom uzavretia pátrania po jej osobe. Z neznámych príčin odmietla ísť na najbližší policajný útvar, aby bola jej identita overená.

Pátranie po Silvii bolo napokon formálne odvolané v júli 2020 po tom, čo španielska polícia nezvestnú lokalizovala na adrese dodanej Policajným zborom. Na policajnom oddelení jej bol odobratý biologický materiál za účelom porovnania so vzorkami biologického materiálu jej matky. Všetky doterajšie získané informácie nasvedčujú, že naozaj ide o 19 rokov nezvestnú Silviu. Keďže už pred rokmi dosiahla plnoletosť, je len na jej rozhodnutí, kde chce žiť a či sa niekedy vráti na Slovensko, informujú muži zákona.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?