Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Pacienti sa Ivany († 50) nedočkali: Cestou do práce tragicky zomrela

Šok pre pacientov, rodinu aj nemocnice! Špičková lekárka gastroenterológie Ivana Mačugová († 50) tragicky zahynula cestou do práce.

Lekárka, ktorú vyhľadávali pacienti na severe Slovenska ako odborníčku, a milovaná mama dvoch dcér prišla o život v čase, keď sa z neho tešila najviac. Okolnosti vyšetrovania podľa neoficiálnych informácií nasvedčujú tomu, že vodič poľského kamióna za volantom zaspal a došlo k hromadnej havárii troch osobných áut a dvoch kamiónov. Ivana nemala žiadnu šancu a bola okamžite mŕtva.

 

Šok pre dve nemocnice! Ivana Mačugová bola jednou z najlepších lekárov vo svojom odbore na severe Slovenska vôbec. „Je to pre nás nenahraditeľná strata. Bola to odborníčka, za ktorou ľudia precestovali aj stovky kilometrov. Bola výnimočná aj v rámci Slovenska, takýchto lekárov máme málo. Ambulancia je dnes zatvorená a na oddelenie musíme služby zabezpečiť v náhradnom režime. Je nám to veľmi ľúto,“ povedal so smútkom v hlase riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci Martin Šenfeld.

Otvoriť galériu
Zdesení sú aj zdravotníci vo Fakultnej nemocnici v Žiline, lekárka bola exmanželkou primára žilinskej neurochirurgie Ivana Mačugu. Ten po tom, ako sa dozvedel strašnú správu, okamžite prerušil dovolenku a vrátil sa domov. S Ivanou boli rozvedení a mali spolu dve dospelé dcéry. „Vychádzali spolu dobre,“ povedala suseda nebohej lekárky, ktorá bola zo strašnej správy otrasená: „Je to pre nás neuveriteľné, bola to vždy usmiata a dobrá žena. S nikým nemala konflikty a radila aj susedom, keď niečo potrebovali. Väčšinu času trávila na chate.“

Otvoriť galériu
Reťazová havária podľa polície nastala následkom viny vodiča poľského kamióna. Ten prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke ďalšieho poľského kamióna a troch osobných áut. Toyotu RAV šoférovala práve Ivana, ktorá bola po zrážke s kamiónom namieste mŕtva. „Toto je dôsledok nedostavanej diaľnice pri Čadci. Takéto havárie s poľskými aj českými kamionistami sú tu často a my sme z toho zúfalí,“ uzavrel riaditeľ nemocnice.

Otvoriť galériu
Nedostavaná diaľnica

V roku 1997 sa začala stavať diaľnica, ktorá má prepojiť Česko - Slovensko - Poľsko, o dva roky však bola výstavba zastavená. To malo za následok spomalenie a zastavenie výstavby úseku Oščadnica - Čadca - Bukov a úseku Svrčinovec - Zwardoň, začali ho stavať znovu až minulý rok. „Stál som po tej hromadnej havárii pri Čadci v kolóne najmenej polhodinu a museli sme úsek obchádzať. Pri Čadci je veľká intenzita dopravy a k tragédiám dochádza často. Majú ich na svedomí tí, ktorí úseky diaľnice v roku 1999 pozastavili,“ povedal riaditeľ SOPK v Žiline Ján Mišura.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Kaliňák má veľké plány: Chcel by uzavrieť dôležitú zmluvu
Foto
Rusi poriadne vypenili počas MS v Česku: Vymazali nás z histórie!
(ilustračné foto).
Sudca fyzicky zaútočil na svojho kolegu: Súdna rada schválila stanovisko k disciplinárke
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vyrastie v Banskej Bystrici nová nemocnica? Zuzana Dolinková avizovala najbližšie plány
Vladimir Putin
Napĺňajú sa vyhrážky o jadrovom útoku? Desivé rozhodnutie Ruska!
Palestínčania vysídlení v dôsledku izraelskej leteckej a pozemnej ofenzívy v Pásme Gazy kráčajú cez provizórny stanový tábor západne od mesta Rafah
Z Rafahu je mesto duchov: Domov opustilo takmer 450 000 ľudí
Man drinking alcohol while driving in his car
Zbláznil sa? Opitý vodič si sadol sa volant: Nešlo o jediný prehrešok!
Ilustračné foto.
Colnému úradu prešli rukami tisíce liekov: Mali liečiť COVID-19 či potenciu! Prečo predstavujú riziko?
Areál festivalu navštívilo až 30-tisíc návštevníkov
Leto sa blíži a sezóna festivalov priláka tisíce návštevníkov: O dva mesiace sa dáme do Pohody!
Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) počas hlasovania.
Foto
Dolinková poďakovala koaličným partnerom a poslancom: Opozícii venovala kritický postoj
 Na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu horelo plavidlo prerobené na obľúbený podnik Pink Whale.
Podnik na brehu Dunaja zachvátili plamene: Nové skutočnosti! Išlo o zákerný úmysel?
Izrael zaútočil na Rafah
Rokovania o dosiahnutí prímeria v Pásme Gazy sú v slepej uličke: Patová situácia!