Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.06.2012 11:06 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Mestský policajt zastrelil troch Rómov! Je v rukách polície!

Tragická streľba! Mestský policajt (51) v Hurbanove zastrelil troch Rómov a dvoch postrelil. Už je v rukách polície. Ľudia v dedine strelca sa obávajú pomsty Rómov!

V Hurbanove (okres Komárno) mestský policajt Milan Juhász (51) v čase svojho osobného voľna v sobotu dopoludnia okolo 10. hodiny prišiel autom k rodinnému domu na Komárňanskej ulici. Tam z ilegálne držanej pištole Tokarev ôsmimi výstrelmi zastrelil troch Rómov - Gabriela L. († 44), jeho syna Mária L. (19) a zať Júliusa ( 22). Vyčíňajúci policajt postrelil aj ďalšieho Gabrielovho syna Kristiána (26) a jeho manželku Žanetu L. (26). Žena má strelené do stehna a je mimo ohrozenia života. Muž je strelený do hrudníka a v nemonici zápasí o život. Príčiny streľby zatiaľ nie sú známe.  

1312174:gallery:true:false:true

Ozbrojený mestský policajt sa ešte dopoludnia premiestnil na ďalšiu ulicu a vyhrážal sa samovraždou. Strelec so zbraňou v ruke neskôr sedel na schodoch do rodinného domu hurbanovskej primátorky Margity Zemkovej. V dome však nikto nebol. Záhradníka, ktorý bol v záhrade domu, policajti odviedli. "Nechcem nikomu ublížiť..." tieto slová povedal mestský policajt vyjednávačovi. V jednej chvíli mal mestský policajt zbraň obrátenú oproti sebe... "Na mieste boli policajti," povedala pre Čas.sk nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Na Mestskej polícii v Hurbanove o incidente odmietli čokoľvek povedať. 

"Podozrivý sa polícii vzdal dobrovoľne," povedal pre Čas.sk hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Prípad prevzal Úrad proti organizovanej kriminalite policajného prezídia. 

Pomsta Rómov vo Svätom Petri? Strelec je zo Svätého Petra (okres Komárno). "Šokovalo ma to. Milan J. Nepochádza z našej obce. Má tu manželku. V dedine ho bolo vídať málo, lebo väčšinou bol v práci. Bol som s ním na jednom plese a videl som ho sedieť v kruhu priateľov. Dobre sa zabával a nič nenasvedčovalo, že by mohol byť agresívny, alebo sa nejako zle prejaviť," povedal o strelcovi jeho sused. 

Dom vo Svätom Petri, ktorý patrí rodine Milanovi J. a jeho manželke, už stráži polícia. Je obava, že Rómovia z Hurbanova sa budú chcieť pomstiť. Podozrenie pre Čas.sk potvrdil aj jeden z obyvateľov Komárňanskej ulice v Hurbanove. "V tom dome bývali dve rodiny Rómov. Ich príbuzní troch zastrelených a dvoch postrelených to len tak ľahko nenechajú... My vieme, že príbuzní za čin strelca nemôžu, ale vysvetľuje to rozvášneným Rómom..." povedal pre Čas.sk obyvateľ (58) z Komárňanskej ulice, kde sa dráma odohrala.

"Neverím, že by sa prišli Rómovia pomstiť do našej dediny. To by nedopadlo dobre..." povedala pani (45) zo Svätého Petra. "My za nič nemôžeme, ale nechceme krviprelievanie kvôli vyčíňaniu človeka, ktorý má dom v našej obci," povedal dôchodca (67) zo Svätého Petra. 

Minister vnútra Róbert Kaliňák zvolal mimoriadny brífing, na ktorom informoval o udalosti a policajnom zásahu. Okrem iného potvrdil, že všetky obete streľby spolu so zranenými pochádzajú z jednej rodiny. Tiež ocenil prácu polície, ktorej sa po viac ako dvojhodinovej akcii podarilo strelca zadržať. Podľa Kaliňáka policajt prichádzal s obeťami do styku pri výkone svojho povolania. Mal s nimi aj rovnakú národnosť – maďarskú. Obete útoku nie sú polícii neznámi, štyria z piatich majú za sebou kriminálnu minulosť. Páchateľ je policajtom s krátkou prestávkou 20 rokov, pôsobil v hurbanovskej mestskej polícii aj v obecnej polícii v okolí Hurbanova. Jeho kolegovia na ňom podľa slov Kaliňáka žiadne podozrivé správanie v poslednom období nebadali.

Streľba v Devínskej Novej Vsi

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi v auguste 2010 Ľubomír Harman († 48) najprv vstúpil do bytu, kde vystrieľal celú rodinu. Po zabití ľudí v byte zabil ďalšieho muža z rovnakej rodiny. Na ulici zasiahol niekoľko áut v okolí. Harman začal chodiť po ulici a strieľať do okien. Zasiahol ženu, ktorá vyšla na balkón. Neskôr zomrela. Polícia dorazila dve minúty po streľbe. Strelca zasiahol do hrudníka výstrel policajta a vzápätí Harman spáchal samovraždu. Motív činu, po ktorom zomrelo osem ľudí (vrátane strelca) a bolo zranených 15 ľudí, ostal neznámy.

Vražedná streľba v Tupej

Dráma v Tupej (okres Levice) sa odohrala v auguste 2002. Vtedy 62-ročný Štefan Gemer sa dostal do sporu so svojimi susedmi - Rómami.Gemer susedom predával alkohol a požičiaval im peniaze. Spory vyústili v tragédiu - Gemer začal strieľať po susedovi, pričom po jeho vražde zabil aj mužovu ženu a ani nie ročného syna v kočíku. V besnení pokračoval a strieľal aj po ostatných susedoch, pričom ďalších dvoch zranil. Ušiel do hôr, kde ho polícia po dva a pol mesiacoch zatkla pri Banskej Štiavnici. Gemer mal pri sebe danubit, rozbušky, kušu, pušku a iné zbrane. Dostal doživotný trest. 

1195108:gallery:false:false:false

Boli ste svedkami tejto tragédie? Máte fotky alebo videá? Ozvite sa na tip@novycas.sk!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj