Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2015 19:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Marek Majeský alias farár z Hornej Dolnej: Prezradil pikantné tajomstvo z nakrúcania!

Romantická a vtipná Horná Dolná sa stala diváckym fenoménom. Jeho neodmysliteľnou súčasťou je aj herec Marek Majeský. 

Hoci hrá farára, ktorého by rodičia radi oženili, v reálnom živote sa mu rodina rozrastá a urobí pre ňu všetko. V rozhovore nám porozprával, ako spoznal svoju manželku, ale aj to, čo sa deje v zákulisí Hornej Dolnej.

To, že dedinka Nová Lehota, v ktorej sa nakrúca seriál Horná Dolná, je magické prostredie, si pochvaľujú aj samotní herci. Dokonca viacerí zatúžili zakotviť v tomto čarovnom kúte Slovenska. „Pre väčšinu z nás to bola zmena po nakrúcaní v ateliéroch a štúdiách. Keď sme v prestávkach medzi nakrúcaním chodili na prechádzky do prírody po okolí ako v pionierskom tábore, padli také názory, aké by to bolo úžasné mať tam spolu jednu veľkú chatu, kde by sme bývali a boli šťastní,“ priznáva s úsmevom herec Majeský. Zo zákulisia seriálu nedávno unikla správa, že o novom víkendovom sídle v Novej Lehote začal uvažovať aj Matej Landl (52), alias seriálový štamgast Bystro. Ten už roky chatárči na Kysuciach, tam mu však jeho drevenicu na kopaniciach už párkrát vykradli. A po svojej chalupe uprostred panenskej prírody zatúžil aj Peter Brajerčík (29), známy ako Lacko Frlajz. Ak by herci zrealizovali svoje sny, neboli by prvými prominentmi v Novej Lehote, chalupu tam už má exministerka financií Brigita Schmögnerová.

V kostole

 

Majeský si dedinu naozaj zamiloval. Rovnako aj svoju netradičnú postavu farára Jána Chalupku mladšieho. A hoci kostol v dedine chýba, miestne babky sú do seriálového Božieho služobníka zbláznené. Ozaj, aký je vzťah vyťaženého herca k viere v skutočnosti? „Rodičia ma vychovávali tak, že sme každú nedeľu ráno chodili na omšu. Priznám sa, že teraz už nechodím pravidelne, ale sem-tam sa tam zastavím s rodinkou, ale aj so známymi kolegami z brandže,“ prezrádza.

Otvoriť galériu

Ako rodina

Keďže na nakrúcaní v dedinskom prostredí trávia herci pomerne dosť času, priateľské väzby už stihli nadviazať aj s miestnymi. „Poznáme ľudí, ktorí tam bývajú a hrávajú s nami aj v seriáli. Vieme o ich životných osudoch a príbehoch...“ vysvetľuje Majeský. Miestni si slávne tváre v dedine vychutnávajú naplno, niekedy ich počastujú domácou pálenkou, ktorá sa iba ťažko odmieta... „Pritrafilo sa okoštovať všeličo, sem-tam aj skvelú domácu pálenku. Nebudeme sa predsa na Slovensku tváriť ako svätuškári. Dúfam len, nech to zasa nevyznie, že nás tam stále núkajú pálenkou a nerobíme nič iné, len pijeme, to by som bol nerád,“ smeje sa seriálo­vý kňaz. Priznáva, že čoraz častejšie sú aj turistické výjazdy fanúšikov seriálu na nakrúcanie. „Ľudia sa tam naučili chodiť a niekedy sa počas hrania cítim ako na nejakej prvomájovej púti. Diváci stoja, pozerajú a fotia si nás. Vtedy je aj problematické sústrediť sa na samotné nakrúcanie. No je milé, že si dajú tú prácu a docestujú tam,“ pochvaľuje si Majeský a dodáva, že niekedy im tento prehnaný záujem komplikuje prácu. „Keď sa potrebujeme prezliecť z kostýmu do kostýmu, musíme sa pomedzi nich predierať. Niektorí sa chcú odfotiť alebo prosia o podpis.“ O zábavné situácie tak nie je núdza len na pľaci, ale aj v zákulisí.

Aj keď sa pred kamerou herci usmievajú a tvária hrdinsky, často musia zaťať zuby. „Na jeseň sme nakrúcali scénku v ľadovom rybníku na nafukovacom člne a museli sme sa tváriť, že je krásne horúce leto,“ spomína Majeský. „Akurát v ten deň strašne fučalo, bolo osem stupňov a voda studená. Všetci naokolo mali vetrovky a herci si mysleli, že umrú od zimy. Museli sa vyzliecť do plaviek, prepichnúť si člnok a tváriť sa, že sa potápajú...“

Otvoriť galériu

Dvojnásobný otec

Seriál láme divácke rekordy aj svojou druhou sériou. Za ten čas sa všeličo zmenilo nielen v Novej Lehote, ale aj v súkromí hercov. Svoje o tom vie aj Majeský. „Vo februári sa nám narodila druhá dcérka Hanka,“ povie hrdý otec a pokračuje: „Vznešene dejepisne by som mohol povedať, že jej príchod na svet patrí do obdobia druhohôr nakrúcania Hornej Dolnej. Takže mám doma taký menší babinec.“

Majeského manželka Janka (33) sa na materskej dovolenke stará nielen o malú Hanku, ale aj o ich prvorodenú dcérku Emu. „Teraz nakrúcam len v Bratislave a chcem byť mojim babám k dispozícii. Staršia dcérka bude mať šesť rokov a chodí do predprípravky do školy, lebo čoskoro bude školáčka,“ priznáva. Kým Majeský hviezdi v seriáloch, jeho žena Janka, vyštudovaná herečka, doma udržiava teplo rodinného kozuba. „Obdivujem na nej to, že na prvé miesto kladie rodinu a naše deti. Vôbec na Janke necítim, že by prahla za robotou a že rodina ju okráda o pracovnú realizáciu. Berie to absolútne prirodzene, že sa chce teraz venovať deťom. A keď budú dcérky väčšie, nebude problém vrátiť sa k herectvu.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej