Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Slovák súdený za vraždu: Marián sa pôjde hájiť až do Ríma

Svoju nevinu bude dokazovať v zahraničí. Marián Goga (40) z Branča (okr. Nitra)dostal na Apeninskom poloostrove 18 rokov za vraždu.

Krajský súd v Nitre teraz rozhodol, že odsúdeného muža vydá Talianom. Vyhovel tak nielen tamojším súdom, ale aj samotnému Slovákovi trvajúcemu na tom, že skutok nespáchal. On sám chce ísť do Ríma dokázať, že je nevinný. Súd v Ríme vydal na Mariána európsky zatýkací rozkaz 24. 4. 2015. Po tom, ako ho v Taliansku v jeho neprítomnosti odsúdili za vraždu na 18 rokov totiž nenastúpil na výkon trestu. „To ani nemohol, lebo o ničom nevedel. Netušil, že bol odsúdený, ale ani to, že sa voči nemu vôbec vedie nejaké súdne konanie,“ prezradila Mariánova manželka Alena (37).

Otvoriť galériu

„Chcem, aby bol vykonaný zatýkací rozkaz a ja som bol dopravený do Talianska, kde budem žiadať o obnovu konania. Existuje viacero dôkazov, že som v čase spáchania skutku v Ríme byť nemohol, takže som nemohol nič urobiť,“ hájil sa pred súdom Marián. Sudkyňa napokon rozhodla, že bude vydaný do Talianska. Mariánova žena pevne dúfa, že všetko nakoniec dobre dopadne. „Verím, že manžel v Taliansku dokáže svoju nevinu, hoci teraz mám z toho veľmi zvláštne pocity. Kým bol zatvorený v Nitre, tak som za ním mohla ísť, ale do Ríma to zrejme nepôjde,“ povedala pri odvádzaní Mariána so slzami v očiach Alena. 

„Do dnešného dňa nevieme, čo je uvedené v rozsudku. Taliani ho nedoručili ani nášmu súdu a dokonca ani prokuratúre, a to napriek ich urgenciám. Chceme vedieť, čo je v rozsudku, a čo presne sa mu kladie za vinu. V zmysle zákona mu talianska strana zaručuje obnovu konania. Sme presvedčení o jeho nevine a verím, že v Ríme to aj dokážame,“ dodal Mariánov obhajca Martin Kanás.

Otvoriť galériu

V čase činu bol u lekára

Súd v Ríme poslal Mariána za mreže za to, že mal 6. decembra 2009 po predchádzajúcej hádke sklenenou fľašou niekoľkokrát udrieť po hlave značne podnapitého Poliaka A. A. Artura. S údermi a kopancami neprestával ani vtedy, keď obeť padla na zem a pre svoj stav sa nemohla brániť. Marián ale tvrdí, že v tom čase bol doma a navyše na druhý deň ráno o 7.25 hod. už bol u lekára, na čo má i doklad. Podľa slov jeho manželky dokázateľne nebol v Taliansku od roku 2002.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Šiestačka bodla nožom spolužiačku: Hrozivé, čo 12-ročné dievča chystalo ďalej
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Úbohé politikárčenie a zúfalstvo poslancov? Dolinkovú chcú odvolávať, ministerka reaguje
Teodor zatiaľ ťahal v zárobkoch za kratší koniec.
Foto
Joe Trendy sa pochválil lukratívnym kšeftom! Lobovala za neho v Markíze manželka Simona?
Peter Pellegrini
Pellegrini v hľadáčiku Česka aj Nemecka: Hneď po nástupe ho čaká poriadna výzva