Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.05.2016 06:15 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Karel Gott sa pripravuje na životne dôležitú operáciu: Odkaz, ktorý hovorí za všetko!

Opäť bude musieť ísť pod nôž! Český Slávik Karel Gott (76) vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe podstúpi dôležitú operáciu. Po ukončení liečby rakoviny lymfatických uzlín mu museli dať lekári do poriadku brušnú dutinu.

Napriek tomu, o aký nesmierne významný zákrok išlo, legendárny spevák sa operácii postavil čelom, s úsmevom na tvári a s charizmou jemu vlastnou. Karel Gott úspešne zvíťazil nad rakovinou, no trápili ho ďalšie zdravotné problémy. Podstatným medzníkom v jeho liečbe bude operácia brušnej dutiny, ktorú podstúpi vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe. Kto by však čakal čo i len náznak strachu v jeho tvári, je na veľkom omyle. Obľúbený umelec sršal pri príchode do nemocnice optimizmom a dobrou náladou.

 

,,Ideme na to, priatelia, držte mi palce!“ vyjadril sa pred prítomnými novinármi tesne pred tým, ako zmizol v jej útrobách. Bez problémov odpovedal aj na otázku, ako sa cíti. „Výborne, teším sa. Nesmierne sa teším!“ vyhlásil odhodlane. O tom, že k liečbe pristupuje pozitívne, svedčí aj obsah kufra, ktorý si priniesol do nemocnice. Ako prezradil, väčšinu tvoria knihy a časopisy. Je teda úplne jasné, ako bude tráviť čas po zákroku, ktorý ho čaká. „Až bude pán Gott po operácii, sami budeme verejnosť informovať,“ vyjadrila sa včera spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová.

Otvoriť galériu

Túži po dobrom jedle

Keďže musí dodržiavať diétu, vyznal sa aj zo svojich túžob, čo by rád videl po dlhom čase na tanieri. „Pri náročnej liečbe v predchádzajúcich mesiacoch som nemohol jesť korenené jedlá. Po tomto zákroku ma čaká ešte prísnejšia diéta, ale keby som mohol, tak by som si dal niečo poriadne štipľavé,“ prezradil českému Blesku spevák. Mnohonásobný zlatý Slávik mal povestný úsmev na tvári napriek tomu, že vedel, aký dôležitý zákrok ho čaká. Ešte v čase, keď maestro minulý rok začal bojovať s rakovinou lymfatických uzlín, mu totiž lekári operovali brušnú dutinu.

Otvoriť galériu

„Tou náhlou brušnou príhodou bolo zauzlenie čriev. Pacientovi vtedy lekári museli provizórnym riešením zakončiť tráviaci trakt. A teraz to lekári budú dávať do normálu,“ povedal českému denníku Blesk zdroj z pražského IKEM-u. Spevák nemal problém hovoriť ani o tejto závažnej záležitosti. „Nová operácia nesúvisí s rakovinou, ale je životne dôležitá. Je to nepríjemná vec, musí sa potom dodržiavať veľmi prísna diéta,“ vyjadril sa spevák pre nemecký Bild.

Otvoriť galériu

Gottov boj s chorobou

November 2015

Po operácii brucha lekári zistili nádorové ochorenie lymfatických uzlín. 1. 11. 2015 nastúpil na prvú fázu liečby. Gott sa koncom mesiaca ukázala na odovzdávaní Slávikov. Prebral si 40. ocenenie.

December 2015

Podstúpil druhú fázu chemoterapie a následne aj tretiu fázu. Pre legendárneho speváka to tak boli azda najsmutnejšie Vianoce.

Január 2016

Gott podstupuje štvrtú fázu chemoterapie.

Február 2016

Začiatkom mesiaca bol spevák hospitalizovaný v nemocnici, aby vybral piatu fázu chemoterapie. Koncom mesiaca podstúpil poslednú šiestu fázu. Ukázalo sa, že liečba zabrala a nádor takmer úplne zmizol.

Marec 2016

Gott absolvoval prvý výlet do Nemecka. Fotkou sa pochválil na sociálnej sieti.

Apríl 2016

Spevák začal so Sagvanom Tofim pripravovať muzikál Čas rúží.

Máj 2016

Začiatkom mesiaca prišiel na veľkolepú párty Jiřiny Bohdalovej, kde si dokonca so všetkými zaspieval. O pár dní neskôr bol Gott opäť hospitalizovaný v nemocnici, kde ho včera operovali.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas, blesk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj