Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Priateľstvo barbera Samuela a hasiča Martina vzniklo po ťažkej havárii: On ma vystrihol z vraku, ja mu strihám vlasy

Takéto kamarátstvo nevzniká každý deň! Dvoch mladých mužov - hasiča Martina (30) a barber Samuela (22) - spojila vážna nehoda, ktorá sa odohrala na ceste neďaleko Nitry ešte v septembri minulého roka.

Práve tam totiž mladší z dvojice mužov havaroval a išlo mu doslova o život. Samuela vtedy Martin vystrihol z auta, dnes strihá s vďakou on jeho. Navyše sa z nich stali dobrí priatelia.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V osudnú noc 8. septembra minulého roka sa Samuel druhý raz narodil. „Išiel som domov z Nitry do Čakajoviec, bolo to okolo polnoci. Dostal som asi mikrospánok a vrazil do protiidúcej dodávky. Prebudil som sa až v nemocnici,“ opisuje tragické chvíle spred roka mladý muž. Ako prví na miesto nehody, kde sa Samuelovo auto čelne zrazilo s bielou dodávkou, dorazili nitrianski hasiči. „Bol zranený a zakliesnený, musel som ho z vraku vystrihovať. Spolu s kolegami sme mu poskytli prvú pomoc, keďže sme tam boli prví,“ spomína desivú zrážku hasič Martin s tým, že Samuel mal vážne zranenia.

„O pár dní sme sa s kolegami zaujímali, ako sa má a ako je na tom zdravotne. Vždy to tak robíme,“ dodáva Martin. Samuel mal po havárii viaceré zlomeniny, ktoré si vyžiadali dlhšie liečenie. Vyše dvoch mesiacov dokonca chodil len o barlách. Našťastie sa mladý organizmus rýchlo zotavil. „Boli sme stále v kontakte. Písali sme si, tak som vedel, čo sa deje. Samuel nám dokonca aj s maminou prišli osobne poďakovať na hasičskú stanicu, aj tortu doniesli, bolo to dojemné,“ prezradil Martin a jeho nový kamoš Samuel dodáva: „Som im veľmi vďačný, zachránili mi život.“

 

Spojilo ich strihanie

Martin je hasičom v Nitre už 11 rokov, býval však v Topoľčanoch. „Tento rok na jar som sa presťahoval do Nitry a, samozrejme, som potreboval aj niekoho, kto ma bude strihať. Tak sme sa so Samom dohodli, že keď bude v poriadku, prídem k nemu. Náhoda chcela, že som asi pred troma týždňami stretol v obchode jeho maminu a tá mi povedala, že nech sa mu ozvem, pretože už robí. Pred trištvrte rokom som vystrihoval ja jeho, teraz strihá on mňa,“ usmieva sa hasič pri tejto paralele.

Z mladých mužov sa stali dobrí priatelia. „Spojila nás paradoxne moja nehoda. Som rád, že aspoň takýmto spôsobom sa môžem Martinovi revanšovať, je to to najmenej,“ s vďakou v hlase hovorí počas úpravy vlasov kamoša barber Samuel. A jeho priateľ hasič dodáva, že ho môže odporučiť každému, taký je skvelý!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Vo Veľkom Krtíši sa dialo slávnostné oceňovanie: Oceňovaní boli hasiči!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Boje na Ukrajine sa zintenzívnili, Rusko spustilo ofenzívu: Zelenskyj odhalil, ako to je na fronte
Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
(ilustračné foto)
Ukrajinu čakajú ťažké časy: To, čo ju podľa USA čaká, vôbec neznie dobre
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!