Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.10.2016 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Speváčka Mária Čírová o kritike na vychudnutú postavu: Veľavravný odkaz!

Viac ako jej spev sa v šou Tvoja tvár znie povedome riešila jej postava. Speváčka Mária Čírová má aj po dvoch deťoch štíhlu postavu, mnohým sa zdá dokonca chudšia ako pred pár rokmi. Čo je za tým? A kedy sa konečne vydá za otca svojich detí?

Momentálne ste súčasťou markizáckej šou Tvoja tvár znie povedome. Ako sa tam cítite?

Musím priznať, že som do šou vstupovala s veľkým rešpektom a pokorou. Bolo mi jasné, že to bude niekoľko týždňov driny a tvrdej práce. A dnes môžem povedať, že aj vďaka výbornej partii, ktorú tam máme okolo seba, je to celé jednoduchšie. Priateľský a dobrý kolektív nie je samozrejmosťou a o to viac si vážim, že my sme ho dohromady vytvorili.

Čo je pre vás na tejto šou najťažšie?

 

Každý z nás si v zákulisí užije svoje – či už počas nekonečného maskovania alebo pri nácvikoch vystúpení a pri tréningu choreografií. Veľkou výzvou je kombinácia kvalitného spevu so zvládnutými tanečnými krokmi. Človek jednoducho musí mať kondíciu. A ak ju nemá, musí na nej okamžite začať pracovať, aby tých pár týždňov zvládol čo najlepšie.

Viac ako spevácke výkony sa riešila vaša štíhlosť, pre extrémne chudú postavu museli maskérky vypchávať kostýmy. Nemáte niekedy pocit, že by ste možno mali trocha pribrať?

To asi nie. Ja som typ človeka, ktorý sa jednoducho cíti dobre vo svojej koži a nerieši, či má alebo nemá kilo navyše či o kilo menej. V prvom rade som vďačná za to, že som zdravá. Vždy som tak bola „naprogramovaná“. Každý z nás je unikát a v tom je naša krása. Som o tom presvedčená natoľko, že som o tom naspievala aj svoj aktuálny singel, ktorý som predstavila ešte pred letom.

Otvoriť galériu

Naposledy, keď ste imitovali Whoopi Gold­berg, vás maskérky zmenili na nepoznanie. Okrem toho, že ste mali na sebe asi kilo silikónu a farby, nespoznali vás ani vlastné deti... Aký to bol pocit?

Je to spočiatku veľký nezvyk. Maskéri z vás doslova vyčarujú iného človeka. Myslím, že aj moji ostatní kolegovia zo šou by vám odpovedali podobne, že pre umelca je to svojím spôsobom oslobodzujúce. Vďaka rôznym tváram a hlasom, ktoré si v tejto šou musí vyskúšať, totiž otestuje svoje hranice a spozná v sebe skryté miesta, o ktorých možno doteraz ani netušil, že existujú.

Neubíjajú vás tie hodiny líčenia a chémie, ktorú na vás musia naniesť, aby ste potom na desať minút zažiarili na javisku?

Vôbec nie. To je to posledné, čo by ma ubíjalo. Na líčenie a stylingy a hodiny v maskérňach som už dávno zvyknutá.

Otvoriť galériu

Vaše účinkovanie v Tvári s vami po celý čas prežívajú aj vaše deti. Páči sa im v zákulisí?

Deti sa z toho veľmi tešia. Je to pre ne veľká zábava a zážitok, že ich maminka konečne robí srandičky. Užívajú si to a držia mi palce. Ešte keď boli úplne maličkí, vysvetľovali sme im, ako je možné, že vidia maminku v televízii. Čím sú staršie, tým viac si na to zvykajú ako na normálnu vec a súčasť mojej práce.

Vaším manažérom je váš partner Maroš Kachút (41), s ktorým máte syna Huga (6) a dcérku Zoe (4). Už roky spolu žijete „na divoko“. On má za sebou už dve manželstvá. Vy dvaja neuvažujete o svadbe?

Uvažujeme o nej, odkedy sme spolu. Zatiaľ sme ju však nestihli zrealizovať. Ale vďaka tomu, že ju spoločne plánujeme už niekoľko rokov, tak sme aspoň mali čas vytvoriť si v predstavách plány, ako by naša svadba asi mohla vyzerať. Obaja sme veľmi pracovne vyťažení a čas je to najvzácnejšie, čo máme. Ale obaja tiež vieme, že jedného dňa si povieme – tak teraz je ten správny čas a naplánujeme si náš Deň.

Otvoriť galériu

Vaše hudobné aktivity aj zdvíhanie telefónov má na starosti práve váš partner, ktorý vás manažuje. Nedochádza medzi vami občas k ponorke? Vždy sa na všetkom dohodnete?

Možno to bude znieť neuveriteľne, ale nám dvom ponorka nehrozí. Áno, máme dni, keď sme spolu stále, napríklad kvôli koncertom alebo kvôli nahrávaniu. Ale potom sú, naopak, aj také dni, keď máme každý iné povinnosti a celý deň sa nevidíme. Niekto by sa nad tým možno pozastavil, že spájame prácu a súkromie, že môj partner je zároveň môj manažér, ale ja som tak maximálne spokojná. Pretože ja Marošovi úplne dôverujem a on ma zase dokonale pozná, neviem si predstaviť, s kým by sa mi pracovalo lepšie.

Pomerne skoro ste sa stali matkou. Mali ste len 21 rokov. Asi ste materstvo neplánovali, však?

Mala som to šťastie, že som našla životnú lásku mladá. Keď medzi nami preskočila iskra, obaja sme vedeli, že toto je to pravé. Chceli sme si založiť rodinu a to, že budem pomerne mladou mamičkou, som si vybrala dobrovoľne. Dodnes som rada, že som to urobila. Dnes sme už štyria a sme štvornásobne šťastnejší, než keď sme boli sami.

Otvoriť galériu

Momentálne ste pracovne veľmi roz­lietaná. Netrpí tým váš rodinný život?

Rodina vždy bola, je a bude mojou prioritou. Nech sme akokoľvek vyťažení, deti sú u nás na prvom mieste a všetko prispôsobujeme im. Mám šťastie, že sme na všetko dvaja. Maroš je partner, na ktorého sa môžem spoľahnúť. A ja sa snažím byť rovnakou partnerkou jemu. A pokiaľ ide o deti, Zoe aj Hugo sa s nami čas od času ocitnú v zákulisí pred koncertom alebo v nahrávacom štúdiu. Vďaka tomu je hudba prirodzenou súčasťou ich života už odmalička.

Dá sa rodičovstvo skĺbiť s kariérou speváčky, či len s odretými ušami?

Samozrejme, všetko sa dá. Veta „všetko je len o prioritách“ je možno klišé, ale je pravdivá. Nastavila som si priority a všetko je tak, ako má byť. Mám krásnu rodinku a prácu, ktorá ma napĺňa a je skôr poslaním ako prácou či povinnosťou. Hoci mám za sebou dva pôrody, nemám ani najmenší pocit, že by som niečo v práci zmeškala. Aj to môže byť dôkaz, že kariéra speváčky sa s rodičovstvom skĺbiť dá.

Ste mladou mamičkou, viete si predstaviť dopriať deťom aj súrodenca?

Predstaviť si človek môže všetko. Keď budeme chcieť, aby sa naša rodinka ešte rozrástla, tak prečo nie? No, zatiaľ neplánujeme. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Peter Pellegrini
Pellegrini v hľadáčiku Česka aj Nemecka: Hneď po nástupe ho čaká poriadna výzva
Takto vyzerá po 13 rokoch Červená zóna po jadrovej katastrofe vo Fukušime.
Foto
Miesto, kde sa zastavil čas: Takto to vyzerá v zakázanej zóne Fukušimy po 13 rokoch!
Tréner Craig Ramsay na striedačke slovenskej hokejovej reprezentácie.
Trénerský štáb sa s tým nebabral: V nominácii repre končí hneď pätica hráčov!
Kvôli takým teplotám ani z domu nevyjdete! V krajine padol nový rekord po vyše 50 rokoch