Hral za veľkoklub, skončil predčasne a konvertoval na islam: Exfutbalista teraz zarába milióny!

Zbohom milovanému športu dal, keď mal len 30 rokov. Futbalová kariére Joseho Ignacia Peleteira, známeho skôr ako Jota, nevyšla podľa ...

Zbohom milovanému športu dal, keď mal len 30 rokov. Futbalová kariére Joseho Ignacia Peleteira, známeho skôr ako Jota, nevyšla podľa jeho predstáv. Teraz zarába milióny eur.

Fotogaléria

Španiel debutoval v Premier League vo veku 28 rokov a o dva roky neskôr ukončil kariéru, pričom radikálne zmenil svoj životný štýl. Konvertoval na islam a investoval do biznisu, vďaka ktorému sa čoskoro stane miliardárom.

Obliekal aj dres Realu Madrid

Jota odštartoval svoju kariéru v Celta Vigo, no v roku 2013 začal meniť kluby ako na páse. Najskôr odišiel do Eibaru, potom hosťoval v Brentforde a opäť sa vrátil do Eibaru. Hral aj za Birmingham a Aston Villu. V roku 2020 zamieril do Deportiva Alaves, kde ako 30-ročný zavesil kopačky na klinec. „Stratil som ambície, ktoré som mal v predchádzajúcich rokoch," prezradil Jota Peleteiro pre birminghammail.co.uk, ktorý hrával aj za mládežnícky tím v Reale Madrid.

Španiel po futbalovej kariére úplne zmenil svoj život. Jota konvertoval na islam a na sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom je vidieť, ako recituje šahádu (moslimské vyznanie viery). Svoje meno a priezvisko si však nezmenil.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk