Valábik zotrel Slafkovského: Riskuje, že si vytvorí zlé meno! TOTO vyzerá zle

Televízny expert Boris Valábik, ktorý komentuje počas MS pre Českú televíziu, si zobral na mušku útočníka Juraja Slafkovského. Poriadne ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (TASR)

Televízny expert Boris Valábik, ktorý komentuje počas MS pre Českú televíziu, si zobral na mušku útočníka Juraja Slafkovského. Poriadne ho zotrel, dokonca hovorí o tom, že si môže vytvoriť zlé meno a mladých hokejistov upozorňuje, aby si z toho nebrali príklad.

FOTOGALÉRIA: Slafkovský MS 2024

Chce až príliš! Juraj Slafkovský priveľmi tlačí na pílu, túži byť rozdielovým hráčom a možno aj preto mu to na MS v Česku nepadá. V šiestich zápasoch na turnaji ani raz neskóroval. Napriek tomu však robí veľa prospešných vecí pre slovenský tím. Napokon, so šiestimi asistenciami je na delenej 4. pozícii medzi nahrávačmi na šampionáte.

Bývalý obranca NHL a v súčasnosti televízny expert Boris Valábik, ktorý komentuje počas MS pre Českú televíziu, vyčíta Slafkovskému niečo úplne iné, ako výkony na ľade. "Nechcem byť voči nemu prehnane kritický, lebo si prešiel mnohými ťažkými chvíľami. Sú veci, ktoré sa mu dajú odpustiť, ako napríklad jeho gestá. Sú však aj také, ktoré smerom k jeho budúcnosti vyzerajú zle. Je riziko, aby si nespravil zlé meno," varuje Valábik v rozhovore pre Denník Šport.

Slovenskí hokejisti po prehre s Lotyšskom.
Slováci to majú stále vo svojich rukách: Kedy postúpia a kedy nepostúpia do štvrťfinále Zobraziť článok

Slafkovský si už niekoľkými momentmi počas MS naštrbil svoju povesť. V zápase s Nemeckom to bol vulgárny vodopád na adresu rozhodcov po príchode na trestnú lavicu. Proti Kazachstanu získal negatívnu publicitu posmešným gestom na adresu protihráča po vzájomnej potýčke. Navyše na Slafkovskom často badať prejavy frustrácie - krúti hlavou, rozhadzuje rukami, rozčuľuje sa...

"Viem, že sa s ním tréneri rozprávajú a ešte budú. Nemyslím si však, že sa to zmení počas jedného turnaja. Stále je to mladý chlapec, ktorý si tým musí prejsť. Na ľade však nevyzerá dobre, keď jeho dvaja spoluhráči z formácie oslavujú gól a on sa tvári, že jeho sa to netýka. Alebo ak mu neprihrajú, rozhadzuje rukami a ide striedať. Takto to nemá vyzerať. Zdôrazňujem to aj pre mladých hokejistov, nech si to neberú za vzor," dodal Boris Valábik.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk