Čas prípravy: 20 minút. Čas vyprážania: 5 minút.
Čo budete potrebovať: 12 bonbónov – višne v čokoláde, 180 g marcipánovej hmoty, 110 ml bieleho vína, 80 g hladkej múky, 1 PL oleja, 1 žĺtok, štipka prášku do pečiva, olej na vyprážanie
Ako na to: Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme soľ, prilejeme olej, biele víno a rozšľahaný žĺtok. Z ingrediencií vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odležať.
Marcipán rozvaľkáme na veľký plát, z ktorého povykrajujeme kolieska, do ktorých dôkladne zabalíme všetky bonbóny. Bonbóny nakoniec obalíme v cestíčku a ihneď vypražíme v rozpálenom oleji. Hotové preložíme na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného tuku, a ihneď podávame.