Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2015 12:01 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Video

Karel Gott po operácii: Legendu skolili dve zlyhania srdca za tri dni!

Fanúšikovia sa boja o milovanú legendu! Spevák Karel Gott (76) po utorňajšej operácii srdca leží na špecializovanej klinike pod neustálym dohľadom lekárov. 

Podľa dostupných informácií mal držiteľ 37 Slávikov prekonať dve zlyhania srdca za tri dni, preto sa musel okamžite podrobiť operácii zúženej srdcovej chlopne. O prominentného pacienta, ktorý by mal byť už stabilizovaný, sa stará najznámejší český kardiológ Jan Pirk. Fanúšikovia maestra sú vydesení o to viac, že rodina na akékoľvek ďalšie informácie uvalila prísne embargo! Milovaný spevák v utorok popoludní pocítil bolesti na hrudi a po zásahu lekárov skončil dokonca na jednotke intenzívnej starostlivosti.

„Prvý infarkt mal v nedeľu, potom to bolo silnejšie,“ prezradil umelcov blízky priateľ portálu expres.cz. Lekári pod vedením známeho kardiológa Jana Pirka preto museli okamžite konať, aby obľúbenému muzikantovi zachránili život. Po vyšetreniach na pražskej klinike ho vo večerných hodinách poslali na operačnú sálu. Maestro podľa dostupných informácií podstúpil miniinvazívny chirurgický zákrok zúženej aortálnej srdcovej chlopne.

Otvoriť galériu

„Na špeciálnom katétri sa buď cez slabinovú tepnu alebo cez hrot srdca zavedie chlopňa namiesto tej pôvodnej alebo zúženej chlopne a obnoví sa funkcia otvárania a zatvárania,“ vysvetlil priebeh operácie Michal Hulman, prednosta Kliniky kardiochirurgie NÚSCH v Bratislave. Po celý čas zákroku, ktorý trvá približne dve hodiny, bola Gottovi v nemocnici nablízku jeho vystrašená manželka Ivana (39)a jeho dcéra Dominika. Zákulisné informácie z nemocnice sú optimistické. „Stav Karla Gotta bol veľmi vážny, teraz je však stabilizovaný. Maestro sa našťastie dostal do nemocnice včas,“ vyhlásil včera podvečer zdroj portálu expres.cz.

 

Vráti sa na pódium?

Gott skončil v rukách lekárov na kardiológii už v júni, ale napriek varovným signálom nezvoľnil z pracovného tempa. Maestro však na odovzdávaní novembrových hudobných cien Slávik plánoval oznámiť, že ho čaká operácia. Osud veci nečakane urýchlil. To, že zdravotný stav Karla Gotta bol vážny, dokazuje aj to, že zrušil všetky svoje vystúpenia. Bobríka mlčanlivosti drží hovorkyňa umelca Aneta Stolzová, ale aj kardiochirurg Pirk.

„Liečime ho, je tu, ale nebudeme poskytovať viac informácií. Pani Gottová si to neželá,“ povedal odborník. Jediný človek, ktorému manželka slávneho umelca zdvihla telefón, je speváčka Helena Vondráčková. „Som v šoku, telefonovala som Ivanke (39) a prostredníctvom nej odkázala Kájovi, že mu všetci držíme palce a že určite všetko dobre dopadne,“ povedala pre Blesk.cz. Kedy sa umelec vráti späť, nie je jasné.

Otvoriť galériu

„Pacienti sú po miniinvazívnom zákroku v nemocnici 5-6 dní, potom sa normálne vracajú do bežného života, primerane veku a kondícii,“ vysvetľuje Hulman. V horšom prípade, ak zlyhá táto procedúra, môže Gott skončiť na sále znova. „Vtedy treba rozrezať hrudnú kosť, robí sa to pri zastavení srdca v mimotelovom obehu, ten výkon je podstatne invazívnejší,“ vysvetľuje.

Otvoriť galériu

(pre zväčšenie kliknite)

Odkazy speváckych hviezd pre božského Káju

Otvoriť galériu
Marika Gombitová
Zdroj: Tibor Géci

Marika Gombitová (59): ,,Milý Karel, som s tebou, drž sa, všetci sa za teba modlíme. S láskou Marika."

Otvoriť galériu

Vašo Patejdl (61): ,,Minulý štvrtok som sa s Karlom stretol v  divadle. Spieval ako vždy naplno, preto ma správa o jeho problémoch prekvapi la. Karlovi držím palce, nech sa čo najskôr uzdraví, aby sme sa potom opäť stretli na pódiu. Tam predsa speváci a hudobníci patria."

Otvoriť galériu
Dara Rolins (42)
Zdroj: anc

Dara Rolins (42): ,,Naša rodina má Karla úprimne rada a z celého srdca mu prajeme skoré uzdravenie. V duchu ho objímame. Veríme, že mu bude čoskoro opäť do spevu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Amatérsky básnik Juraj je podozrivý z najhoršieho činu v dejinách slovenskej politiky.
Foto
Kto je atentátnik Juraj, ktorý postrelil Roberta Fica: Jeho syn aj susedia PREHOVORILI
Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!