Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2014 12:00 | Šport | Hokej

Čo je toto za idiota? Po zákroku na hokejového bojovníka prišiel trest!

Slovan môže ďakovať za ukončenie päťzápasovej série bez víťazstva okrem kolektívneho výkonu aj kanonierovi Ladislavovi Nagyovi.

Košičan troma gólmi rozhodol v piatok o víťazstve belasých na ľade Medveščaku Záhreb 3:1. Bratislavčania odplatili súperovi domácu prehru zo stredy 1:4. Nagyovi sa proti Medveščaku v tejto sezóne darí, stal sa z neho špecialista na súboje s chorvátskym súperom. V prvom vzájomnom dueli dosiahol hetrik, v druhom strelil jeden gól a v piatok opäť tri. Celkovo dal v ročníku už desať gólov. 

"Neviem, čím to je, no v zápasoch proti Záhrebu mi to tam jednoducho padá. Ďalšie tri góly ma tešia, o to viac že sme vyhrali za tri body," uviedol na klubovom webe Nagy a pokračoval: "Vedeli sme, že nás čaká náročné stretnutie, no verili sme si a do zápasu sme išli s tým, že si domov chceme odniesť všetky body. Sme radi, že sa to aj podarilo. Bojovali sme 60 minút, celý tím hral veľmi zodpovedne. Škoda, že sme nevyužili niekoľko ďalších vyložených šancí, ktoré sme si dokázali utvoriť." 

Nagya nezastavilo v piatok ani zranenie, domáci obranca Andrew Hutchinson ho v 50. min tvrdo poslal na bránkovú konštrukciu a rozbil mu hlavu. Bol to zlomový moment stretnutia. Lekári dali slovenského krídelníka dokopy a on strelil v dlhej presilovke víťazný gól. V závere pridal do prázdnej bránky ešte jeden a skompletizoval hetrik. 

 

Nový tréner Slovana Petri Matikainen sa tešil na lavičke z prvého víťazstva. Jeho zverenci boli v zápase aktívni, zmeny v zostave sa vyplatili. V bránke dostal príležitosť namiesto Backlunda Jaroslav Janus a bol pre svoj tím oporou.

"Teší nás, že odchádzame s tromi bodmi. Čo sme im doma požičali, sme si vzali späť. Hrali sme útočne, mali sme dosť šancí, domácich držal skvelý gólman Brust. Aj Medveščak mal zopár šancí, ktoré sme, myslím si, s prehľadom vyriešili. Pozitívne je, že sme dostali len jeden gól, treba tiež stavať na dobrej defenzíve z tohto zápasu," tvrdil na klubovom webe Jaroslav Janus a útočník Tomáš Surový ho doplnil:

"Boli sme aktívnejší ako súper, hrali sme kompaktnejšie ako tím. Zápas to bol náročný, z obidvoch strán sa hralo dosť do tela. Víťazstvo sme potrebovali ako soľ. Som rád, že to vyšlo. Verím, že nás to naštartuje do nasledujúcich zápasov a na naše konto budú pribúdať ďalšie víťazstvá." 

Slovan čakajú po návrate zo Záhrebu dva domáce duely proti Dinamám. Najskôr v pondelok privítajú minské a potom o dva dni neskôr rižské. "Verím, že ďalší zápas pred domácim publikom, ktoré je našou veľkou oporou, nám vyjde a do tabuľky si pripíšeme tri body aj v Slovnaft Arene," vyslovil želanie Jaroslav Janus.

Hutchinson rozbil Nagyovi hlavu

Obranca Medveščaku Záhreb Andrew Hutchinson si za faul na Ladislava Nagya zo Slovana Bratislava v piatkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy nezahrá v dvoch súťažných stretnutiach.

Tridsaťštyriročný Američan nezmyselne trafil v tretej tretine lakťom do hlavy pred bránkou Slovana stojaceho Nagya, ktorý sa snažil poslať po šanci Medveščaku puk do bezpečia. Slovenského krídelníka museli po zákroku ošetrovať lekári, keďže mal rozbitú hlavu. 

Športovo-disciplinárna komisia KHL udelila Hutchinsonovi v nedeľu dvojzápasový dištanc. Za svoj zákrok dostal priamo v stretnutí vyšší trest na päť minút plus do konca súboja. Informácie zverejnil web KHL.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj