Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.04.2024 00:00 | PR články
PR článok

Slováci milujú mäso, Mecom prináša salámový unikát

Až 94 percent Sloveniek a Slovákov konzumuje mäsové výrobky aspoň raz za týždeň. Viac ako 60 percent z nich aj viac krát týždenne a až štvrtina dokonca každý deň.

Mäsové výrobky častejšie nakupujú mladší ľudia do 40 rokov a rodičia detí. Najväčší slovenský výrobca mäsových výrobkov spoločnosť Mecom Group je dlhodobo lídrom vo výrobe všetkých najžiadanejších kategórií produktov.

Výroba kvalitných mäsových výrobkov je hotová veda. Dôležité sú rokmi overené postupy, moderné technológie a predovšetkým prvotriedne mäso. Znakom toho, že  Mecom dokáže vyrábať tie najlepšie trvanlivé výrobky je aj v súčasnosti neustále rastúci dopyt po ich produktoch. Kvalitné mäsové orezy, z ktorých naše trvanlivé salámy a klobásy vyrábame, produkujú kostiči našej vlastnej rozrábky v Humenskej prevádzke. Tá pre tento účel mesačne spracuje viac ako  800 t bravčových polovíc.

Otvoriť galériu
Zdroj: Mecom

Najnáročnejšia je výroba trvanlivých suchých salám. „V našej brandži dlhodobo platí, že ten kto vie vyrobiť naozaj kvalitnú trvanlivú suchú salámu, dokáže vyrábať kvalitne aj všetko ostatné“, pokračuje L.Čechovič.

Mecom je najväčší slovenský výrobca mäsových výrobkov s komplexným portfóliom produktov a viac ako 50 ročnými skúsenosťami. Rovnako je aj  lídrom vo výrobe suchých salám. Tie vyrába tak pre domáci slovenský trh, ako aj na export do zahraničia. „Tradične vyvážame naše trvanlivé salámy do Českej republiky, Nemecka a vďaka vysokej a stabilnej kvalite sme sa presadili aj na náročnom trhu Veľkej Británie“, doplnil L.Čechovič.

Výroba suchých salám má v Mecome dlhodobú tradíciu. S výrobou prvých suchých salám a klobás sa začalo v Humenskom závode ešte v 80. rokoch minulého storočia. „Vtedy išlo o vysokokvalitné výrobky typu Nitran saláma, Vršatec saláma, Bratislavská klobása, či Dunajská klobása, ktorých výroba sa riadila presnými pokynmi Československej štátnej normy. V tom období išlo o prémiové výrobky tej najvyššej cenovej kategórie“, približuje nedávnu históriu L.Čechovič.

Otvoriť galériu
Zdroj: Mecom

V začiatkoch mesačná výroba neprekračovala 10 ton a na ich výrobu postačovali 2 údiarne a 2 sušiarne. Dopyt po trvanlivých výrobkoch z Humenného neustále rástol a začiatkom nového milénia v roku 2004 bola v humenskom závode uvedená do prevádzky samostatná hala špecializovaná výlučne na výrobu týchto produktov. Už v tom čase išlo o najmodernejšiu prevádzku na výrobu suchých salám v strednej Európe. V prvej etape dosahovala výrobná kapacita 400 ton za mesiac, následne bola investíciami do ďalších moderných technológií zdvojnásobená až na súčasných 800 ton mesačne. Dnešná výroba plynule plní až 36 udiarní vysokokvalitnými salámami a klobásami. Tie sa údia výlučne na bukovom dreve a následne sa presúvajú do 12-tich až 240 vozíkových sušiarní, kde sa dosušia na požadovanú kvalitu. Každá šarža hotových výrobkov je dôkladne skontrolovaná tak, aby sa do obchodov dostala iba prvotriedna kvalita. Výrobná časť špecializovaná na suché salámy či klobásy je vybavená aj vysokokapacitným nárezovým strediskom. To disponuje množstvom najmodernejších automatizovaných nárezových liniek či technológií, ktoré zamestnancom uľahčujú prácu a zvyšujú tiež kvalitu výrobkov. Samozrejmosťou je aj trojstupňová kontrola od príjmu suroviny až po finálne hotový produkt. „Prevádzku každoročne plynule modernizujeme čoho znakom je aj to že, bez problémov prechádzame tými najprísnejšími spotrebiteľskými auditmi.  Prevádzka rovnako disponujeme  aj certifikátmi kvality ako je HACCP,  IFS a ako jedny z mála mäsových výrobcov na Slovensku vlastníme aj certifikát BRC. Nové investície do tejto prevádzky sú samozrejme zamerané primárne na zvyšovanie štandardu kvality, efektivity a súbežne tým aj kapacity výroby trvanlivých výrobkov“, doplnil L.Čechovič.

Otvoriť galériu
Zdroj: Mecom

Unikátnym produktom Mecomu je originálna trvanlivá suchá saláma Chopok. Je výsledkom dlhoročnej tradície a skúseností, ktoré spoločnosť Mecom zdokonalila počas svojej existencie. Starostlivo vyrobená z najkvalitnejších surovín pod dohľadom skúsených majstrov mäsiarov, ktorí dbajú na kvalitu a každý detail výrobného procesu. Jedinečná kombinácia korenín, kvalitného mäsa a jedinečný trojuholníkový tvar robí z Chopok salámy skutočný klenot medzi salámami. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí ocenia vysokú kvalitu a výnimočnú chuť.

Kvalitná suchá saláma má pekné rovnomerné zrno a takisto výraznú vyzretú chuť a vôňu. Na výrobu každého kila kvalitnej suchej salámy je potrebných až 1,5 kila čerstvého mäsa a vyrobiť ju dokážu iba tí najlepší výrobcovia s prvotriednym technologickým vybavením, skúsenými pracovníkmi a dokonale vyladenými receptúrami.

Otvoriť galériu
Zdroj: Mecom

Aktuálne spoločnosť Mecom vyrába široké portfólio suchých a polosuchých salám. Okrem unikátneho Chopku sú mimoriadne obľúbené aj salámy Torrero, Ščipák humenský či tradičný Nitran alebo Malokarpatská saláma. Tie spoločnosť dodáva tak v štangliach alebo precízne nakrájané v nárezových baleniach.


Mecom Group je najväčším slovenským výrobcom mäsových výrobkov a od roku 2021 je súčasťou spoločnosti Smithfield Foods, ktorá je najväčším spracovateľom bravčového mäsa na svete. Smithfield Foods je spoločnosť s dlhoročnou tradíciou. Bola založená v roku 1936 v americkom Smithfielde a dnes je globálnym svetovým lídrom v oblasti mäsospracujúceho priemyslu. Spoločnosť zamestnáva viac ako 55 tisíc pracovníkov a dosahuje ročné tržby viac ako 16 miliárd dolárov.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Male mouth with protruding tongue with a yellow coating at the base
Telo sa vás snaží varovať! Tieto FARBY vášho jazyka môžu znamenať vážne CHOROBY
S Petrom boli spolu desať rokov
Mirgová opäť so svojím ex: Spojila ich krásna príležitosť! VIDEO hovorí za všetko
Bella si svoju narodeninovú oslavu veľmi užila.
TOTO je najstarší orangutan sumatriansky na svete: Padnete na zadok, koľké narodeniny už oslávil!
Ilustračná fotografia.
Rana pre slovenský šport: Zomrel majster republiky a účastník ME († 66)
Miroslav Macek († 79) podľahol ťažkej chorobe.
Zomrel kontroverzný politik Macek († 79): Kedysi uštedril poriadny POHLAVOK ministrovi! VIDEO
Turecká polícia musela na demonštrantov použiť slzný plyn.
V Istanbule stanovili prísny zákaz demonštrácií: Policajti už zadržali desiatky osôb!
Simon Cowell
Foto
Kat zo speváckych súťaží zažil 2 vážne nehody: Napriek tomu TAKTO jazdí po meste! Sledujte tie FOTO
Martin Fehérváry a Erik Černák
Prídu Fehérváry a Černák na MS? Asistent trénera Frühauf prehovoril
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Michal Šimečka si uvedomuje dôležitosť členstva Slovenska v EÚ: Nie je to garantované ani samozrejmé!
Dara Rolins sa vyjadrila k zákroku.
Foto
Rolins sa prvýkrát ukázala PO ZÁKROKU, ľudia ju nespoznávajú: Darinka, toto už nie si ty
Zvolený prezident SR Peter Pellegrini.
Verejný sľub budúceho prezidenta Slovákom: Budem robiť všetko pre to, aby...
Doctor Measuring arterial blood pressure with man patient on arm Health care in hospital
Vysoký tlak môže byť len začiatkom problémov: Nepodceňujte liečbu! Tieto ochorenia na vás číhajú