Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.11.2013 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Jurčová má traumu z dráždivých scén: Danica, a toto je čo?!

Zrelá žena s dušou rebelujúceho dievčatka. Taká je herečka Danica Jurčová (37), ktorá hrá v jojkárskom Paneláku.

Danica Jurčová (37) sa v Paneláku učí tancovať okolo tyče. Lenže ona vraví, že erotické scény nemá rada. Prečo?

Poznáme ju ako uletenú Danicu z jojkárskeho Paneláka, ktorá často trpí komplexami. Je taká herečka aj v realite? „Máme veľa spoločného, ale na rozdiel od nej neriešim situácie plačom. V súkromnom živote sa snažím pristupovať k veciam racionálne,“ hovorí Danica, ktorá má rada humor a vždy keď si číta scenár, neubráni sa smiechu.

A ako je to s tými komplexami?

 

Trpela aj ona v puberte nedostatkom sebavedomia? „Prechádzala som rôznymi fázami, ale zvykla som si na to, aká som. V puberte mi na sebe prekážalo veľa vecí, no nechcem upozorňovať na svoje nedostatky,“ spomína dnes so smiechom.

Dráždi opatrne

Sympatickú herečku si obľúbili aj filmoví tvorcovia, ktorí Danici na pľaci doprajú aj vyzliekanie. Tá ma však z dráždivých scén hlavu v smútku. „Je to pre mňa veľmi ťažké a vždy mám z toho traumu,“ sťažuje si.

Rovnako to bolo aj vo filme Beštiář. „Od premiéry som ten film radšej ani nevidela, lebo zatiaľ na to nemám odvahu,“ priznáva Jurčová. Niet divu, keďže sa s českými hercami videli len dvakrát v živote a hneď na to si mali vo veľkom užívať v posteli. „Radšej sa odhaľujem duševne ako fyzicky. Myslím si, že zahalenie je často dráždivejšie aj pre diváka. Iné je to pri drsnejších scénach z koncentračných táborov, kde je to na mieste a vtedy ani nevnímam, že je herec nahý.“

S úsmevom však spomína na zážitok, keď mali s Marekom Vašutom zahrať milostnú predohru a on v rámci nej predviedol divokého páva. „Mala som sa tváriť zhrozene a rýchlo utiecť, ale keď dal toho páva, celý štáb vyprskol do takého šialeného smiechu, že sa to nedalo ukontrolovať. Tak sme museli natáčanie niekoľkokrát prerušiť.“

Vzťah na pľaci

Aj herecká práca má svoje nástrahy. „Musím sa naučiť, nebrať sa vážne a odosobniť sa. Často za seba hodnotím svoju postavu, nesúhlasím s ňou a hovorím si, že ja by som sa tak nesprávala.“ Ale stáva sa aj to, že medzi hercami niekedy preskočí povestná iskra. „Trávime spolu veľa času na pľaci a veľa dvojíc sa dalo dokopy práve pri nakrúcaní. Ani sa tomu nečudujem, lebo pracujeme s emóciami, sme vtedy citlivejší a otvorenejší,“ vysvetľuje a dodáva, že je to celkom častý jav. „Iskra preskočí ľahko a treba si dávať pozor, ak herec neplánuje žiadny vzťah, aby to ukočíroval. Sme len ľudia, nie stroje.“

O niečom inom je však manželstvo, ktoré momentálne prežíva v novom českom filme Príde tento rok Ježiško? „S Igorom Chmelom tam máme vydarené, takmer rozprávko idilické manžestvo. Prispievajú k tomu aj naše dve filmové detičky,“ prezradila. Jurčovej hereckými kolegami sa tak stali aj Josef Abrhám a Libuša Šafránková, ktorá bude jej filmovou svokrou. „Obaja sú veľkí profesionáli. Pôsobia ako ideálny pár, nielen herecky, ale aj partnersky. Dobre sa s nimi pracuje. Pán Abrhám často hovoril herecké príhody so svojho života. Je to elegán zo starej školy. Z oboch vyžaruje harmónia.

Láska Whisky

Po Danicinom boku je už dva a pol roka spevák punkovej skupiny Slobodná Európa – Miloslav Láber, prezývaný Whisky. Mimochodom, exmanžel herečky a speváčky Doroty Nvotovej.

Kým Danica je vo vzťahu za krehkú bytosť, Whisky má imidž drsniaka. Dokáže byť teda k herečke pozorným? „Určite nie je čítankový typ romantika, ale je veľmi citlivý a má zmysel pre svoju romantiku. Je veľmi šikovný fotograf, cestuje, fotí krajiny a organizuje cestovateľské kino. Aj ja rada cestujem – takto sme spolu boli vo Vietname. Veľakrát mi namiesto živej kytice pošle z ciest krásnu fotku, detail malej kvetinky,“ hovorí Danica, ktorej imponuje jeho zmysel pre humor a dokonca sa kvôli nej stal aj fanúšikom Paneláka.“

Deti a nový byt

Okrem lásky sa herečka vytešuje aj z nového bytu. Ten si zariaďuje podľa svojich predstáv, no občas jej poradia aj mama s Whiskym. „Už je prerobený a dopĺňam si ho rôznymi detailnými kúskami nábytku. Viem si predstaviť, že by som bola aj bytovou dizajnérkou,“ pochváli sa Danica.

A keďže je všetko ako má byť, zdalo by sa, že čoskoro si založí aj rodinu. „Je to téma, ktorú by žena v mojom veku už mala riešiť. Nevyhýbam sa tomu, ale nie je to pre mňa ešte otázka blízkej budúcnosti,“ dodáva.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť