Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.07.2020 14:24 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Kauza sexuálnych zločinov Epsteina († 66): V prípade obvinili 4 ženy, medzi nimi aj Slovenku!

Štyri ženy obvinili z toho, že mali zháňať neplnoleté dievčatá pre amerického finančníka Jeffreyho Epsteina.

Ide o Saru Kellenovú, Adrianu Rossovú, Lesley Groffovú a Slovenku Naďu Marcinkovú, ktoré vyšetrujú pre ich úlohu v sexuálnom škandále Epsteina. Tieto štyri ženy polícia obvinila z pomoci pri dohadzovaní dievčat pre bohatého pedofila, ktorý ich mal zneužívať.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Marcinková sa stala obeťou Epsteinových zvráteností vo veku 15 rokov po príchode do USA zo Slovenska. Potom ale mala začať pomáhať pedofilovi hľadať ďalšie maloleté dievčatá, píše dailymail.co.uk.

Okrem toho vyšlo na povrch, že bývalá priateľka zosnulého Epsteina Ghislaine Maxwellová, sa za posledný rok sťahovala 36-krát, pretože sa zúfalo chcela vyhnúť zatknutiu. 2. júla ju však vzali do väzby. Je obvinená z napomáhania svojmu expriateľovi v sexuálnom zneužívaní maloletých dievčat. Aktuálne jej sprísnili vo väzení režim pre obavy z ohrozenia jej života. Pracovníci federálneho väzenia v meste New York, kde je Ghislaine Maxwellová momentálne vo väzbe, sa obávajú pokusu o samovraždu, ako aj možnosti, že by ju niekto iný mohol napadnúť. Maxwellovej preto odobrali posteľné prestieradlo a namiesto svojho oblečenia musí nosiť odev vyrobený z papiera.

Svoju celu bude taktiež zdieľať s ďalšou väzenkyňou a má byť prísnejšie monitorovaná, aby nemohla nastať situácia, že by zostala bez dozoru.
Úrady nechcú, aby sa zopakovala rovnaká situácia ako s Epsteinom, ktorý v auguste 2019 podľa oficiálnej verzie spáchal samovraždu obesením vo svojej cele; objavili sa však aj špekulácie, že mohol byť zavraždený.
Agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) zatkli Maxwellovú minulý týždeň v štáte New Hampshire. Ani tesne pred zatknutím u nej doma si však neboli istí, či sa tam naozaj nachádza. Viacero vyšetrovateľov v prípade malo podozrenie, že utiekla zo Spojených štátov, aby sa vyhla súdnemu procesu, povedal zdroj blízky AP.
Podľa textu obžaloby podanej na súde v New Yorku je Maxwellová obvinená z plánovaného lákania mladistvých osôb na vycestovanie za účelom nelegálnej sexuálnej aktivity, prevozu maloletých so zámerom kriminálnej sexuálnej činnosti a z krivej prísahy. Samotná Maxwellová všetky obvinenia popiera.

Epsteina zatkli 6. júla pre obvinenie zo založenia kriminálnej siete na zneužívanie neplnoletých dievčat. Sexuálne otrokyne mal dohadzovať vysoko postaveným mužom vrátane britského princa Andrewa (59) či amerických kongresmanov. Kamarátil sa aj s prezidentom Trumpom (73) a Billom Clintonom (72), ktorí, údajne, mohli byť do prípadu zapletení tiež. Veď keď Epsteina obvinili zo sexuálnych zločinov prvýkrát, tak mu veľkorysú dohodu o vine a treste vyjednal práve Trump. 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: cas.sk, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!