Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.03.2022 13:19 | Šport | Šport mix
Foto

Asistent trénera Petry Vlhovej otvorene priznal: Po Pekingu sa niesla sezóna v inom duchu!

Asistent trénera Petry Vlhovej Matej Gemza je spokojný s práve skončenou sezónou Svetového pohára alpských lyžiarok. Vlhová získala malý glóbus v slalome a v celkovom hodnotení SP bojov obsadila druhé miesto.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Veľký krištáľový glóbus sa jej definitívne vzdialil až vo finálových pretekoch vo francúzskom stredisku Courchevel/Méribel. Na zimných olympijských hrách v Pekingu však celý tím splnil svoj cieľ a vybojoval pre Slovensko prvú zlatú medailu v alpskom lyžovaní v disciplíne slalom.

“Sezónu sme začali veľmi dobre, stred bol úžasný a po ZOH v Pekingu sme sa už nevedeli úplne skoncentrovať, pretože ten hlavný cieľ sme splnili. Padol nám kameň zo srdca a odvtedy bola sezóna v inom duchu. V závere sme už nedokázali zmobilizovať sily, aby sme zabojovali o veľký glóbus,“ zhrnul Matej Gemza pre Zväz slovenského lyžovania.

Petra Vlhová získala v posledných dvoch pretekoch sezóny tretie miesta v obrovskom slalome a slalome. “Teším sa z toho, že sme veľmi dobre skončili s dvoma pódiami a môžeme ísť domov si to trochu užiť. Každý člen tímu robil na svojom poli, čo sa dalo. Pracovali sme, aby Petra dokončila sezónu s dobrými výsledkami a najmä zdravá a usmiata,“ povedal asistent Maura Piniho, ktorý prišiel do tímu pred olympijskou sezónou. “Zmena trénera bola ako evolučný krok dopredu. Športovec sa vyvíja a z času na čas potrebuje vymeniť nielen člena tímu, ale aj trénera, aby napredoval a nestagnoval,“ komentoval Gemza príchod Švajčiara.

Z Petry Vlhovej už dávno nie je čistá slalomárka. Veľké zlepšenie je u nej vidieť v obrovskom slalome. V ukončenej sezóne 2022 stála päťkrát na stupňoch víťazov, z toho jedenkrát vyhrala. Celkovo v hodnotení "obráku" skončila štvrtá. “Petra sa už od Semmeringu 2018, keď vyhrala prvýkrát obrovský slalom, javí v tejto disciplíne veľmi dobre. Je v nej dobrá, ale musíme ju trochu zastabilizovať, aby štandardne podávala výkony v TOP 3,“ uviedol Gemza.

Do popredia sa tlačia mladé pretekárky. Dvadsaťštyriročná Andreja Slokarová zo Slovinska vyhrala svoje prvé slalomové preteky vo finále SP. Pozornosť na seba pútala aj jej krajanka Meta Hrovatová. “Je to dobré pre všetkých, keď konkurencia rastie. Hlavne, aby to bolo pestré,“ priznal dlhoročný asistent trénera Vlhovej.

Po covidových časoch prišlo na finále Svetového pohára do Francúzska množstvo fanúšikov. Budúci ročník by sa opäť mohol niesť v duchu plných tribún. “Je to pekné mať divákov a cítiť atmosféru a ľudí, ktorí prišli aj z ďaleka. Je to dobrý pocit, keď ľudia fandia a sú ochotní cestovať a obetovať svoj čas,“ prezradil asistent.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vedúci predstavitelia krajín skupiny G7 na summite v Taliansku počas piatkových rokovaní.
Samit G7 je na konci: Lídri zverejnili záverečné vyhlásenie! Potvrdili to, o čom sa hovorilo
(ilustračná fotografia).
USA uvalili sankcie na izraelských extrémistov: Hrozné, čo robili! Mohli trpieť nevinní
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nemecko podáva Ukrajine pomocnú ruku: Pozrite sa, čo posielajú! Nie je toho málo
Foto
Dievča bolelo brucho: Matka si myslela, že je tehotná! To, čo jej v tele našli, ju bude mátať v snoch
(ilustračná foto)
Konečne sú pri rodičoch: Na Ukrajinu sa z oblastí okupovaných Ruskom vrátilo 12 detičiek
(ilustr. foto
Medzinárodný vyšehradský fond bude mať novú generálnu riaditeľku: Došlo aj k podpisu memoranda o porozumení s Južnou Kóreou
Peter Pellegrini hovorí, že Hlas chce byť v akejkoľvek koalícii garanciou, že Slovensko nepôjde do extrému.
Foto
TAJNÉ zábery z príprav inaugurácie Petra Pellegriniho! Všetko musí byť do detailov: Pozrite si FOTO
Napriek vysoko kontrolovanému prostrediu na ISS sa chrobák dostal do vesmíru.
POPLACH na vesmírnej stanici: Posádku ohrozuje ZMUTOVANÝ chrobák! Čo dokáže?
Princezná Kate.
Foto
FOTO Chorá Kate sa PRVÝKRÁT ukázala verejnosti: Dojímavý odkaz svetu! Prehovorila o LIEČBE
Ukrajina si od Ruska prevzala telesné pozostatky 254 padlých vojakov.
Ukrajina si od Rusov prevzala telesné pozostatky padlých vojakov: Čo s nimi bude? Prísny postup
Michal objavil na prechádzke v lese malé srnča.
FotoVáš Tip
Michal sa vybral do lesa na huby, cestu mu nečakane skrížil malý okatý tvor v lístí: Toto sa nestane každému!
Spevák je obľúbeným umelcom na Slovensku i v Česku.
Foto
Paľo Habera sa roboty nebojí: TAKTO mame Boženke prerába kúpeľňu! FOTO ako dôkaz