Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.04.2024 13:47 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Bratislavu čaká prestížny festival Starmus: Tešiť sa môžete na svetoznáme hviezdy!

Koncert Jeana-Michela Jarreho s názvom Bridge from the Future otvorí medzinárodný festival vedy, hudby a umenia Starmus, ktorý sa bude konať v Bratislave od 12. do 17. mája. Jarre na štvrtkovej tlačovej konferencii v Bratislave potvrdil, že pre siedmy ročník prestížneho podujatia navrhol a zostavil futuristický otvárací koncert. Špeciálnym hosťom Jarreho hudobno-vizuálnej šou bude Brian May, gitarista legendárnej skupiny Queen.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Otvárací koncert má byť oslavou ľudskej vynaliezavosti a umeleckého prejavu. Jarre priznal, že ho zaujal bratislavský Most SNP s monumentálnym UFO, ktorý môže slúžiť ako metaforický most medzi minulosťou a budúcnosťou. "Z minulosti sa musíme poučiť a budúcnosti načúvať, byť vnímaví a pozorní k prichádzajúcim signálom. Prelomové objavy a riešenia vo všetkých oblastiach už tam niekde v budúcnosti existujú a čakajú na nás, aby sme ich našli," priblížil posolstvo festivalu Jarre s tým, že poslaním vedcov, hudobníkov a umelcov, ale aj občanov je zapojiť sa a aktivovať pokrok pri vytváraní mosta z budúcnosti.

Legendárny priekopník elektronickej hudby otvorí festival 12. mája. Svoje festivalové vystúpenie nazval "Bridge from the Future". Na pódiu sa k Jarremu ako špeciálny hosť pripojí Brian May, gitarista skupiny Queen, ale aj astrofyzik, ktorý festival spoluzakladal s Garikom Israelianom. Ten pripomenul, že Starmus prvýkrát upriamuje pozornosť na našu planétu. "Chceme, aby bola široká verejnosť vnímavejšia ako kedykoľvek predtým k dôležitým otázkam našej doby, našej planéty."

V Bratislave v roku 2016 koncertoval člen skupiny Queen: Všetkých si získal peknou slovenčinou!

May virtuálne spojený s Bratislavou podčiarkol, že Starmus je špecificky zameraný na riešenie súčasných problémov našej planéty, podľa neho sa má venovať tiež hľadaniu mieru. So Jarrem sa stretne na jednom pódiu prvýkrát. Hudobných priaznivcov, ale aj nadšencov vedy čaká výnimočná hudobná a vizuálna šou na pozadí kulisy Mosta SNP, Dunaja a Starého mesta. Podľa hudobníka má poukázať na silu hudby prekonávať hranice a podnecovať predstavivosť.

Koncert sa uskutoční v areáli výstaviska Incheba pri Moste SNP a bude zadarmo prístupný verejnosti. Ako ďalej informoval Jarre, bude sa vysielať do celého sveta.

Organizátori tiež priblížili detaily o podujatiach Starmus Camp and City program, ktorý prinesie počas týždňa vedu a hudbu do centra mesta, ale aj na slovenské univerzity. Prezradili tiež, že medzi účinkujúcimi na festivale pribudla Laurie Anderson, ktorá sa predstaví počas ceremoniálu udeľovania medailí Stephena Hawkinga za vedeckú komunikáciu a na koncerte Sonic Universe. Na festivale, ktorý prinesie do centra Bratislavy šesť dní plných vedy a hudby, vystúpi aj skupina The Offspring.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Hasiči zasahujú v obytnej štvrti po ruskom raketovom útoku na ukrajinské mesto Charkov.
OSN prišlo s prekvapujúcim tvrdením o útoku v Charkove: To, o čom sa špekulovalo, je už jasné
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv