Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2015 02:00 | Správy | Domáce správy
Video

Škandál Slovákov v švajčiarskej banke: Odborníci si ich poriadne podali!

Konali veľmi nerozvážne až hlúpo! Takto zhodne hodnotia odborníci na švajčiarský finančný trh vystupovanie troch Slovákov a českého europoslanca Ransdorfa v banke Zürcher Kantonalbank. 

Podľa polície tam prejavili záujem o 350 miliónov z účtu klienta banky, pričom predložili podozrivé dokumenty a navyše sa mali správať agresívne. Odborníci na švajčiarsky bankový sektor považujú vystupovanie a komunikáciu slovensko-českej štvorice v pobočke Zürcher Kantonalbank za naivné, ťarbavé a stupídne.

Švajčiarsky bankový systém je veľmi obozretný a prísť riešiť citlivé údaje okolo účtu len tak k priehradke je už samo osebe podozrivé. Český komunistický europoslanec Ransdorf tvrdí, že išiel do švajčiarskej banky otvoriť komunikáciu medzi ňou a pánom V. H., s ktorým vraj peňažný ústav desať rokov nekomunikuje. Ľudia pracujúci v tamojšom bankovom sektore sa chytajú za hlavu a vyhlasujú, že prísť s niečím podobným len tak na recepciu pobočky banky je neprijateľné. „Banka sa s ním bude baviť v momente, keď bude mať nejaké oprávnenie od majiteľa účtu. Ak takéto splnomocnenie mal, tak malo zmysel otvárať komunikáciu, ale rozhodne nie tak, že zájdem k priehradke do pobočky. To je to posledné, čo sa tam deje,“ vyhlásil český občan, ktorý pracuje vo Švajčiarsku ako privátny bankár. „Takéto vyjednávanie s bankou sa dopredu deje prostredníctvom oficiálnej korešpondencie.“ Ransdorfov argument, že išiel napraviť „nekomunikáciu“ zo strany bankového domu, je podľa neho nezmysel. „Neexistuje, aby banka s niekým nekomunikovala desať rokov. Vo Švajčiarsku platí zákon, že po päťročnom prerušení komunikácie je banka povinná nadviazať kontakt s klientom.“

Pokiaľ Ransdorf prišel do pobočky, aby nejakým spôsobom operoval 350 miliónmi eur, nemohlo to podľa odborníka skončiť inak ako privolaním polície. „Výber viac ako 100-tisíc frankov je zakázaný, to vám tu nikdo nedá, a akýkoľvek vyšší výber je nezmysel. Pri prevode sa, samozrejme, takáto trans­akcia musí overiť a musela by sa dopredu veľmi dlho avizovať,“ uviedol bankár. Podobne hovorí český aktivista so švajčiarskym občianstvom Jan Šinágl, ktorý s bankami spolupracoval v rámci svojho zamestnania. Toto je jednoducho neuveriteľné, to je, ako keď hlupáci vyrazia niekam do iného sveta a myslia si, že im ten svet padne k nohám, rozčuľuje sa Šinágl. „To, čo urobil pán Ransdorf s tými spoločníkmi, je niečo neuveriteľné, keď ide o takú vysokú sumu. To sa rieši úplne inak, dohadujú sa dopredu stretnutia, banka má na to školených špecialistov, ale rozhodne sa to nerieši pri priehradke. Správali sa tam naozaj ako takí českí Pepíci.“

 

Troch akérov tejto kauzy už švajčiarska polícia prepustila z vyšetrovacej väzby a ostáva v nej už len bývalý starosta Ivanky pri Nitre Peter Guzmický. Podľa vyjadrenia tamojšej štátnej prokuratúry sa voči všetkým štyrom vedie trestné konanie pre majetkové delikty.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Vojna na Ukrajine stále trvá (ilustračná fotografia).
Maďarsko odmieta návrhy Ukrajiny: Tvrdý odkaz! Toto podľa vicepremiéra neurobia
Balistická raketa (ilustračná fotografia).
Moskva ide rozširovať svoj arzenál: Pripravuje sa na niečo?! Desivé slová diplomata
Miroslav Imrich († 71) zrejme spáchal samovraždu.
ŠOK! Známeho českého speváka († 71) našli mŕtveho: Mrazivé, kde skonal... Prekliate miesto?
Putin nariadil cvičenie, ktoré bude zahŕňať nácvik použitia taktických jadrových zbraní!
Aktualizované
Putinov krok všetkých vydesil: Rusi majú nacvičovať odpálenie JADROVÝCH zbraní! Reakcia na Macronove výroky?
Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku!
Umelcovu dcéru Renátu (vpravo) mrzí, že o ňu otec počas života neprejavil záujem.
Boj o dedičstvo po Grúňovi († 81): Vdova ženie právnikov na dcéru, ktorú spevák 39 rokov nevidel
(ilustračné foto)
Český farár vyvolal ŠKANDÁL vo Vatikáne: Hrôza, čo mal pri sebe! Polícia zakročila
(ilustračné foto)
Obmedzenia na diaľnici D2: V tomto úseku buďte trpezliví! Prejazdný je len jeden pruh
Monika Beňová
Foto
Beňová zostala ZHROZENÁ, akú správu dostala: Mám 55 rokov ale... šialené, sú to BLÁZNI!
Na snímke podnikateľ Michal Suchoba prichádza na súdne pojednávanie v kauze Mýtnik.
Aktualizované
Kauza Očistec má dohru: Podnikateľ Suchoba dostal trest! Takto dopadol
Ruský prezident Vladimir Putin.
USA prezradili, KEDY by vstúpili do konfliktu s Ruskom! Slová, ktoré Putina nepotešia
Foto
Poplach v českom tíme: V generálke totálne vyhoreli, tvrdá kritika hviezdy z NHL!