Kucka získal tri ceny: Najlepším trénerom ligy sa stal Weiss st.

Najlepším hráčom skončeného ročníka futbalovej Niké ligy sa stal Juraj Kucka.

Najlepším hráčom skončeného ročníka futbalovej Niké ligy sa stal Juraj Kucka.

Fotogaléria

Tridsaťsedemročný stredopoliar majstrovského ŠK Slovan Bratislava vyhral anketu prvýkrát v kariére. Na tróne nahradil svojho klubového spoluhráča Vladimíra Weissa mladšieho, pričom najviac hlasov získal aj od fanúšikov. Objavom sezóny sa stal ďalší hráč "belasých" Nino Marcelli a dominanciu Slovana v ankete podčiarkol Vladimír Weiss starší, ktorý sa opäť stal najlepším trénerom v najvyššej slovenskej súťaži.

Zastúpenie na nedeľnom slávnostnom vyhlásení ankety Jedenástka sezóny Niké ligy 2023/2024 mala až polovica klubov. Štyria futbalisti sú z kádra Slovana, traja z FC Spartak Trnava a po jednom hráčovi majú v jedenástke FK Železiarne Podbrezová, FC DAC 1904 Dunajská Streda a MFK Dukla Banská Bystrica. Najlepším brankárom sa stal Dominik Takáč z trnavského Spartaka, ktorý získal len o jeden hlas viac ako druhý Ľubomír Belko (MŠK Žilina).

V strede obrany sa nachádza dvojica z radov aktuálneho majstra Kenan Bajrič a Guram Kašia. Na kraji ich dopĺňajú Matúš Kmeť z Trenčína a Yhoan Andzouana z DAC-u. V strede poľa dostali najviac hlasov Peter Kováčik z Podbrezovej, Tigran Barseghjan zo Slovana, Adrian Zeljkovič (Spartak Trnava) a Kucka, ktorého do Jedenástky sezóny zaradili všetci hlasujúci. Svoju pozíciu v najlepšej jedenástke obhájil útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka a post hrotového útočníka obsadil Michal Ďuriš (Spartak Trnava).

Najlepším hráčom sa stal premiérovo Juraj Kucka, ktorý zároveň získal aj Cenu fanúšika pre osobnosť Niké ligy. O nej rozhodujú fanúšikovia prostredníctvom online hlasovania na webe tvnoviny.sk. Nestarnúci "Kuco" patril medzi opory Slovana, ktorý získal šiesty majstrovský titul v rade a prebojoval sa do play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy. V ňom bol nad jeho sily Sturm Graz.

Kucku v závere sezóny vyradilo zranenie a momentálne tvrdo pracuje na tom, aby bol fit na ME. "Sezóna bola lepšia, ako som si predstavoval. Dnes som získal tri ocenenia, veľmi ma to prekvapilo. Každý deň ´makám´ na tom, aby moje zranenie vydržalo záťaž." Smerom k ME vyjadril Kucka túžbu, aby Slováci ukázali svoju tvár. "Chceme v Nemecku predviesť dobrý futbal a kam sa dostaneme, tam sa dostaneme. Cieľ je v prvom rade dobre reprezentovať Slovensko," dodal Kucka.

Brankár Takáč vychytal v uplynulom ligovom ročníku až 14-krát čisté konto a výrazne prispel k tomu, že Trnava inkasovala najmenej gólov zo všetkých tímov. Sobotný duel s Podbrezovou (5:0), v ktorom si zaistil tretiu priečku a miestenku v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy, bol pre neho zrejme posledný v trnavskom drese. Záujem o jeho služby má Viktoria Plzeň. "Je veľmi pravdepodobné, že to bol môj posledný zápas za Spartak. Mal som debatu s viacerými ľuďmi, tiež to vidia a cítia, že potrebujem niečo nové, nejaký impulz v živote a futbale," vyjadril sa Takáč k možnému letnému prestupu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk