Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Rodičia Jakubka († 3) na súde so zamestnancom Baumaxu: Modlíme sa, aby nešiel do basy!

Ich bolesť a smútok nikdy nepominú. Presne rok a deň prešiel od momentu, keď Jakubka († 3) zabili v žilinskom Baumaxe padajúce hranoly.

V stredu sa na prvom súdnom pojednávaní zoči-voči stretli chlapčekovi rodičia Pavol (39) a Erika (38) s Ivanom S. (46) obžalovaným zo smrti ich synčeka. Kým rodičia sedeli pred súdnou sieňou a držali sa za ruky, Ivan bez slov hľadel do zeme. Na súde vyplávalo na povrch aj to, čo sa dialo tesne pred tým, ako chlapčeka privalili hranoly. Keď jeho posledné chvíle života opisovala mamina Erika, do očí sa tisli slzy všetkým v pojednávacej miestnosti.

Podľa nešťastnej ženy sa rodina vybrala v osudný deň do Baumaxu spolu s Jakubkom a s dcérkou. „Ešte sme sa rozhodovali, či vôbec ísť,“ vzdychla si Erika. Pri pokladnici sa s manželom rozišla, a kým šiel kúpiť náradie, ona s deťmi sa vybrala pozrieť kvety. Dcérku držala za ruku, Jakubko kráčal dva kroky pre nimi. „Zrazu zastal a otočil sa ku mne,“ povedala nešťastná mamina.

Otvoriť galériu

Práve tvár svojej mamy bolo to posledné, čo maličký chlapec na tomto svete videl. „Potom už len padali dosky. Uvedomila som si to až v momente, keď bol nimi zavalený môj syn. Vzala som ho do náručia a kričala, aby zavolali záchranku,“ rozplakala sa žena. 

Vinu necíti

Hranoly podľa obžaloby naložil do regála zamestnanec Ivan (46) len pár minút pred tým, ako zavalili chlapca. Pôvodne dostal trestným rozkazom podmienečný trest, čo sa však nepozdávalo prokuratúre, preto sa začal súd. Muž sa v súdnej sieni ospravedlnil, no vyhlásil, že vinu necíti. „Necítim sa byť vinný, no je mi veľmi ľúto, čo sa stalo. Keďže som veriaci človek, každý deň sa modlím za malého Jakubka,“ povedal.

Jeho obhajkyňa si myslí, že neboli riadne vypočutí svedkovia, ktorí by priamo videli, čo sa stalo. „V prípravnom konaní sa zámerne obchádzali dôkazy, ktoré by mohli preukázať či už zanedbanie povinností zo strany rodičov a najmä vedúcich pracovníkom spoločnosti Baumax,“ povedala Ivanova obhajkyňa. Matky chlapca sa dokonca vypytovala, či s deťmi nebola v nepovolenom priestore.

Rodičia napriek tomu, že prišli o milovaného syna, zlosť necítia. „Myslíme si, že nie je za to zodpovedný. Necítime voči nemu žiadnu zášť, práveže sa modlíme za neho každý deň, aby do toho väzenia nešiel,“ povedal Jakubkov otec Pavol (39). Súd napokon odročil sudca na koniec septembra, keď budú okrem iného vypovedať aj znalci. Ivan je obžalovaný z prečinu usmrtenia, hrozia mu až tri roky basy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Pozor, podvodníci opäť úradujú! Polícia varuje: Takto vás ľahko pripravia o úspory
Na snímke zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD) a juhokórejský minister pre zjednotenie Kim Jong-ho
Minister Blanár: Kórejské firmy by u nás mohli preinvestovať desiatky miliónov eur
Judge holding gavel in courtroom
Je rozhodnuté! Voľby starostu v tejto obci sú neplatné: Toto je dôvod
 Záchranári pomáhajú 88-ročnej žene po evakuácii z mesta Vovčansk
Perfektný úspech ukrajinskej armády: Aha, čo sa im podarilo pri Charkove
Čviriková Hriadelová (49) sa počas moderovania športu ukázala v sýtoružových odvážnych šatách.
FotoVáš Tip
Karol zapol športové správy, o chvíľu musel lapať po dychu: Čviriková Hriadelová vytasila bomby v nadupadom dekolte!
Aby ste navštevovali pumpu menej často, nemusíte dusiť motor, ale treba jazdiť s rozumom.
Úspornejšia jazda sa vám môže poriadne vypomstiť: Pozor, takéto poruchy vám hrozia!
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Kaliňák má veľké plány: Chcel by uzavrieť dôležitú zmluvu
Foto
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie!
(ilustračné foto).
Sudca fyzicky zaútočil na svojho kolegu: Súdna rada schválila stanovisko k disciplinárke
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vyrastie v Banskej Bystrici nová nemocnica? Zuzana Dolinková avizovala najbližšie plány
Vladimir Putin
Napĺňajú sa vyhrážky o jadrovom útoku? Desivé rozhodnutie Ruska!
Palestínčania vysídlení v dôsledku izraelskej leteckej a pozemnej ofenzívy v Pásme Gazy kráčajú cez provizórny stanový tábor západne od mesta Rafah
Z Rafahu je mesto duchov: Domov opustilo takmer 450 000 ľudí