Špeciálna prísada koly z McDonaldu bola dlhé roky predmetom konšpiračných teórií, píše NY Post. Fastfoodový reťazec v roku 2021 prezradil, že voda, ktorú používa, je filtrovaná. Vedkyňa vysvetlila, že procesom filtrácie dochádza k odstráneniu chlóru, ktorý pôsobí na tvrdosť vody. Tvrdosť vody ovplyvňuje kyslosť nápoja. Zároveň sa zbavuje železa kvôli farbe a chuti. Bez filtrácie je kvalita vody nízka a premenlivá.
Pravidelní zákazníci McDonaldu tvrdia, že rozdiel spočíva v slamke. Vedúci pracovníci McDonaldu v roku 2021 dodali, že ich slamky sú naozaj o čosi širšie ako bežné slamky, takže na vaše chuťové poháriky sa dostane väčšie množstvo nápoja. Ďalším kľúčovým faktorom je, že McDonald´s chladí vodu a kolový sirup predtým, než sa dostane do prístroja. Dávkovače sú neustále chladené, čo podľa vedkyne spôsobuje, že nápoj zostáva dlhšie sýtený.
Denník The New York Times v roku 2014 informoval, že spoločnosť The Coca-Cola Company dodáva reťazcu kolu v nádržiach vyrobených z nerezovej ocele namiesto plastu. Aj táto skutočnosť môže mať dopad na konečnú chuť nápoja.