Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.07.2016 06:00 | Šport | Futbal
Video

Sagan opäť dokázal, že patrí medzi najlepších na svete: Boli sme vpredu veľmi silní!

Peter Sagan opäť dokázal, že patrí medzi najlepších cyklistov sveta a na dvoch kolesách je schopný takmer čohokoľvek.

Úradujúci majster sveta predviedol v stredajšej 11. etape výborný pretekársky inštinkt, odvahu i obrovské nasadenie, keď 12 km pred cieľom vytvoril rozhodujúci útok a oslávil celkovo šieste víťazstvo na slávnej Tour de France.

Dvadsaťšesťročný jazdec stajne Tinkoff sa párkrát obzrel za seba na potrhaný pelotón a potom so svojím tímovým kolegom Maciejom Bodnarom z Poľska vyštartovali. Na pomoc im prišli líder celkového poradia Chris Froome s domestikom zo Sky Geraintom Thomasom. Obaja lídri si za plnej jazdy ešte rýchlo vymenili pohľady a bolo "vymaľované".

Štvorica odvážny únik pretavila vo všeobecný úspech, Sagan získal etapový vavrín, Froome ďalších dvanásť sekúnd na svojich konkurentov. "Na finále sme sa stretli skupina jazdcov, ktorá mala záujem prísť do cieľa, a všetci sme pracovali naplno, aby sme aj došli. Bolo to super, ja som iba povzbudzoval: 'Poďme, poďme, poďme až do cieľa'. Som veľmi rád, že to takto vyšlo. To sa totiž nedá naplánovať, to sa proste musí stať. Dnes sa to stalo a som za to veľmi rád," pochvaľoval si odvážne rozhodnutie Sagan.

 

Úniku pomohol silný vietor, ktorý potrhal balík na menšie skupinky, ako aj samotné zloženie kvarteta. "Zo začiatku to človek iba skúša a až potom vidí, či sa to môže podariť. Vpredu sme boli naozaj veľmi silní. Bodnar je lokomotíva, Thomas ťahá tiež veľmi silno a Chris Froome vyhráva časovky. Aj ja keď idem, tak viem potiahnuť. Takže sa stretli štyria jazdci, ktorí dokážu ísť také tempo, aké veľa ľudí z balíka nie. Myslím si, že to vyšlo úplne super. Bláznivý deň, bláznivé víťazstvo," sprostredkoval TASR Saganove slová jeho mediálny manažér Matej Vyšňa.

Sagan sa poriadne priblížil k zisku piateho zeleného dresu v sérii. Na čele bodovacej súťaže má 90-bodový náskok pred druhým Britom Markom Cavendishom, tretí Marcel Kittel stráca ešte o 17 bodov viac. "Je to super. Samozrejme, musím sa snažiť ďalej. Tour de France je ešte dlhá, sú tam ešte nejaké dojazdy po rovine a určite to ešte nie je isté. No musím povedať, že to beriem pozitívne a som veľmi rád, že sa to takto podarilo. Bolo to nečakané," dodal Sagan.

Jeho výborné výkony na TdF chvália aj súperi z balíka. Po stredajšej etape to bol najmä domáci Thibaut Pinot. "Peter Sagan je momentálne najlepší jazdec na svete, ďaleko pred kýmkoľvek z nás, pretože je dobrý na všetkých typoch tratí! Takže dnešné víťazstvo si zaslúžil," povedal pre letour.fr.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Kaliňák má veľké plány: Chcel by uzavrieť dôležitú zmluvu
Foto
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie!
(ilustračné foto).
Sudca fyzicky zaútočil na svojho kolegu: Súdna rada schválila stanovisko k disciplinárke
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vyrastie v Banskej Bystrici nová nemocnica? Zuzana Dolinková avizovala najbližšie plány
Vladimir Putin
Napĺňajú sa vyhrážky o jadrovom útoku? Desivé rozhodnutie Ruska!
Palestínčania vysídlení v dôsledku izraelskej leteckej a pozemnej ofenzívy v Pásme Gazy kráčajú cez provizórny stanový tábor západne od mesta Rafah
Z Rafahu je mesto duchov: Domov opustilo takmer 450 000 ľudí
Man drinking alcohol while driving in his car
Zbláznil sa? Opitý vodič si sadol sa volant: Nešlo o jediný prehrešok!
Ilustračné foto.
Colnému úradu prešli rukami tisíce liekov: Mali liečiť COVID-19 či potenciu! Prečo predstavujú riziko?
Areál festivalu navštívilo až 30-tisíc návštevníkov
Leto sa blíži a sezóna festivalov priláka tisíce návštevníkov: O dva mesiace sa dáme do Pohody!
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas hlasovania.
Foto
Dolinková poďakovala koaličným partnerom a poslancom: Opozícii venovala kritický postoj
 Na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu horelo plavidlo prerobené na obľúbený podnik Pink Whale.
Podnik na brehu Dunaja zachvátili plamene: Nové skutočnosti! Išlo o zákerný úmysel?
Izrael zaútočil na Rafah
Rokovania o dosiahnutí prímeria v Pásme Gazy sú v slepej uličke: Patová situácia!