Igor Liba kriticky o slovenskom hokeji: Tím nefunguje, Slafkovský to nezvláda

Legendárneho hokejistu Igora Libu (63) uvedú v závere svetového šampionátu v Prahe do Siene slávy IIHF.

Legendárneho hokejistu Igora Libu (63) uvedú v závere svetového šampionátu v Prahe do Siene slávy IIHF.

Fotogaléria

V sobotu sa v rámci Noci múzeí a galérií v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu v Dome športu v Bratislave stretol so spoluhráčmi z hviezdneho útoku Dáriusom Rusnákom (64) a Vincentom Lukáčom (70). Pri tejto príležitosti sa rozhovoril o súčasnej slovenskej reprezentácii i našom hokeji, pričom ťal do živého.

Rodák z Prešova, ktorý je spätý s košickým hokejom, si veľmi cení, že si ho IIHF vybrala do Siene slávy. „Je to najvyššie ocenenie, aké môže hokejista dostať. Ja som mal to šťastie, že som sa dostal medzi veľkých hráčov a trénerov. Nenormálne si to vážim,“ povedal pre Šport24.sk s tým, že veľmi to už ani nečakal, keďže pred ním vybrali aj mladších hráčov.

Tam sú dvere

Hoci slovenská reprezentácia zažíva po dlhých rokoch pomerne výsledkovo úspešnú skupinovú fázu, Libovi sa prejav tímu nepáči. „Niečo nefunguje v mužstve aj v realizačnom tíme. Bolo to vidieť hlavne v zápase s Poľskom. Bolo to trápenie, bez iskry. Musíme začať hrať hokej,“ konštatoval v rozhovore pre Šport24.sk s tým, že MS sú hlavne o štvrťfinálovom stretnutí.

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Trpká prehra, no postupová matematika hovorí jasne! Rázny odkaz Slafkovského Zobraziť článok

Najviac sa na Slovensku píše a hovorí o Jurajovi Slafkovskom, ktorý v prvej polovici šampionátu zaujal viac gestami a provokáciami so súpermi ako výkonmi. „Keby v NHL spravil, čo spravil, tak mu poviem - tam sú dvere a tam si oddýchni. Na jeden zápas by som ho poslal medzi ľudí a tam nech porozmýšľa. Tlak evidentne nezvláda, je to na neho príliš, veď má len 20 rokov,“ doplnil pre Šport24.sk čoskoro člen Siene slávy medzinárodného hokeja s tým, že Slafkovský by sa podobne správať pri ich vtedajšom trénerovi Luďkovi Bukačovi určite nemohol.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk