Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.08.2016 14:41 | Šport | Futbal
Video

Pogba sa zabával na hviezde Manchestru: Parodoval a bonzoval na Zlatana

Aj v treťom súťažnom zápase prebiehajúcej sezóny sa futbalisti Manchestru United mohli spoľahnúť na gólový inštinkt Zlatana Ibrahimoviča.

Švédsky "bombardér" v piatok potvrdil narastajúci strelecký apetít a pri debutovom štarte Paula Pogbu sa postaral o triumf 2:0 nad FC Southampton. Za predvedený výkon pochválil svojich zverencov aj kouč Jose Mourinho.

Tri súťažné zápasy za "červených diablov", štyri góly. Ibrahimovič odštartoval svoje premiérové pôsobenie na Ostrovoch vo veľkom štýle. Najskôr doviedol United k zisku Community Shield, následne obe premiéry v novom klube - sezónnu i domácu - okorenil gólmi. Proti Southamptonu sa prvý raz presadil v 36. minúte po centri sprava od Waynea Rooneyho a v 52. minúte poistil triumf premenenou penaltou.

"Keď sa darí tímu, darí sa aj individualitám. Som tu preto, aby som mužstvu pomohol, najmä gólmi. Vyhrali sme aj druhý zápas a postupne sa zlepšujeme. Zisk ďalších troch bodov bol dôležitý pre našu psychiku. Sme šťastní," konštatoval po zápase do kamier Sky Sports.

 

Ibrahimovič zamieril z PSG na Old Trafford aj pre vynikajúce vzťahy s trénerom Mourinhom. Mnohí experti vyslovili pochybnosti o tom, či bude fyzicky náročný ostrovný futbal Švédovi vyhovovať, no ten im po prvých dueloch poslal jasný odkaz. "Zápasy v tejto súťaži sú fyzicky náročnejšie. Nedostanem sa do toľkých šancí ako vo Francúzsku, ale to je normálne, s tým som počítal. Ešte sme len na začiatku. Musíme sa navzájom dobre spoznať. Mne je úplne jedno, či dám gól na začiatku alebo na konci, či ho dám ja alebo Wayne (Rooney, pozn.). Dôležité je, aby pomohol k trom bodom," dodal Ibrahimovič.

Úspešný debut po návrate do Manchestru absolvoval Paul Pogba. Najdrahší hráč planéty mal podľa pôvodne avizovaných vyjadrení Mourinha odohrať na úvod len niekoľko desiatok minút, nakoniec absolvoval celé stretnutie. V stredovej formácii domácich  bolo cítiť jeho prítomnosť. "Vrátil som sa domov, dostal som možnosť odohrať celý zápas a som šťastný. Cítil som sa veľmi dobre. Nohy mi vcelku išli. Sme tu preto, aby sme vyhrávali a postupne sa zlepšovali," povedal na margo úspešnej premiéry Pogba.

V mixzóne sa pri mikrofóne ocitol spoločne s Ibrahimovičom a na konci rozhovoru si za "podpichovačiek" elitného kanoniera od redaktora prebral ocenenie pre najlepšieho hráča stretnutia. "Prvých dvadsať minút to bolo z našej strany trošku pomalšie. Potom sme naplno ukázali nastupujúcu kvalitu. Loptu sme podržali na nohách, presne si prihrali a vytvorili aj niekoľko zaujímavých šancí. Dôležité bolo, že sme do polčasu strelili gól. Potom pridali druhý a splnili sme to, čo sa od nás očakáva," dodal Pogba.

Spokojnými vyjadreniami po stretnutí oplýval aj Mourinho. "Predviedli sme dostatočne dobrý výkon na víťazstvo. Súpera sme do ničoho nepustili, pri pohľade na štatistiky musí byť jasné, že sme mali zápas jasne v rukách a víťazstvo si zaslúžili. Bol to pohodlný triumf, rozdiel mohol byť pokojne vyšší," povedal portugalský kouč. Aj on si dosýta užil búrlivú atmosféru vypredaného Old Trafford a po stretnutí nešetril slovami chvály. "Už to nemohlo byť lepšie. Toto je presne ten impulz, ktorý hráči potrebujú a zaslúžia si ho."

Internet sa zabáva

Najnovšie sa internet zabáva na videu s Paulom Pogbom. Ten v rozhovore s Thierrym Henrym prezradil na spoluhráča Zlatana Ibrahimoviča pár pikantných vecí a navyše ho vtipne parodoval.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj