Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2015 12:57 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Karel Gott: Svedectvo z nemocnice! Lekár prehovoril o jeho zdravotnom stave

Prezradil, čo dostalo jeho kamaráta do rúk lekárov! Známy kardiochirurg Viliam Fischer (77) sa rovnako ako celé Česko a Slovensko strachoval o život hudobnej legendy Karla Gotta (76).

Maestra, ktorého trápi srdcová arytmia, totiž v nedeľu s podozrením na infarkt odviezla jeho manželka Ivana (39) na špecializovanú kliniku IKEM v Prahe. Umelec napokon skončil na operačnej sále pre silné bolesti brucha. Fischer, ktorý intenzívne komunikoval s Gottovým osobným kardiológom Janom Pirkom, Novému Času exkluzívne porozprával, čo sa dialo za múrmi lekárskeho centra! Karel Gott je už šiesty deň pod dohľadom lekárov z pražského Inštitútu klinickej a experimentálnej medicíny. Spevák sa podľa informácií Nového Času už nelieči na kardiológii, kde ho v nedeľu so silnými bolesťami a s podozrením na infarkt prijímali.

 

„Umelec síce dlhší čas trpí arytmiou srdca, ale lekári našli zdroj jeho ťažkostí v dutine brušnej. Keďže ho museli okamžite operovať, mohlo ísť o akútny zápal slepého čreva či o prasknutý vred na dvanástniku. Nie je vylúčená ani vážnejšia diagnóza,“ povedal Novému Času dobre informovaný zdroj z Gottovho okolia. Legendárny spevák, o ktorého život sa strachovali aj fanúšikovia v Nemecku a v Rakúsku, sa po chirurgickom zákroku zotavuje na príslušnom oddelení. „Karel sa lieči na brušnej jednotke intenzívnej starostlivosti,“ dozvedeli sme sa.

Otvoriť galériu
Prehovoril lekár

Po medializovaných informáciách z Česka, že mnohonásobný zlatý Slávik skončil v nemocnici s infarktom a podrobil sa operácii zúženej srdcovej chlopne, jeho manželka Ivana všetko poprela. „Manžel nikdy problémy so srdcovou chlopňou nemal, preto sa o jej operácii ani neuvažovalo. Liečil sa iba na arytmiu a na ňu pravidelne berie lieky,“ vyhlásila Gottová na sociálnej sieti s tým, že išlo o náhlu brušnú príhodu. Známy kardiochirurg Viliam Fischer, ktorý sa s Gottom priatelí, má na to logické vysvetlenie. „Karel mal bolesti. Pri brušnej príhode ide aj o záťaž na ľavú komoru srdca. Tú spôsobuje zápal, ktorý Karlovu arytmiu zvýraznil,“ tvrdí špecialista.

Otvoriť galériu
Viliam Fischer
Zdroj: anc
Fischer kroky lekárov, ktorí si Gotta určitý čas nechali na kardiologickej klinike, schvaľuje. „Po operácii brušnej dutiny bolo múdrejšie Karlov stav sledovať na jiske, ktorá je špecializovaná na srdce. Bez čreva, žalúdka, žlčníka môžete žiť, ale bez srdca nie. Chirurg si to brucho príde vyhmatať a pozrieť do 24 hodín, srdce je dôležitejšie,“ vysvetlil Fischer, ktorý telefonoval aj kolegovi Janovi Pirkovi do Prahy. Práve tento odborník šéfuje klinike, kde Gotta s problémami prijímali, a zároveň je jeho osobným kardiológom. „Honza poprel, že by Karlovi operoval chlopňu alebo mu robil bajpas,“ vyhlásil Fischer. Kardiológ však situáciu nezľahčuje. „Arytmia nie je normálna akcia srdca a za tým sa môže všeličo schovávať,“ varuje odborník.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Silhouette of a praying priest with rosary beads in hands
Belgicko chce skoncovať so sexuálnym zneužívaním v cirkvi: Prvé kroky, zoznam je šialene dlhý
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico o druhom dôchodkovom pilieri: Tvrdí, že vláda nechce ľudom brať peniaze
(ilustračné foto)
Novinky o akcii Pilát: Vyšetrovanie korupčnej kauzy má byť v záverečnej fáze
(ilustračné foto)
Dramatický výjazd v Slovenskom raji: Záchranári ratovali dvoch turistov, na toto si dajte pozor
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Hlasovanie o Fonde na podporu umenia sa opäť presunulo: Rozhodovať by mali v tento deň
Bujaré oslavy slovenských hokejistov po postupe do semifinále.
Erupcia radosti po postupe do semifinále: Takto v šatni oslavovali slovenskí mladíci!
Osadu Rómov v obci Čaňa zachvátil veľký požiar.
FotoVáš Tip
Po požiari osady v Čani zostala päťdesiatka Rómov bez domova: Podmienky, v ktorých teraz žijú, rozplakali aj Kisku!
Rozhodovanie o podmienečnom prepustení mafiána Mikuláša Černáka na slobodu na Okresnom súde Trnava v Piešťanoch.
Foto
Černák zatiaľ zostáva vo väzení: Prezradil, čo by chcel robiť, keby sa dostane na slobodu
(ilustračné foto).
Koalícia odkladá voľbu kandidátov na členov Súdnej rady SR: SaS tento krok kritizuje
Na snímke ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba
Kuleba prehovoril o mierových rokovaniach: Zapojiť sa môže aj Rusko! Má to však háčik
Izraelský tank sa v utorok presúva na pozíciu pri hraniciach s pásmom Gazy na juhu Izraela.
Svetlo na konci tunela? Šéf Hamasu má na stole návrh prímeria: Toto si o ňom myslí
(ilustračné foto)
O hlasovací preukaz možno požiadať aj cez aplikáciu: Zaberie vám to len pár minút!